TOTUL
A doua căsătorie: da sau nu?
15.02.2012, 15:23
Necătînd la faptul că multe cupluri contemporane preferă să nu-şi oficializeze relaţiile şi să trăiască în concubinaj mulţi ani, mai devreme sau mai tîrziu fiecare femeie începe să se gîndească la rochia de mireasă.

Ziua nunţii este una dintre cele mai importante zile din viaţa fiecărei reprezentante a sexului frumos. În această zi ea este încrezută că alesul său îi va fi alături toată viaţa, iar căsnicia va fi una lungă şi durabilă. Dar realitatea este de multe ori alta, iar mariajul ia sfîrşit.

Potrivit statisticii, astfel se sfîrşesc mai mult de 40% dintre căsătorii. Deşi divorţul este o procedură neplăcută, peste un anumit timp marea majoritate a femeilor contemporane se hotărăsc pentru o a doua căsătorie.

Şi în cea de-a doua căsătorie experienţa avută o face mai înţeleaptă. În cel de-al doilea mariaj majoritatea femeilor nu permit aceleaşi greşeli. În schimb a doua casătorie este o hotărîre importantă atît pentru bărbaţi, cît şi pentru femei. Şi înainte de a o lua, viitorii soţi au o mulţime de întrebări.

A doua căsătorie şi nunta

Pentru multe femei care s-au hotărît pentru a doua căsătorie, o mare problemă o constituie sărbătorirea repetetă a evenimentului. De cele mai multe ori cele mai frumoase amintiri rămîn de la prima nuntă-rochia, înscrierea, restaurantul, oaspeţii. În cazul celei de-a doua căsătorii, femeie îşi doreşte ceve neobişnuit, deoarece nu merită să repeţi prima experienţă. Mergînd pe acelaşi scenariu, riscaţi să răscoliţi trecutul şi aceste sentimente nu trebuiesc nimănui, mai cu seamă în pragul noului eveniment.

Aproximativ 30% dintre perechile căsătorite a doua oară se limitează doar la o înscriere modestă la OSC şi o mică petrecere între prieteni şi rude. Dacă această variantă îi mulţumeşte pe ambii viitori soţi, atunci poate fi considerată cea mai bună soluţie.

Cu toate acestea , multor femei le este greu să reziste ispitei de a mai îmbrăca o dată rochia de mireasă. Nu este nimic rău în asta, mai ales dacă e să luăm în consideraţie dorinţa femeilor de a arăta mereu atrăgătoare. Demonstrîndu-şi imaginaţia fiecare reprezentantă a sexului frumos îşi poate alege de minune o rochie potrivită pentru al doilea mariaj. Rochia de mireasă pentru a doua căsătorie poate să nu se deosebească cu nimic faţă de cea de la prima nuntă. Important este ca femeie să nu repete scenariul primei nunţi şi să retrăiască aceleaşi emoţii.

A doua căsătorie şi copiii


Problema copiilor este nu mai puţin importantă decît oficializarea relaţiilor cu noul soţ. Multe femei, hotărîte pentru a doua căsătorie au deja copii şi îşi doresc cu ardoare ca în noua familie să domine dragostea şi înţelegerea între copil şi soţ. Pentru a ajunge la acest rezultat, nu trebuie să presaţi copilul, dar trebuie să-i acordaţi timpul necesar pentru a se obişnui treptat cu noul tată.

Multe femei se hotărăsc la un al doilea copil cu noul soţ. În acest caz, al doilea copil şi al doilea soţ nu trebuie să-l limiteze pe primul, fiindcă astfel se va simţi dezavantajat şi defavorizat.

Dorinţa celui de-al doilea soţ de a avea un copil, pentru unele femei reprezintă o dilemă, mai ales dacă are deja un copil. În asemenea situaţii psihologii recomandă să nu staţi pe gînduri şi să vă hotărîţi pro, mai ales că copilul vă va face mai fericiţi, chiar şi la a doua căsătorie. Dacă familia se bucură de o atmosferă de dragoste şi bunăstare, atunci copiii din a doua căsătorie se vor înţelege de minune cu cei din prima.

În ceea ce priveşte partea juridică, femeia trebuie să ştie că cea de-a doua căsătorie nu este un motiv de întrerupere a achitării plăţii alimentare de la primul soţ. De asemenea, fostul soţ îşi continuă plata alimentară în cea de-a doua căsătorie pentru copilul din cea din prima. Suma poate fi revăzută doar în cazul în care fostul soţ are un copil în noua căsnicie.

Cristina Boico

Комментарии
Recomandăm
Relațiile de familie așa cum sunt ele – 7 etape
Viața de familie are defectele, ghinioanele, neînțelegerile sale, ani Citește
Cum să prevenim cearta?
Noi deja am vorbit despre aceea, că de multe ori cearta este o metodă de a Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten