TOTUL
Cum să alegem pieptenele?
14.09.2011, 7:35
Frumuseţea părului depinde în mare măsură de peria pe care o folosim, deoarece o pieptanare corectă şi regulată a părului îmbunătăţeşte circulaţia sangvina întărind astfel rădăcina părului.

Pe lîngă toate acestea unele perii pot deteriora scalpul şi structura firului de păr provocînd o electrizare excesivă a acestuia care va duce ulterior la un aspect lipsit de viaţă a părului.


Pieptenele din materiale naturale


Periile confecţionate din lemn sau os sînt considerate a fi cea mai buna variantă.
Acestea nu electizează parul in timpul pieptănării. Dacă optaţi pentru o perie din lemn trebuie să acordaţi o atenţie deosebită structurii acesteia. Dinţii trebuie să fie rotunjiţi, foarte netezi şi bine şlefuiţi în caz contrar aceştia vor deteriora firul de păr.
Nu este cazul să economisiţi. Cumpăraţi perii doar din lemn natural, neacoperit cu vopsea sau lac. Doar atunci proprietăţile benefice ale lemnului se vor manifesta din plin. Periile din lemn sînt potrivite pentru toate tipurile de păr. Acestea pot fi confecţionate din vişin, ienupăr, stejar, pin, mesteacăn.

Pieptenele metalicAcest tip de pieptene la fel nu provoacă electrizare, dar nu este potrivit pentru o utilizare îndelungată.

Peria pentru masare va putea fi utilizată doar o singură dată în zi. Important este ca dinţişorii metalici să fie acoperiţi la capăt cu mici biluţe din plastic, în caz contrar nu veţi putea evita zgîrieturile dureroase de pe pielea capului.

Pieptenele din plastic


Aceasta este cel mai răspîndit tip de perie, nu este scumpă şi poate fi găsită sub diferite forme şi intr-o gamă largă de culori. Însă efectul electrizant este problema mojoră a acestui tip de perie, deaceea va fi necesară o prelucrare prealabilă a acesteia cu soluţii antistatice. În schimb îngrijirea acestor perii este destul de simplă fiind suficientă o spălare în apă călduţă şi săpun după care vor fi uscate cu ajutorul unui prosop.

Pieptenele şi tipurile de părPentru pieptănarea frecventă a părului lung este potrivită o perie cu dinţii groşi şi rari. Părul ondulat va fi mai eficace pieptănat cu o perie din silicon care va descurca uşor firele rebele. Pentru părul cu extensii optaţi pentru un trident cu dinţi laţi.Să faceţi faţă unui păr aspru şi des vă va ajuta peria acoperită cu peri naturali. Aceasta va pieptăna cu delicateţe părul masînd uşor scalpul. Astfel de perii sînt potrivite şi pentru aranjarea (taparea) părului cu scopul de a îndrepta firul. Aceste perii sînt facute din păr de porc sau cal.
Pentru un volum somptuos şi o aranjarea frecventă a părului cu feonul este potrivită peria policarbonică rotundă. Aceasta nu se încălzeşte şi nu încîlceşte părul. Pentru aranjarea părului lung este necesară o perie mare, iar pentru breton procuraţi o perie cu diametrul mic.


Autor: Irina Hibina

Комментарии

Recomandăm
Cum să dăm volum părului?
După cum se ştie, toate fetele visează la un păr bogat, lung şi des. Pe unele Citește
Unele fapte interesante despre păr
Din antichitate părul a avut o semnificație mistică. Istoria biblică ne Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten