TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Somnul - о plăcere inconştientă sau o necesitate conştientizată

11.10.2011, 8:28
Toţi cunoaştem cît de important este un somn lent, adînc şi sănătos. Potenţialul organismului uman este destul de mare, astfel că ne putem permite din cînd în cînd să nu respectăm regimul obişnuit al zilei: să nu dormim suficient, ceea ce ar însemna ca pe parcursul întregii zile să ne luptăm cu o senzaţie de oboseală şi somnolenţă.

Un astfel de efort nu are prea multe beneficii, dar în cazul în care nu reprezintă o obişnuinţă, ci o necesitate de moment, ne putem permite acest lucru. Aceasta este admisibil, de exemplu, doar atunci cînd avem mult de lucru la serviciu sau cînd s-a îmbolnăvit copilul şi necesită o îngrijire deosebită. Astfel de abateri de la regim sînt permise cel mult de două ori în an cu o durată de cîte o săptămînă.

Dacă omul nu are un regim bine format, o igienă a somnului (un somn de 8 ore intr-o cameră întunecoasă şi fără zgomote), atunci inevitabil apar problemele de sănătate. Reacţia organismului la stimulii externi devine tot mai lentă, scade brusc atenţia, dar şi întreaga activitate a creierului.

Urmările dereglării somnului


Zilnic, insomnia sau hiperinsomnia distruge organismul uman.
Scade imunitatea, se acutizează bolile cronice, sistemul nervos se deterioreza ireversibil, se produc disfuncţii hormonale şi o creştere bruscă a tensiunii.

Tulburările de somn sînt aproape întotdeauna însoţite de migrene şi o maximă excitabilitate emoţională.


Cauzele tulburărilor de somn


De cele mai dese ori cauzele tulburărilor de somn sînt de ordin psihologic.
De exemplu, o depresie prelungită sau stresul care merge braţ la braţ cu insomnia. Vă puteţi pierde somnul şi atunci cînd are loc o trezire bruscă, iar aceasta este însoţită de o sperietură zrdavănă..
De exemplu în timpul unui cutremur sau a unui acces de sufocare.
Dereglările de somn reprezintă un semnal al stării de sănătate.
Menopauza la femei, de exemplu, este însoţită de schimbări hormonale, care la rîndul loc duc la apariţia insomniei.
Tusea bronşică şi alte probleme ale aparatului respirator deasemenea împiedică desfăşurarea un somn sănătos.
Oricare altă problemă de sănătate vă poate lipsi de somn, putere şi sănătate.


Cum sa luptăm cu insomnia


Preparatele destinate luptei împotriva insomniei nu vă vor ajuta să scăpaţi de aceste probleme, acestea vor avea un efect de scurtă durată.
Pentru a trece peste această suferinţă trebuie să depistaţi cauza şi doar atunci să recurgeţi la tratare insomniei. Nu trebuie să folosiţi mixturi sau preparate medicamentoase fără prescripţie medicală.
Aceasta ar putea înrăutăţi şi mai mult starea organismului. Este necesar să vă adresaţi unui medic specialist, să faceţi un control minuţios şi apoi să recurgeţi la medicamentele prescrise în conformitate cu particularităţile organismului dumneavoastră.
În timpul somnului organismul recuperează energia pierdută.
Dacă o astfel de reabilitare nu are loc, atît corpul cît şi creierul uman pierde din capacităţile şi funcţiile sale vitale, îmbătrîneşte şi slăbeşte drastic.
Deaceea se recomandă să mergeţi la doctor chiar de la apariţia primelor simptome ale insomniei. Dacă nu dormiţi suficient şi o faceţi în mod conştient, ţineţi minte că astfel, în mod planic vă conduceţi spre diverse boli şi, în general, vă scurtaţi durata vieţii.

Autor: Irina Hibina

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Somnul - о plăcere inconştientă sau o necesitate conştientizată
Somnul - о plăcere inconştientă sau o necesitate conştientizată
Toţi cunoaştem cît de important este un somn lent, adînc şi sănătos. Potenţialul organismului uman este destul de mare, astfel că ne putem permite din cînd...
11.10.2011

Alte articole de expert

Comentarii
11.10.2011, 11:32
Да, сон не только необходимость. Это также очень интересная и глубокая тема для философии.)
12.10.2011, 13:50
Это верно, например такие известные личности, как Генри Форд и Билл Гейтс говорили о том, что свои идеи они черпают во снах.
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1