TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Refoloseşte cafeaua şi ceaiul de dimineaţă. Idei ingenioase pentru casă

23.01.2013, 13:38
În fiecare dimineaţă rămîi cu pliculeţe de ceai şi zaş de cafea pe care trebuie să le arunci la gunoi. Te invăţăm cum să le găseşti noi întrebuinţări prin casă.

1.Cel mai bun săpun pentru mirosuri tari

După ce ai tocat usturoi, ceapă sau ai curăţat peşte, mîinile tale rămîn impregnate cu mirosul lor. Freacă-ţi mîinile cu un pliculeţ de ceai verde folosit sau cu zaţul de cafea înainte să te speli pe mîini cu săpun. Vei scăpa şi de mirosurile puternice, şi vei avea o piele mai fină.

2. Cel mai bun luciu pentru mobilă şi parchet

Pentru că are un conţinut ridicat de tanini, ceaiul este perfect pentru a da strălucire mobilei. Unde mai pui că nu are mirosul chimic al produselor clasice pentru curătenie. Pentru podele perfecte poţi să fierbi 5-10 pliculeţe de ceai deja folosite într-un litru de apă şi să adaugi acest amestec în apă pentru mop. Citeşte cu atentie eticheta de pe pachetul de ceai. Această metodă se aplică numai în cazul ceaiurilor cu tanini.

3.Cel mai bun insecticid
Poţi să scapi rapid şi fără produse chimice de furnici, melci şi alţi dăunători din grădină. Presară cafea măcinată în zonele cu probleme. La fel de uşor vei putea ţine la distanţă pisica de ghivecele cu flori. Presară zaţ de cafea la baza plantelor şi vei vedea că animalul de companie va evita să le mai distrugă cu lăbuţele.

4. Cel mai bun îngrăşămînt pentru plante

Atît cafeaua, cît şi ceaiul conţin o mulţime de nutrienţi de care plantele tale pot profita din plin. Pentru că are un conţinut acid ridicat, cafeaua este un ferilizator perfect pentru roşii, morcovi, trandafiri, rododendroni sau azalee. Ceaiul este mai puţin acid, în combinaţie cu apa, aşa că îl poţi folosi pentru florile în ghivece. Îl poţi adăuga direct în apa cu care uzi florile.

5. Cel mai bun produs de curăţare pentru oale şi tigăi

Scapă de grăsimea întarită şi arsurile de pe oale şi tigăi. Cafeaua funcţionează ca un abraziv uşor, aşa că nu va mai fi nevoie să freci cu putere. Şi mai usor este să laşi oalele ce par compromise la înmuiat, peste noapte, într-o soluţie de apă cu ceai. Tanini vor degresa rapid vesela.

6. Cel mai bun odorizant pentru frigider
În locul produselor scumpe, poţi folosi un săculeţ cu boabe de cafea sau cafea măcinată pe care să îl plasezi în frigider. Te va scăpa de mirosuri neplăcute peste noapte.

7. Cel mai bun luciu pentru pantofi

Am mai auzit pană acum de coji de banană sau de coji de citrice folosite pentru a da luciu pantofilor. Acum te învăţăm să foloseşti pliculeţele de ceai rămase în cană. Freacă pantofii cu un pliculeţ de ceai, cu mişcări circulare, pe toată suprafaţa. Sunt indicate mai ales pe încălţămintea din piele de culoare închisă.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Refoloseşte cafeaua şi ceaiul de dimineaţă. Idei ingenioase pentru casă
Refoloseşte cafeaua şi ceaiul de dimineaţă. Idei ingenioase pentru casă
În fiecare dimineaţă rămîi cu pliculeţe de ceai şi zaş de cafea pe care trebuie să le arunci la gunoi. Te invăţăm cum să le găseşti noi întrebuinţări prin...
23.01.2013

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1