TOTUL
Relațiile de familie așa cum sunt ele – 7 etape
17.10.2011, 10:07
Viața de familie are defectele, ghinioanele, neînțelegerile sale, ani fericiți și momente de dezamăgire totală între parteneri. Aceasta este valabil pentru toatele categoriile de oameni, care trăiesc sub același acoperiș. Fie că este vorba despre prieteni, care închiriază o locuință împreună, sau studenți, ce stau într-o odaie de cămin – nu contează! Însă o atenție deosebită vom acorda relațiilor de familie, căci formarea familiei este pasul cel mai important și responsabil în viața fiecărui dintre noi.

Psihologii au identificat șapte etape prin care, în mod inevitabil, trec toate cuplurile căsătorite. Aceasta este calea de la primele sentimente și până la înțelegerea reciprocă deplină. Dumneavoastră vă rămâne să aflați dacă această cale este presărată cu petale de flori sau cu cioburi de veselă spartă.

1. Faza de miere sau ”chimia iubirii”. Ceea ce majoritatea oamenilor din naivitate s-au obișnuit să numească dragoste, a fost definit de către savanți prin numele unei științe neremarcabile prin ceva special, precum este chimia. Doi oameni întâlnindu-se, se îndrăgostesc. Ambii văd doar laturile pozitive ale partenerului. Totul pare a se vedea în roz. Îndrăgostiții, pur și simplu, nu se pot sătura. Ei doresc să fie împreună tot timpul. Astfel de sentimente sunt comparate cu ebrietatea narcotică. Din acest motiv ar trebui să fim precauți. Chimia iubirii durează aproximativ 18 luni, și toate sentimentele înalte se evaporează la expirarea termenului de valabilitate.

2. Atunci vine faza de sațietate. Partenerii au senzația că ei au doar o obișnuință de a fi împreună. De fapt, aceasta este doar un mic răgaz după agitata prima fază.

3. S-au săturat unul de celălalt într-atât, încât vine faza a treia – dezgustul. Acest fapt este firesc. Euforia a luat sfârșit, îndrăgostiților le se deschid ochii, ei se înarmează cu o lupă, asemeni unui detectiv, și încep a căuta defectele. Aceasta este o perioadă dificilă a relației, perioadă a certurilor și a neînțelegerilor, și este important a o suporta cu demnitate. Mulți oameni divorțează anume în această perioadă, ceea ce nu este cea mai corectă soluționare a situației. Deoarece după divorț, mai târziu sau mai devreme, veți reveni la faza de miere, iar după aceasta, va veni din nou faza dezgustului. Unii așa și gravitează o viață întreagă în jurul acestor trei faze. Pur și simplu, omul nu poate înțelege că încă nu a intrat într-o relație adevărată.

4. Dezgustul, mai târziu sau mai devreme, trece. Și la această etapă noi începem să suportăm. În faza de suportare certurile continuă, însă ele nu au un caracter atât de fatal. Partenerii deja știu, că atunci când cearta va lua sfârșit, ei vor reveni la relații normale. Psihologii recomandă să vă concentrați la răbdare. Noi suportăm, înțelegem și, prin aceasta, căpătăm rațiune.

5. Am ajuns la fazele mult mai plăcute – obligația și respectul.
Este considerat că anume această fază este prima stadie a dragostei. Până la aceasta dragoste nu exista încă. Tot mai des încep să mă gândesc la faptul, că îi sunt dator, și nu ea mie. De-abia acum noi începem să cedăm unul celuilalt.


6. Faza a șasea – prietenia. Atunci, când oamenii prietenesc, ei, într-o anumită măsură, se iubesc reciproc cu adevărat.


7. Faza a șaptea – dragostea. Spre dragoste se merge și se tinde toată viața. Cineva pleacă din această lume fără a o afla, cineva trăiește doar pentru dragoste. Noi ajungem la faza a șaptea pe un drum deloc ușor. Dragostea nu poate să dea buzna peste noi din accident, pentru început trebuie să ne cunoaștem, să ne împrietenim, și doar după – să ne îndrăgostim.
Dragostea este unică – nici o detunătură, nici un suspin, dragostea este atunci, când oamenii buni se simt rău unul fără de celălalt.

Autor: Alexandr Dodul


Комментарии
Recomandăm
Relațiile de familie așa cum sunt ele – 7 etape
Viața de familie are defectele, ghinioanele, neînțelegerile sale, ani Citește
Cum să prevenim cearta?
Noi deja am vorbit despre aceea, că de multe ori cearta este o metodă de a Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten