TOTUL
Mike Tyson vine la Chişinău
14.11.2011, 8:28
Capitala Moldovei nu va avea parte de o luptă crîncenă în ring. Conform unor date neoficiale scopul vizitei legendei boxului este o demonstraţie de tip închis. Iniţiatorul vizitei fostului campion mondial este bussinesmanul Gabriel Stati.

Este necesar să vă reamintim ca tot la iniţiativa lui Gabriel Stati, capitala noastră a fost vizitată nu o singură dată de vedeta de la Hollywood Steven Seagal care a organizat castinguri pentru tinerii actori care vor putea juca în filmele regizate de el. Pe lîngă astea actorul american a gasit aici secretar personal în persoana Feliciei Lupaşcu.

Cariera profesională


Mike Tyson a urcat spectaculos pe culmile Olimpului în 1985 la vîrste de doar 19 ani cînd a început să lupte în ringul profesional. Prima sa bătălie a fost cîştigată prin knok-out.

Durul Mike Tyson este deţinătorul cîtorva recorduri mondiale care nu au putut fi repetate de nimeni pînă în prezent: la 20 de ani el a devenit campion mondial la Categoria Grea, iar un an mai tîrziu obţine titlul de campion mondial absolut la Categoria Grea.

Timp de doi ani a deţinul acest titlu suprem, pînă cînd a pierdut în faţa lui Buster Douglas în 1990. Această înfrîngere pînă în prezent este considerată o mare sensaţie în lumea boxului.
Ceea ce a provocat această spectaculoasă înfrîngere se consideră a fi moarte antrenorului Cus D’Amato, după care Tyson a suferit de o cădere nervoasă.

În 1997 a avut loc faimoasa luptă cu Evander Holyfield cînd Tyson a muşcat urechea adversarului. Patru ani mai tîrziu Mike Tyson luptă cu Lennox Lewis pentru titlul de campion mondial, dar a fost învins în knok-out. Lupta piedută cu Kevin McBride în 2005 l-a făcut pe Tyson să-şi anunţe plecarea din boxul de performanţă motivînd prin faptul că nu vrea să facă boxul de ruşine piezînd lupta cu un boxer mediocru precum este McBride.Viaţa de după box


După ce şi-a încheiat cariera profesională în box, legenda mondială a boxului a participat într-un şir de lupte demonstrative în scopul de a întoarce o parte din numeroasele sale datorii, a apărut şi în emisiuni televizate.

În 2009 joacă în filmul ,,Petrecerea burlacilor în Vegas” interpretînd propria persoană.
Este curios faptul că în a doua parte a aceluiaşi film unul dintre eroi îşi face un tatuaj facial identic cu cel al boxerului.

Mike Tyson a făcut cîteva încercări de a se lansa în muzică.

Cum a fost Tyson în calitate de boxer ştie foarte bine toată lumea-foarte mulţi adversari cădeau în knok-out după loviturile sale. Despre talentul său muzical este încă prematur să vorbim.

Dacă vechiul aforism:,,un om talentat este talentat în toate” i se potriveşte şi lui Tyson rămîne de văzut.

Roman Gvozdov

Комментарии
Recomandăm
Alimentaţia sportivă: Creatina
Ce este creatina şi la ce foloseşte acest produs? Înainte de a răspunde Citește
Mike Tyson vine la Chişinău
Capitala Moldovei nu va avea parte de o luptă crîncenă în ring. Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten