TOTUL
În ce constă alimentația corectă?
19.09.2011, 6:35
Sănătatea e mai scumpă decît toate. Și, într-adevăr, uneori chiar și cei mai bogați oameni din lume suferă de boli incurabile. Iar 80% din aceste boli pot fi prevenite cu o alimentație corectă. Apropo, alimentația corectă păstrează sănătatea noastră.

În urma cercetărilor savanții au constatat că sănătatea omului cu 20 % depinde de eriditate, cu 7-10 % depinde de posibilitățile de îngrijire a sănătății, iar cu 50 % depinde de modul de viață al oamului.

De aceea, se spune că cel mai principal lucru este să păstrăm sănătatea. Indiferent că suntem la cură de slăbire, că suntem vegetarieni sau că suntem gurmanzi trebuie să oferim corpului nostru surse de energie. Alimentația corectă nu este o dietă, este modul de viață.

Alimentație corectă


Alimentația corectă presupune respectarea unor reguli. Nu avem voie să exagerăm cu ceva (cum ar fi dulciurile) și nici să excludem altceva (cum ar fi grăsimile). Asta fiindcă dezechilibrele slăbesc organismul și în timp chiar îl îmbolnăvesc.

1) Un regim alimentar sănătos presupune consumul unei diversităţi de alimente, asociate corect pe parcursul unei zile, nicidecum doar o singură grupă alimentară. Problema apare atunci cînd organismul nu primeşte substanţele nutritive pe care le ia dintr-un regim alimentar variat. Atunci cînd consumi cîteva zile doar o singură grupă de alimente, organismul tău nu primeşte toţi nutrienţii. De aceea, trebuie să urmărim astfel de diete doar 2-3 zile.
2) Nu mîncați repede. Atunci cînd mîncăm, informația despre săturare ajunje în creier peste cîtva timp. De aceea nu trebuie să ne grăbim, trebuie să amestecăm bine mîncarea.
3) De a respecta regim alimentar sănătos. Mai bine să mănînci mai puțin, dar mai des, decît de două ori, însă foarte mult, ceea ce poate afecta nu doar figura, ci și sănătatea Dumneavoastră. Alimentația regulată la o anumită oră contribuie la pofta de mîncare și procesul degestiv.
4) Organismul uman are nevoie de proteine, grăsimi, glucide, substanțe biologice active – vitamine și minerale.


Proteinele intră în componența tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenți și intervin în desfășurarea tuturor proceselor vitale în organism. Proteinele alimentare se împart în 2 categorii: proteinele din ou, carne, lapte, pește și proteinele din cereale și legume uscate.

Glucidele constituie o sursă importantă de energie în organism. Ele se împart în trei categorii:
zahăr (zahăr, produse de patiserie, speciile dulci de fructe și pomușoare), celuloză( sfeclă, morcov, nap, coaja cerealieră) și amidon (pîine, crupe, cartofi) .

Vitaminele și mineralele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, sistemului nervos, mușchilor, sîngelui, hormonilor și enzimelor.

Mereu trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. De aceea, cumpărînd produse alimentare, alegeți produsele sănătoase care vor îmbogăți organismul Dvs cu substanțe necesare.
Autor: Irina HibinaКомментарии

Recomandăm
Cum să ieşim din Postul Mare fără consecinţe?
Paştele se apropie, şi mulţi dintre noi sunt deja în prag de planificare Citește
Dieta mediteraneană
Ai burtică? Vă puteţi imagina că ea nu este doar o problemă estetică, dar, de Citește
Plante în domeniul culinar şi terapeutic
Noi vă propunem mai jos o listă de plante, cu un interes în domeniul Citește
Răceala - indispoziţie inofensivă sau problemă gravă?
 În timpul verii, încercând să scăpăm de căldură, Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten