TOTUL
Apa de la robinet: cît de periculoasă poate fi?
12.12.2011, 12:13
Cînd vorbim despre obiceiuri proaste de cele mai multe ori ne gîndim la fumat, alcool, substanțe narcotice și mai rar la rosul unghiilor, bruierea interlocutorului, plescăitul. Este straniu de ce nimeni pînă acum nu a adăugat la această listă un alt viciu, atît de actual astăzi, cum ar fi băutul apei de la robinet!

Nu contează cum o folosim: fiartă sau nefiartă; fără o prelucrare suplimentară, ajunsă din sistemul urban de alimentare cu apă aceasta nu trebuie folosită.

Ce substanțe conține apa de la robinet?


Apa care curge de la robinet la momentul actual nu-și merită cu adevărat numele, deoarece lichidul care curge prin țevile din sistem este diferit de formula chimică a apei, la fel cum este diferit Polul Nord de Polul Sud.
Pe lîngă moleculele obligatorii de oxigen și hidrogen în lichidul ,,din țevi” sînt prezente săruri ale metalelor grele, o cantitate impunătoare de clor, substanțe petroliere, compuși organici, pesticide și alți compuși cu denumire complicată.
Utilizarea acestei ape presupune ,,mînarea” prin organele interne a unei cantități suficiente de substanțe periculoase, multe dintre care nu pot fi eliminate de organism pe cale naturală, dar au tentința de a se acumula în oase și a otrăvi organismul cu toxine.

Este sau nu necesar să fierbem apa?


Fierberea ca soluție de îmbunătățire a compoziției apei are doar un efect negativ asupra compoziției și beneficiului acesteia. În timpul încălzirii clorul din apă se transformă în substanță organică și devine mult mai periculos pentru sănătate. Perechile de vapori de clor irită căile respiratorii, cavitatea bucală, esofagul și stomacul.
Metalele grele și produsele petroliere rămîn neschimbate la fierbere, deoarece oricît de mult n-ai fierbe un cui nu se întîmpla nimic, doar culoarea apei se va schimba.

Cum să curățim apa?


Unica metodă de a neutraliza pericolul ,,coctailului” din sistemele de apă este folosirea în condiții casnice a purificatoarelor de apă. Un filtru calitativ absoarbe pîna la 99% din substanțele toxice, neschimbînt temperatura și proprietățile chimice ale apei. Apa poate fi consumată imediat după filtrare, poate fi folosită la gătit sau fiartă pentru ceai. Prelucrarea termică a apei curățate nu provoacă nici o reacție în organism.

Ne debarasăm de acest viciu


Apropo, obișnuința de a bea apă de la robinet este poate mai periculoasă decît fumatul, deoarece despre impactul necotinei știu toți, de la mic la mare, iar informarea populației asupra acestei probleme face fumatul o opțiune personală, pe cînd despre apa necalitativă nu se vorbește prea mult, astfel că multă lume este convinsă că ceainicul electric garantează siguranța apei băute.

Cu alte cuvinte, obișnuințele proaste nu vorbesc întotdeauna despre desfrîu și pofta pentru plăcere, acestea pot apărea acolo unde acum 50 de ani nu erau așteptate!
Cristina Boico

Комментарии

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten