TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Osteohondroza nu este un verdict, ci un apel la acţiune

Mai devreme sau mai târziu, fiecărei persoane îi apar dureri în spate. Din păcate, osteohondroza a devenit o boală foarte frecventă, care afectează nu numai adulţii, dar şi copiii. 35-40% din populaţie se adresează la medici cu această problemă şi tot atâția încearcă să lupte împotriva bolii independent sau nu sunt deloc conştienţi de ea.

Veți întreba, cum nu-și dau seama, deoarece osteohondroza are simptome destul de dureroase? Adevărul e că, osteohondroza este o boală foarte insidioasă, şi se poate masca sub orice, începând cu apendicita şi terminând cu un atac de cord, chiar și medicii nu pot identifica întotdeauna imediat cauza bolii. Toate organele noastre interne sunt direct legate de coloana vertebrală, şi de starea ei depinde, în mare măsură, și sănătatea noastră.

Cel mai des, problemele coloanei vertebrale încep la vârsta şcolară, atunci când ignorăm apelurile părinţilor şi a profesorilor de a sta drept. În rezultat, mușchii spatelui slăbesc și toată sarcina cade pe coloana vertebrală, cartilajele devin mai subțiri și încep să strângă vasele de sânge și nervii. După astfel de modificări ireversibile (ţesuturile nervoase şi cartilaginoase nu se restabilesc), încep să sufere şi organele din apropiere. Şi iată imaginea bolii este evidentă. La osteohondroza cervicală apar dureri de cap severe, insomnie, dureri în regiunea gâtului și a claviculei, lumbago. Localizarea bolii la nivelul toracic al coloanei vertebrale duce la apariția problemelor cu inima, iar osteohondroza în regiunea lombară poate duce la bolile organelor pelviene și a picioarelor.

Dar ce putem face dacă, diagnosticul de "osteohondroză" este deja pus? Țesutul cartilaginos, desigur, nu poate fi restabilit, dar este necesar să întăriți mușchii spatelui şi să întindeţi coloana vertebrală! Consultându-vă cu medicul, efectuați un complex de exerciții (cultura fizică terapeutică). Îndepliniți exercițiile încet şi cu atenţie, dacă apar dureri, reduceți încărcătura. Puteţi face, de asemenea, yoga sau qigong, aceste sisteme de recuperare dau, de asemenea, rezultate foarte bune, dar totuși nu trebuie să vă ocupați de ele independent, aveți nevoie de un antrenor.

În afară de introducerea exercițiilor fizice regulate, viaţa de zi cu zi, de asemenea, trebuie să sufere unele modificări. Alegeți-vă un scaun "corect" pentru muncă, el nu trebuie să fie înalt şi trebuie să aibă o proeminență în regiunea lombară. Fiind în maşină, puneți o pernă mică în regiunea lombară. Nu ridicați lucruri grele, dacă totuși trebuie să o faceți, așezați-vă în genunchi şi ridicați-vă având spatele drept, dar, în niciun caz, nu vă aplecați înainte. Pentru curățenia în casă, puneți la maximum lungimea țevii aspiratorului, şi încercaţi să nu vă aplecați.

Dieta ar trebui să fie diversă, singurul lucru ce poate fi limitat este consumul de sare. Ea are o caracteristică neplăcută, se acumulează în articulaţii. Organismului, încercând să "dilueze" concentraţia ridicată, îndreaptă spre articulația cu "sare" mai mult lichid, ce duce la formarea de edeme, iar acest lucru nu este ceea ce avem nevoie. Este foarte folositor de mâncat răcituri și jeleuri, unii medici recomandă de adăugat puțină gelatină chiar şi în supe. Și la orice mâncare, trebuie obligatoriu să adăugați un complex de vitamine şi minerale. Va fi mai bine, dacă vi-l va prescrie medicul.

Osteohondroza nu este un verdict, cu un astfel de diagnostic oamenii trăiesc până la 100 de ani. Este mai degrabă un semnal că, este timpul să vă ocupați de starea dumneavoastră, pentru că de starea coloanei vertebrale depind multe.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Osteohondroza nu este un verdict, ci un apel la acţiune
Osteohondroza nu este un verdict, ci un apel la acţiune
Mai devreme sau mai târziu, fiecărei persoane îi apar dureri în spate. Din păcate, osteohondroza a devenit o boală foarte frecventă, care afectează nu numai...
13.10.2010

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1