TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Alcoolul îngraşă, bea cu măsură

5.02.2013, 9:34
Nelipsit de la petreceri, alcoolul dezleagă limbile, anulează tensiunile şi inhibiţiile şi creează buna dispoziţie. Dar tot el este şi unul dintre duşmanii siluetei.

Prin metabolizare, alcoolul eliberează aproximativ 7 calorii pentru fiecare gram consumat, ceea ce înseamnă că, pentru a arde caloriile dintr-un banal cocktail, e necesar să alergi cam o oră pe banda de la sală.
Însă nu densitatea calorică mare ar trebui să te sperie, ci faptul că alcoolul nu aduce niciun fel de nutrienţi corpului, ba chiar „ fură“ din vitaminele şi mineralele corpului, pentru a putea fi metabolizat.

Cum bem „inteligent“ şi mai ales cum putem diminua efectele dăunătoare ale alcoolului?

1. Hidratează-te bine! Se ştie că alcoolul deshidratează corpul, astfel ca, dacă vrei să eviţi durerea de cap de a doua zi, precum şi alte efecte adverse, hidratează-te înainte de a ieşi în oraş, dar şi dupa ce ai ajuns acasă!

2. Nu consuma alcool fară să mănînci înainte! Alimentele vor încetini absorbţia alcoolului, fără a stresa în mod excesiv ficatul şi pancreasul.

3. Evită să combini alcoolul cu nicotina, energizantele sau cafeaua. Nu numai că sunt nişte combinaţii foarte toxice, dar ele potentează efectele alcoolului.

4. Foloseşte suplimente inteligente pentru eliminarea rapidă a alcoolului din sînge.
In acest sens, iţi recomand suplimente pe bază de ginseng, vitamina C sau ajutoare hepatice.

5. Vrei să bei şi să ai şi beneficii pe partea de sanatate? Alege berea de ghimbir, care este o excelentă băutură tonică şi energizantă. De asemenea, consumă cu regularitate vin roşu, dar în cantităţi moderate – el previne formarea cheagurilor de sînge şi ajută la prevenirea bolilor cardio-vasculare.
Maria Alexandra Iliuta

nutritionist Eter Wellness & Beauty
Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Alcoolul îngraşă, bea cu măsură
Alcoolul îngraşă, bea cu măsură
Nelipsit de la petreceri, alcoolul dezleagă limbile, anulează tensiunile şi inhibiţiile şi creează buna dispoziţie. Dar tot el este şi unul dintre duşmanii siluetei. Prin...
5.02.2013

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1