TOTUL
Limbajul dragostei
25.11.2011, 8:52
Niciodată viitorul nostru imaginar nu corespunde cu momentele din prezent, niciodată planurile noastre nu se realizează întocmai. De ce? Pentru că în lumea gindurilor noastre trăim o altă viaţă, cu alte personaje care nu corespund cu cele din viaţa reală.

Şi iarăşi apare întrebarea: “De ce ?” …” De ce soţul afirmă că ne iubeşte mult, dar de fapt noi nu simţim aceasta, s-ar putea oare ca soţul să ne mintă?...Nu, el nu ne minte, pur şi simplu afirmă aceasta într-un alt limbaj al dragostei. Important e ca noi să înţelegem acest limbaj şi să încercăm să-i exprimăm sentimentele noastre prin limbajul dragostei preferat de el. Astfel vom putea realiza că avem o căsnicie fericită. Probabil ca frazele scrise anterior ar fi de prisos dacă nu am cunoaşte tipurile de limbaj şi nu am şti cum s-ăl exprimăm, de aceea în continuare vom face cunoştinţă cu însăşi limbajul dragostei.

1. Încurajările, sau cuvintele dulci. Este un tip de limbaj utilizat de marea majoritate a cuplurilor. Cei care preferă acest tip de limbaj îşi exprimă sentimentele verbal. De asta tinerii îndrăgostiţi preferă să vorbească foarte mult timp la telefon, sau sa-şi scrie prin intermediul sitiurilor de socializare, pentru că preferinţa lor este exprimarea verbală a cuvîntului „Te iubesc”, şi audierea fregventă a acestuia.

2. Serviciile efectuate. Este un tip al limbajului preferat de foarte multe persoane care înţeleg dragostea doar prin depunerea unui efort şi efectuarea unui serviciu în special pentru persoana iubită. Acest tip de limbaj mai este denumit şi “dragoste din interes”, dar totuşi este considerată dragoste, pentru ca persoanelor ce corespund acestui tip în urma serviciillor efectuate, li se intensifică stările afective şi creşte nivelul se stimă, respect şi recunostinţă pentru prsoana dragă.

3. Oferirea de cadouri. Este un limbaj al dragoste tipic femeilor, dar nu sunt excluşi nici bărbaţii. Totuţi în cele mai multe cazuri femeile sunt acele care aşteaptă cu nerăbdare sărbătorile, (de ex. 8 martie, ziua de naştere). Persoanele ce preferă acest limbaj înţeleg exprimarea dragostei doar prin surprizele oferite de partener, lipsa lor ar putea fi interpretă ca lipsă a dragostei.

4. Timp petrecut împreună. Acest tip deja direcţionează tinerii îndrăgostiţi spre căsătorească. Persoanele ce preferă acest limbaj pentru demonstrarea dragostei şi a afecţiunii au nevoie doar de simpla prezenţă a celuilalt. Mulţi dintre noi cu siguranţă ca atunci cînd eram mici ne-am pus întrebarea: „ Oare de ce oamenii formează familii?” Aici putem gasi şi răspunsul acestei întrebări, pentru a fi permanent alături, pentru că dragostea soţilor se manifestă prin petrecerea timpului împreună.

5. Atingerile fizice. Limbajul dat este specific tuturor persoanelor pentru care celelalte tipui nu mai sunt suficiente. Pentru exprimarea dragostei partenerii au nevoie de anumite momente de intimitate, care unii le preferă mai mult, alţii mai puţin . Important ca ambii parteneri să aibă aceliaşi preferinţe. Persoanele ce corespund tipului dat au nevoie nu numai de sufletul celuilalt, ci si de corpul său, avind o intensitate mai mare a atracţiilor fizice.

Odată ce am facut cunoştinţă cu limbajul dragostei, aceasta nu înseamnă că avem o garanţie întotalmente de o dragoste perfectă, de aceea mai e nevoie de încă cîţiva paşi.

Următorul pas este depistarea limbajului dragostei partenerei/partenerului dvs. De aceea faceţii cunoştinţă partenerului cu toate aceste 5 tipuri de limbaj ale dragoste şi rugaţi să le plaseze în ordine ierarhică după preferinţele sale (de ex: locul I, II, III, ş.m.d. ). În dependenţă de tipul pe care îl plasează pe primul loc încercaţi să vă exprimaţi dragostea prin intermediul limbajului corespunzător. La pasul trei nu uitaţi să-i reamintiţi şi de tipul de limbaj preferat de dvs.

Iar eu vă doresc multă, multă, multă DRAGOSTE !!!
Sirghii Liudmila


Комментарии

Recomandăm
Arta complimentelor pentru bărbaţi
Oare şi bărbaţii au nevoie de complimente? Desigur! Complimentele sunt Citește
10 secrete ale stimei de sine
Fericirea este unul dintre ingredientele principale ale longevitaţii. Dar Citește
Bărbatul visurilor mele!
Sînt sigură că în fiecare revistă pentru femei sau roman de damă Citește
 Cum să învățăm să-i iertăm pe cei care care ne-au făcut să suferim?
Fiecăruia dintre noi îi sunt cunoscute sentimentele de suferință și Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten