TOTUL
Cele mai bune stațiuni de schi
21.01.2012, 7:14
Cei mai mulţi turişti care vor o vacanţă în perioada de iarnă, se îndreaptă către staţiunile montane. În acest articol vom descrie unde și cum vă puteți odihni în munții din Europa.

Unele dintre cele mai renumite stațiuni de schi se află în cei mai înalți munți ai Europei, în Munții Alpi.
Pe lângă sporturile de iarnă, care sunt atracția principală a stațiunilor de schi din Munții Alpi, ni se oferă și un complex întreg de alte distracții precum este shoppingul, cunoașterea culturii locale, sauna cu băi de zăpadă și o mare de extreme în timpul coborârii pe pistele de schi indiferent de modalitate de coborâre aleasă . Stațiunile de odihnă franceze sunt remarcabile prin amplasarea lor relativ îndepărtată de orașele mari.
Megeve, situată la o oră distanță de la Geneva, dispune de trei piste de schiat: Combloux, Jaillet și La Giettaz – Cordon. Magazinele producătorilor autohtoni și restaurantele de cel mai înalt nivel au fost recunoscute ca fiind cele mai bune din tară. Datorită prețurilor, luxului și nivelului deservirii i se mai spune Stațiunea Regească. Vizitând parcul Saint-Gervais-les-Bains poți întâlni și vedete din întreaga lume. Aceste stațiuni sânt destinate persoanelor, care apreciază odihna activă combinată cu o deservire impecabilă.

Courshavel
este una dintre cele mai vestite stațiuni de schi din lume. Peste 372 mile (600 km) de trasee de schi, shoppingul și cluburile vor conferi odihnei imaginea deplină a unei stațiuni de schi. Tot aici a avut loc o etapă a jocurilor Olimpice din anul 1992. Prin frumusețea și perfecțiunea pistelor, la fel ca și Megeve, această stațiune atrage cei mai bogați oameni din lume.

De remarcat este faptul că majoritatea stațiunilor de schi franceze se află la înălțimi mai mari decât cele austriece, fapt care oferă o odihnă impecabilă chiar și în iernile cu puțină zăpadă.
Austria, este cea mai cunoscută țară printre locuitorii statelor CSI și ale Europei care iubesc odihna montană – pârtii perfecte, telecabine moderne și o vastă diversitate de stațiuni în diferite clase de prețuri.
Bad Gastein – o combinație de hotele vechi, telecabine rapide în stil modern și deservire contemporană. Izvoare termale și zăpada pe pantele munților practic anul împrejur. Istoria de durată a acestor stațiuni, pârtiile din munții înzăpeziți și cultura austriecilor, toate acestea fac stațiunea un loc iubit cu adevărat de turiști.

Alpii elvețien
i, Stațiunea St. Moritz. O mare parte din sporturile de iarnă au fost inventate anume aici, aceasta fiind una dintre cele mai importante stațiuni austriece. Această stațiune stilată și rafinată a devenit sălașul milionarilor elvețieni. Mulțimea izvoarelor curative, stratul de zăpada care se menține anul împrejur și soarele blând, nu vor lăsa indiferent nici un amator al sporturilor montane.
Nu doar ospitalitatea Elvețienilor, berea și salamurile ne lasă o mulțime de impresii inedite, dar și pârtiile excelente, care au fost construite în anul 1928 pentru Jocurile Olimpice.

Carpații – lanțul muntos din Europ de Est. În comparație cu Alpii sânt mai puțin înalți și de asta, aici găsim zăpadă doar iarna. Din punct de vedere al politicii de preț, odihna costă mai puțin, stațiunile sânt situate la distanțe nu mai mici de 100 km de la orașe, fapt care face drumul mai epuizant, însă natura sălbatică, aerul curat, zăpada imaculată, saunele și coloritul carpatic compensează toate incomoditățile din timpul călătoriei.
Carpații Ucrainei, Bukovel – este una dintre cele mai bune stațiuni ale țării aflată într-o dezvoltare progresivă continuă. Aici veți avea posibilitatea sa vă plimbați cu săniile trase de câini, scuterele de zăpadă, sa încercați procedurile SPA și să gustați din bucătăria tradițională transcarpatină. Aceasta este o stațiune a tinerilor, învăluită de energie pozitivă, multă veselie și confortul de acasă. Stațiunile de schi din Carpați sunt un loc minunat, unde poți merge cu prietenii ori familia pentru o odihnă activă.

Stațiunile de schi
întotdeauna înseamnă veselie și bună dispoziție, indiferent de locul pe care l-ați ales pentru odihnă, Franța, Italia sau Ucraina și Polonia. Această odihnă vă încarcă cu energie pozitivă până la sosirea verii, mai ales, dacă trăiți într-o zonă climaterică, unde zăpada cade doar câteva zile pe an.Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten