TOTUL
Vreau să devin gravidă, ce să fac?
17.02.2012, 14:47
Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, TREBUE să vă înveţaţi să recunoaşteţi semnele de ovulatie. Aceste semne ale ovulatiei pot să vă spună, cînd este cel mai bun timp pentru sex şi de a deveni gravidă.

Amintiţi-vă că ovulaţia are loc cu 14 zile înainte de menstruaţie. În cazul de cicluri regulate, se poate determina chiar data precisă a ovulatiei
 
Timpul ovulatiei, poate sugera diferite tipuri de semnale: creşterea temperaturii corpului, modificări ale mucusului vaginal, şi unele semne de schimbare în starea fizică. Dar recunoaşterea acestor semne de ovulatie nevoie de o anumită practica si trebue sa fiţi foarte atenţi.

- Un semn important al ovulatiei, este creşterea temperaturii corpului. In timpul ovulatiei, temperatura corpului poate creşte foarte putin, cateva zecimi de grad.
Pentru a găsi această creştere a temperaturii este necesar de a vă crea curbă temperatură personale lunar, măsurîndu-vă temperatura în fiecare zi. Dimineaţa, înainte de a vă ridica din pat, introduceţi termometrul în rect.

Inainte de ovulatie, temperatura, de obicei, este sub 37 ° C (36,1 ° C, de multe ori la 36,7 ° C).
Aceasta temperatură creşte în timpul ovulaţiei cu cateva zecimi de grad, de multe ori mai mare de 37 ° C şi apoi rămâne ridicată până la sfârşitul ciclului. Perioada cea mai favorabilă de a deveni gravidă este în următoarele 10-12 zile după ovulaţie.

- In timpul ovulatiei, mucusul din cervixul uterin se schimbă. Prin intermediul unor aptitudini simple, este posibil să observaţi modificările în consistenţa mucusului: el devine mai gros şi mai vâscos, mai fibros. Fiziologic, această transformare de mucus, creste permeabilitatea spermei la momentul potrivit.

- Schimbarile hormonale care apar in timpul ovulatiei duc la o manifestare fizica.
 Femeile pot experimenta o perioadă de 24 la 48 de ore:
- Dureri abdominale, în partea în care sa produs ovulaţiea.
- Tensiune în sîni;
- O uşoară creştere în greutate din cauza retenţiei de apă în organism a femeiei.

Trebuie să se ţină cont de faptul că a recunoaşte semnele de ovulatie nu este întotdeauna uşor. Ce putem reţine din punct de vedere practic?
Pentru a determina data ovulatiei, pot fi folosite şi testele de ovulatie, care sunt vândute în farmacii, fără prescripţie medicală. Ele determina nivelul de hormoni din urină şi indică zilele de bun augur pentru fertilizare. Un astfel de test poate fi efectuat în laboratoare medicale.

Iată câteva sfaturi pentru femeile care doresc să devină gravidă:
- Straduiti-va să planificaţi graviditatea, cât mai curând posibil, nu mai târziu de 35 de ani
- Stop fumatul. Fumatul reduce fertilizarea cu 15 - 40%. . Fumatul reduce probabilitatea de succes a fertilizării in vitro şi creşte riscul de avort spontan. Prin urmare, ar trebui să renunţaţi la fumat inainte de conceptie.
- Formaţivă un calendar al perioadei menstruale. Astfel, veţi putea determina cu uşurinţă timpul ovulatiei.
- Explicaţi partenerului sexual să nu utilizeze băi fierbinţi înainte de sex. Cada fierbinte încetineşte dramatic activitatea spermei, si ea nu ajunge la ovulă.

Sa constatat că stresul, anxietatea şi depresia, reduc şansele de a fi gravidă.
Explicaţi acesta iubitului dvs., că starea de spirit, emoţiile pozitive depinde de dragostea lui, iar aceasta influenţează apariţia unei noi vieţi.
Ion Isac

Комментарии

Recomandăm
Vreau să devin gravidă, ce să fac?
Dacă doriţi să rămâneţi gravidă, TREBUE să vă înveţaţi să Citește
Maternitatea surogat: pro și contra
Săptămîna trecută la emisiunea televizată de pe postul ,,Publika Citește
Vârsta optimă pentru naşterea copilului
În viaţa fiecărei femei apare momentul când ea începe să se Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten