TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

15 curiozităţi absolut incredibile despre inimă!

19.02.2013, 9:41
Cercetările din ultimii ani ne poartă către un nou nivel al înţelegerii existenţei noastre. Inima este un organ fascinant care are propria sa 'viaţă', generînd o energie incredibilă care ne ţine în legatură cu ceilalţi şi cu intregul Univers.
Inima este un organ incredibil, ea dă viaţă transportînd oxigen şi nutrienţe în tot corpul nostru, prin intermediul sîngelui, după un ritm extrem de precis.

Cercetatorii află acum că această maşinărie incredibilă, de mărimea unui pumn, şi nu mai grea de 300 de gr, posedă un nivel de înteligenţă pe care abia acum încep să o înţeleagă. Cercetările arată că inima joacă un rol extrem de important în activitatea noastră mentală, fizică şi emoţională, activitate care pană acum nici nu era banuită.
Dupa douăzeci de ani de cercetari, Institutul HearthMath a descoperit că inima este un organ senzorial care se comportă ca un centru foarte sofisticat al existenţei fiecărei fiinţe umane.

1. Pînă nu demult, oamenii credeu că cel mai important organ este creierul, dar campul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decît cel al Creierului, au demonstrat recent, oamenii de ştiinţă.

2. În starea fetală, inima se formează înaintea creierului.

3. În medie, o inimă bate de 110,000 de ori pe zi, de 40 de milioane de ori pe an şi de 3,5 bilioane de ori într-o viaţă.

4. Într-o oră, inima produce energia necesară pentru a ridica 907.185 kg la o înălţime de 0, 9144 metri. Într-o oră şi 15 minute, inima poate ridica o Toyota Prius!

5. Sursa bătăilor inimii este inima însăşi, iar nu creierul. Inima bate de la sine. Atunci cand se efectuează un transplant de inimă, această nu poate fi conectată cu creierul.

6. Impulsul electric al fiecărei bătăi de inimă poate fi măsurat de la aproximativ 1, 200 m distanţă de corp!

7. Impulsul electric al inimii este de 40-60 de ori mai puternic decît cel al creierului. Este cu mult mai puternic decît impulsul electric al oricărui organism din corp.

8. Inima trimite mai multe informaţii către creier decît creierul către inimă.

9. Sistemul vascular al inimii măsoară 60.000 de mile lungime (96.5606 km) şi poate înconjura pamîntul de două ori.

10. Celule miocardice de la oameni diferiţi puse împreună, se acomodează, stabilesc legături şi reuşesc să funcţioneze la unison, ca un întreg, au descoperit cercetatorii. În cazul celulelor nervoase, aceste principii nu sunt valabile.

11. Electricitatea pe care o generează inima poate fi detectată şi masurată în patternurile creierului unei persoane aflată în apropiere.

12. Inima are de fapt propriul său creier. Un creier care generează de 50 de ori mai multa energie electrică şi de cinci mii de ori mai multă putere magnetică decît creierul.

13. Undele creierului unei mame se conectează la bătăile inimii bebeluşului ei.

14. Cînd o persoană se simte stresată, copleşită, anxioasă, nesigură şi temătoare, inima trimite semnale haotice şi incoerente către creier/minte, atrăgînd stresul.

15. Atunci cand în mod sincer simţi speranţă şi compasiune, inima ta transmite semnale coerente şi armonioase către creier, înlocuind sentimentul izolării de ceilalţi, cu senzaţia apropierii.
Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
15 curiozităţi absolut incredibile despre inimă!
15 curiozităţi absolut incredibile despre inimă!
Cercetările din ultimii ani ne poartă către un nou nivel al înţelegerii existenţei noastre. Inima este un organ fascinant care are propria sa 'viaţă', generînd o...
19.02.2013

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1