TOTUL
Ce facem cu gelozia?
22.02.2012, 15:13
Gelozia este un sentiment neplăcut. Pentru un echilibru sufletesc se spune că trebuie să recunoaștem cînd suntem geloși,astfel ne vom simți mai bine.

Gelozia reflectă opinia omului despre sine însuși. În popor se spune dese ori că dacă ești gelos ești complexat. Specialiștii afirmă că gelozia reflectă încrederea pe care o ai în tine și modul în care percepi lumea ta interioară.
Deobicei gelozia are la bază relațiile personale.
Aceasta apare din lipsa atenției, supraocuparea partneterului, monotonie în sex,etc. În orice relație încrederea și respectul reciproc trebuie să domine.

Persoana care nu este încrezută în sine,se simte mereu amenințată, deacea și este geloasă.

Știți sentimentul plăcut la începutul unei relații când ești flatată cînd te gelozează partenerul. Dar acesta este și un semnal de instabilitate morală. Interesul flatant către personalitatea Dvs. – Unde pleci? Cine a sunat? Ce mesaj ți-o venit? ,se poate transforma cu timpul în neîncredere cronică.
Recomand de la începutul relației să stabiliți prioritățile la acest subiect.
Un soț poate fi gelos pe prietenele Dvs. folosind ca argument fraza – nu am încredere în ele,dar în realitate nu este sigur că îl iubiți atât de tare pe cît să îi fiți fidelă și nu este sigur în puterile sale de bărbat că acordă tot ce îi trebuie unei femei pentru fericire. Simplu -persoana dată este psihologic slabă.

Vă sfătui să comunicați despre lucrurile care supără. Să ajungeți la un compromis despre anumite limite de care puteți trece. Negociați soluții cum să rezolvați problema geloziei. Fără agresiune și uneori chiar dacă ați greșit undeva,mai bine nu mințiți. O minciună se rostogolește ca un bol de zăpadă și se mărește de sute de ori după aceasta va fi mai complicat să eșiți din situație.
Încrederea sexuală este una din cele mai greu de stabilit într-un cuplu, și dacă cineva devine infidel este greșeală care de cele mai dese ori nu se iartă.
Cineva din prieteni are un succes, iar Dvs. obțineți în viață mai puțin decât credeți că personalitatea Dvs. merită - și aceste sentimente au legătură cu prețuirea de sine.
Specialiștii susțin că bărbații sunt mai geloși pentru realizările materiale ale altora – slujbe mai bune, faimă, mașină și casă mai frumoase, în timp ce femeile sunt mai geloase pe aspectul fizic, copii și prieteni.

Soluția pentru a fi mai puțin gelos este:
- Nu trebuie să ne comparăm cu nimeni,toții suntem unici în felul nostru. Fiecare trăiește diferit,dacă azi a avut el noroc,mîne vei avea tu.
- Folosiți gelozia ca un stimul pentru a vă mări succesele și a reuși acolo unde tindeți.
- Dacă o anumită persoană este obiectul geloziei Dvs.,atunci renunțați la compania acesteia definitiv.

Gelozia este un sentiment ca toate altele, care poate fi controlat. Toate emoțiile noastre ne spun ceva despre noi înșine. Învățați să le recunoașteți și să le dirijați. Gelozia este nimic mai mult decât sentimentul de singurătate sufletească. Evitați aceste situații,mânuiți simțurile Dvs.
S.F.Комментарии
Recomandăm
Relațiile de familie așa cum sunt ele – 7 etape
Viața de familie are defectele, ghinioanele, neînțelegerile sale, ani Citește
Cum să prevenim cearta?
Noi deja am vorbit despre aceea, că de multe ori cearta este o metodă de a Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten