TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Alianţa Franceză din Moldova : primul centru cultural străin în Moldova

22.02.2013, 11:06 | Alianţa Franceză din Moldova
Alianţa Franceză din Moldova, important centru de studiere a limbii franceze, recunoscută de utilitate publică de către autorităţile din Republica Moldova, este acreditată de Fundaţia Alianţa Franceză, fiind membră a reţelei ce numără 1 016 Alianţe Franceze în 135 de ţări.

Reţeaua Alianţei Franceze din Republica Moldova este prezentă la Chişinău şi în 7 oraşe din provincie.
Aceasta este primul centru de studiere a limbii franceze din ţară. Amplasată în cadrul unor localuri moderne, dispunând de o echipă de colaboratori şi profesori calificaţi, Alianţa Franceză găzduieşte, în fiecare an, peste 6 000 de cursanţi, fapt ce reflectă calitatea serviciilor oferite.

În noul Spaţiu Médias Tech, Alianţa Franceză din Moldova oferă o gamă de servicii axate pe noile tehnologii și noi suporturi : 10 posturi iMac şi 20 iPad-uri sunt puse la dispoziţia abonaţilor gratuit. Acest nou spaţiu de comunicare și de animare, unic în Republica Moldova, este un instrument important în serviciul Alianţei Franceze şi a francofoniei la Chişinău şi în Republica Moldova.

Alianţa Franceză din Moldova este operatorul cultural şi lingvistic al Ambasadei Franţei. Aceasta organizează numeroase evenimente şi activităţi care marchează anul cultural.

Spaţiul pentru studiile în Franţa este acreditat de Campus France (centru de informare oficial despre studiile superioare din Franţa). Astfel, Alianţa Franceză oferă Republicii Moldova posibilitatea de a-şi forma viitoarele cadre şi resurse umane de care are nevoie pentru asigurarea dezvoltării sale. Franţa este a 4-a ţară gazdă pentru studenţii moldoveni care îşi urmează studiile superioare în străinătate.

De asemenea, Alianţa Franceză din Moldova este singurul centru acreditat din Republica Moldova pentru organizarea examenelor de franceză (DELF/DALF, TCF, TCF/DAP, TCF pentru Quebec, e-TEF, TEFaQ, e-TEFaQ), organizând mai multe sesiuni anual. Iar din 2013, aceasta devine unicul centru autorizat din Republica Moldova pentru organizarea examenele de engleză ale Universității Cambridge (ESOL examinations) : KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC (preliminary, vantage şi higher), ILEC şi ICFE. Examenele sunt recunoscute pentru accesul pe care îl oferă la peste 12 000 de instituţii – şcoli, universităţi şi întreprinderi – din lumea întreagă.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Alianţa Franceză din Moldova : primul centru cultural străin în Moldova
Alianţa Franceză din Moldova : primul centru cultural străin în Moldova
Alianţa Franceză din Moldova, important centru de studiere a limbii franceze, recunoscută de utilitate publică de către autorităţile din Republica Moldova, este acreditată de...
22.02.2013

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1