TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Cauzele şi efectele galvanizării dentare

Pe parcursul multor ani de practică, am observat că adesea se adresează după consultaţii pacienţi cu prezenţa în gura a gustului de metal. Prin urmare, am decis să abordăm această temă în cadrul discuţiilor noastre.

Motivele: proteze metalice din diferite aliaje metalice în cavitatea bucală (cu o singură şi mai multe denumiri). Acoperirea răspândită a coroanelor artificiale din otel inoxidabil cu nitrura de titan (coroane galbene imitând culoarea aurului) în 90% din cazuri este rezultatul procesului de galvanizare.

Acestea sunt semnele galvanismului: prezenţa în gură a gustului "metalic" sau "electric", senzaţie de arsură, gust sărat, amar, acid (în special atunci când consumaţi mâncăruri acre), parestezia (amorțeli) cavităţii bucale, senzaţii neplăcute la atingerea unei linguri de metal a protezelor, creşterea sau invers, diminuarea cantităţii de salivă emise, glossalgia (dureri ale limbii).

Din lecţiile de şcoală de fizică vă amintiţi: atunci când două plăci metalice diferite sunt cufundate într-un electrolit - lichid acid sau alcalin - între acestea apare curent electric. Ceva similar se poate întâmpla în gură, dacă unii dinţi sunt acoperiţi cu coroane metalice din diverse aliaje metalice. Anume aceştia şi constituie sursele electricităţii, iar saliva acţionează în calitate de electrolit.
Electricitatea care apare între acelaşi metal este minimă. În cazul în care compoziţia metalelor este diferită una de alta intensitatea electricităţii se măreşte.
O anumită importanţă se datorează şi componenţei salivei. În mod normal reacţia salivei este neutră sau aproape neutră. Dar dacă în gură mucoasa este inflamată, şi apar gingivite, parodontoza, sau orice altă boală, saliva dobândeşte caracteristici acide sau alcaline. Acest lucru modifică în mod substanţial intensitatea electricităţii. Deci, dacă în gură sunt structuri metalice - coroane, plombe - poate apărea electricitatea, dar nu întotdeauna acest fapt indică prezenţa unei boli.

Este bine cunoscut faptul că pe durata vieţii corpul uman este supus acţiunii unei varietăţi de factori diverşi, inclusiv bacterii, viruși, stimulenţi chimici şi fizici. Dar nu neapărat orice impact duce la apariţia bolilor. Aceasta depinde de limita individuală de toleranţă, caracteristicile proprietăţilor de protecţie ale ţesuturilor, starea cavităţii bucale.

Uneori manifestările galvanismului apar peste câteva luni sau chiar ani de la fixarea unor proteze sau punerea plombelor metalice. În astfel de cazuri, de multe ori în timpul cercetării sunt identificate inflamaţii ale mucoasei, de obicei, în acele zone care interacţionează cu metalul.

Pentru a scăpa de aceste probleme consultaţi-vă şi trataţi-vă la un medic calificat.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Cauzele şi efectele galvanizării dentare
Cauzele şi efectele galvanizării dentare
Pe parcursul multor ani de practică, am observat că adesea se adresează după consultaţii pacienţi cu prezenţa în gura a gustului de metal. Prin urmare, am decis să abordăm...
1.04.2010

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1