TOTUL
Vesel, vesel este Anul Nou!
16.12.2011, 10:24
Curînd este Anul Nou, cea mai îndrăgită sărbătoare pentru foarte mulți dintre noi. Este timpul alegerii codourilor, decorării casei și pregătirilor pentru sărbători și desigur întrebarea tradițională pe care o adresăm tuturor: „Cum vei sărbători Anul Nou ?”

Unii consideră că aceasta este o sărbătoare de familie și o petrec acasă cu cei dragi. Alții nu-și imaginează Revelionul fără o gașcă mare de prieteni și dansuri pînă în zori. Sînt însă și din cei care preferă de Anul Nou să schimbe ambianța. Dar, fără îndoială toți vor să petreacă vesel deoarece se spune că așa cum vei întîlni anul, așa îți va merge.


Cum amenajăm casa?


Putem organiza o noapte de revelion feerică chiar și acasă. Începeți cu interiorul. Împodobiți casă și dați frîu liber imaginației.
Ghirlande, clopoței, beteală scipitoare, ploiță argintie- puteți găsi tot ce vă poftește sufletul. Acestea vor crea atmosfera de sărbătoare cu mult timp înaintea acesteia. Atîrnați la ușă un buchețel de Crăciun sau o coroniță și sărbătoarea va începe chiar din prag.
Dar ce fel de sărbătoare fără brad? Viu sau artificial, nu contează, important e să fie mare și frumos împodobită. Mulți dintre noi au cele mai frumoase amintiri legate de împodobirea bradului ce vin încă din copilărie.


Concursuri vesele și programa de Revelion


După ce casa a fost amenajată este timpul să vă ocupați de programa pentru noaptea de Anul Nou.
Oferiți-vă un spectatol de An Nou, nu este atît de complicat pe cît pare. Nu este neapărat să vă pregătiți mult timp, să învățați roluri și să coaseți costume.
Vă puteți baza pe un fragment dintr-o pisă renumită, o poveste sau film, dar obligator cu sfîrșit fericit. Actorii pot improviza, astfel spectacolul va fi cu adevărat vesel.

Pentru confecționarea costumelor sînt binevenite orice materiale pe care le aveți acasă, de exemplu puteți face o coroană din foaie de aluminium, o mantie dintr-o cuvertură veche. Dacă aveți măști, îmbrăcați-le, cu cît mai de nerecunoscut veți fi cu atît mai interesant pentru spectatori și pentru dumneavostră înșivă.

Pregătiți mici surprise pentru oaspeți. Puteți să le oferiți chiar de la intrare cîte o foiță cu numere, pe care să le folosiți în jocul de mai tîrziu: cineva se va întoarce, iar altcineva va scoate dintr-o căciulă un număr și va întreba ce trebuie să facă persoana care are numărul respective. Însărcinările trebuie să fie amuzante.

Împărțiți-vă în echipe și jucați-vă de-a „cadoul de revelion”. Fiecare echipă trebuie să-și ,,împacheteze” un co-echipier cît mai frumos timp de 10 minute folosind hîrtie colorată, ziare sau reviste, foarfecă și scotch. Emoțiile positive sînt garantate.

Puteți organiza concursul toastelor aflîndu-vă la masă. Fiecare trebuie să spună cîte un toast încadrîndu-se într-un anumit interval de timp. Cel mai reușit toast va fi premiat. Puteți pregăti hîrtiuțe cu începuturi de toast, puneți-le într-o căciulă și faceți turul, fiecare va trebui să continue discursul începul pe hîrtie.


Anul Nou în afara casei


Există o mulțime de posibilități de a petrece Revelionul în afara casei: restaurant sau club de noapte cu dejun, program de Revelion, muzică vie, karaoke și dansuri pînă cadeți de pe picioare. Puteți merge la plimbare pe străzile orașului: peste tot se desfășoară showuri de Revelion, spectacole și concerte.
Dacă reveniți acasă în zori, mergeți în vizită la rudele sau cunoscuții care trăiesc aproape. Pentru această ocazie pregătiți din timp măști și cadouri. Lăsați sărbătoarea să continue cît mai mult timp posibil!


Călătorii de sărbătoare


Dacă sînteți posedat de dorința de a schimba locul mergeți într-o călătorie exotică și serbați bătaia orologiului undeva pe plajele din Rio de Janeiro, sau la umbra palmierilor de pe Seychelles, în apa caldă a Mării Roșii sau pe săniile trase de reni ale lui Moș Crăciun în Laponia. Ține-ți minte că aceste călătorii trebuiesc planificate din timp.
Vă puteți pregăti cu cîteva zile înaintea Anului Nou. Sînt țări care eliberează visa chiar la hotare (Turcia, Egipt, Thailanda, Croația s.a); aceste țări meriă să fie văzute.
Istambulul cu combinațiile sale inedite de natură asiatică și europeană este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Bucătăriei thailandeze merită să i se acorde timp special.
Insulele croate sînt frumoase ca model european și vesele și vii ca model balcanic. Locuri pitorești pot fi văzute și în țările învecinate. De exemplu Odessa- o pierlă pe malul mării cu ierni moi, cu minunate dimineți cețoase, plajă și locuitori ospitalieri. Foarte mulți au îndrăgit Crimeea, în special punctul său sudic Semeiz. Puteți organiza călătorii în spațiul rural al Moldovei folosind automobilul luat în chirie.

Pentru ca sărbătoarea să vă reușească nu este neapărat să plecați departe. Mergeți la o casă de odihnă, întîlnirea anului nou într-o astfel de atmosferă are numeroase avantaje.
-Este vesel.
Cînd se adună mai mulți oameni la un loc cu dispoziție de sărbătoare au loc adevărate petreceri cu o mulțime de noi cunoștințe și impresii plăcute.
-Un brăduț fermecător.
Copii pot fi lăsați singuri și nu se vor plictisi. Petru ei va fi organizată o programă specială cu Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, cu jocuri și mulți copii.
-Posibilitatea de a vă afla în natură, de a respira aer curat și de a cînta în jurul unui brad adevărat.
-Plimbări cu sania și skiurile.
-Prelungirea sărbătorii pentru mai mult de o noapte.
-Vă puteți întoarce acasă oricînd doriți.
Toate aceste vă vor costa mai ieftin decît dacă ați merge peste hotare.

Faceți-vă dispoziție de sărbătoare și aceasta va bate la ușă!


Cristina Boico
Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale lunilor Noiembrie - Decembrie 2012
1.Amurg. Saga. Răsărit: Partea 2 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Premiere cinema de revelion
În ajunul Anului Nou și a zilelor de odihnă și a vacanței școlarilor cu Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten