TOTUL
10 moduri de a elimina mirosul neplăcut corp
23.02.2012, 15:34
Mulţi dintre noi aşteaptă cu nerăbdare sosirea primăverii şi sosirea căldurei, ca să scoatem, hainele si jachete groase, şi să îmbrăcăm tricouri subţiri şi uşoare.

Dar involuntar ne întrebăm: „oare din nou vom avea acea căldură ofensivă, din nou vom începe să transpirăm?
 Potrivit OMS, transpiratie excesiva - hiperhidroza – este o problemă pentru 13,5% de oameni de pe planeta. În jur de 11% sufera de hiperhidroza axilara extremă ( transpiratia excesiva a axilelor).

Acest lucru duce adesea la probleme de comportament în societate, cît ţi în vieaţa personală şi în carieră. Mulţi oameni, chiar dacă mai corect să spunem - majoritateaoamenilor se confruntă cu mirosul neplăcut din regiunea axilară, de la picioarele urît mirositoare, zona inghinală, şi cu respiraţia.

 Glandele sudoripare exocrine produc transpiratie normala, fara miros, care raceste organismul în timpul evaporarii. Glandele apocrine, concentrate în zona axilei si in regiunea inghinala, secreta o substanta speciala, care serveşte ca un remediu alimentar bun pentru microbi, care şi provoacă mirosul. Mirosul neplacut de transpiratie cade pe "conştiinţă" lor. Drept vorbind, transpiraţia nu miroase deloc, dar ea este un motiv de creştere excelentă pentru bacterii. Glandele apocrine sunt foarte sensibile la stres, excitatia sexuala si alte stări emoţionale şi hormonale.

Dar funcţia lor principală este de a produce feromoni - substante chimice de sex, care ne ajută să atragem partenerii. Stresul, ovulatie, excitatia sexuala, şi furie - principalii factori care contribuie la o funcţie sporită a acestor glande. Unele boli produc mirosuri specifice, precum şi unele medicamente.

Pentru a rezolva problema de transpiraţie excesivă, este necesar de a lupta cu sursa problemei:

1. Transpiraţie este stimulată de căldură şi de umiditate. Deci, căutaţi o oportunitate de a vă relaxa într-un loc răcoros, cu un pahar de ceai verde.
.2. Mirosul corpului dependentă mult de alimentaţie. Alimentele grase, cît şi ceapa, usturoiul - produc un miros puternic eliberat prin suprafata pielii. Este de dorit de a elimina aceste alimente din meniul dumneavoastră, şi mirosul de sudoare va scădea. Şi este de dorit să se includă în meniu, o multime de verdeţuri, spanac, varza si alte legume cu frunze.
 3. De obicei, bacteriile se acumulează în regiunile acoperite de păr, asa ca incearcaţi mai des de a bărbieri axilele şi a alte zone piloase şi vei scăpa de miros.
4. În lupta cu transpiraţia, e necesar de a menţine puritatea din zonele cu probleme, cît şi de a te debărăsa de bacterii. Respectînd aceste principii mirosul neplăcut al corpului tău va înceta să mai fie o problema pentru tine, indiferent de mediu şi de activitatea fizică.
5. Spalate zilnic cu săpun şi de fiecare dată schimbă hainele după spălare, şi nu numai maioul, dar şi bluzele, cămăşile şi pantalonii, deoarece bacteriile, care dau un miros neplăcut se acumulează în haine.
6. După fiecare baie, foloseşte un deodorant spray pe axile..
7. Din ajutoare naturale un antiperspirant cunoscut este clorofila. Acesta poate fi achiziţionat de la o farmacie sub forma de pastile. Puteţi prelucra, de asemenea, fosele axilare co o soluţie de 3% de peroxid de hidrogen.
8. Pentru persoanele care transpiră foarte abundent, se poate folosi injectii botulinice în regiumea axilei, care opresc transpiratia timp de şase luni cel puţin.
9. Pentru combate mirosul de picioare e necesar de a se spăla pe picioare cu apă rece, cît mai des. Este mai bine de spelat picioarele cu o soluţie din coaja de stejar. După spălare piciorule pot fi tratate cu o soluţie de nitrofungina.
10. Pantofii trebuie să fie trataţi cu soluţie foarte diluată de permanganat de potasiu sau de formol.

Şi nu uita, nimic nu ajuta mai bine decât schimbările frecvente de şosete şi de golfi. Nu folosiţi a doua oară şosetele sau golfii, colanţii fără de spălare.

Noi dorim să emanaţi doar mirosuri plăcute, fiindcă rolul mirosului în vieaţa noastră este foarte mare, şi deosebit de semnificativ.

Ion ISAC


Комментарии
2012-03-20T22:29:00+00:00
135
-129
klas

Recomandăm
10 moduri de a elimina mirosul neplăcut corp
Mulţi dintre noi aşteaptă cu nerăbdare sosirea primăverii şi sosirea căldurei, Citește
Cum să ne trezim frumoase?
Mergînd la culcare nu o dată ne-am surprins că ne gîndim la faptul Citește
8 trucuri cosmetice care încetinesc procesul de îmbătrînire!
Cu tot respectul față de crema antirid, putem afirma cu încredere că un Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten