TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Chitariştii, fotografii şi…uzinele acestei ţări!

18.07.2012, 10:21
În oraşul N din romanul lui Ilf şi Petrov ,,Douăsprezece scaune” oamenii se năşteau se pare pentru cîteva scopuri: “pentru a se bărbieri, a se tunde, a se pieptăna şi a muri imediat”. Locuitorii oraşelor moderne se nasc pentru cu totul altceva: pentru fotografiere, or la momentul actual există atîţea fotografi pe cap de locuitor pe cît de multe frizerii şi saloane de mariaj se găses în acelaşi oraş.

Cu zece ani în urmă situaţia era cu totul alta. Fiecare locuitor al oraşului Sankt-Petersburg aflat la vîrsta de 20 de ani avea neapărat un cunoscut care făcea parte dintr-o oarecare trupă rock şi care o dată în lună organiza mici concerte. Şi este greu să nu acceptăm spusele lui Shnur : ,,Uzinele sînt construite de chitariştii acestei ţări.”

Uzine mai sînt şi astăzi, însă locul chitariştilor a fost luat de fotografi, numărul cărora creşte din ce în ce mai mult pe zi ce trece. La unul din ultimele concerte din ,,Sala de aşteptare” numărul acestora a întrecut orice limită. La un moment dat spectatorii au devenit foarte revoltaţi, lucru de înţeles, deoarece aceştia au plătit biletul nu doar pentru a asculta piesele trupei preferate, dar şi pentru a-i privi, iar în loc de aceasta, spactatorii au fost nevoiţi să privească spatele fotografilor, care de cele mai multe ori sînt şi foarte înalţi.

Cauza apariţiei acestei profesii din ce în ce mai populare, trebuie căutată în primul rînd în răspîndirea vastă a reţelelor sociale. Mai înainte pentru a arăta prietenilor pozele pe care le-aţi făcut în timpul concediului, trebuia să-i invitaţi acasă, să-i serviţi cu ceva gustos şi să-i faceţi să răsfoiască albumele acelea interminabile. Fiţi de acord, acesată modalitate este un pic cam costisitoare, dar şi incomodă. Apariţia reţelelor sociale dă posibilitatea de a plasa fotografiile proprii într-un număr nelimitat şi pentru oricine. Fiecare dintre noi are neapărat cîţiva prieteni inimoşi care vor pune un like şi un comentariu şi pe cea de-a mia poză. Rămîne o singură problemă: nu toţi au fost înzestraţi cu talent. În acest caz în ajutor vin sutele de fotografi profesionişti şi nu chiar, care sînt gata pentru o anumită sumă de bani să imortalizeze absolute totul.

După cum se ştie, cererea dictează oferta, iată de ce acum zece ani cîntăreţii neprofesionişti erau ascultaţi doar de prietenii acestora, atunci astăzi orice fotograf ,,nou-născut” şi cu ambiţii va găsi clienţi fără prea mult efort. Poate că nu este chiar atît de rău. Or, dacă stelele luminează, înseamnă că cineva are nevoie de aceasta.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Chitariştii, fotografii şi…uzinele acestei ţări!
Chitariştii, fotografii şi…uzinele acestei ţări!
În oraşul N din romanul lui Ilf şi Petrov ,,Douăsprezece scaune” oamenii se năşteau se pare pentru cîteva scopuri: “pentru a se bărbieri, a se tunde, a se...
18.07.2012

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1