TOTUL
Dureri de cap. Ce ar trebui să facem?
28.04.2012, 14:34
Durere de cap. Cine nu a avut acest, extrem de neplăcut, fenomen dureros?

Durerile de cap aproape intotdeauna vin pe neaşteptate. Ele te atacă insuportabil, apoi încep să încetinească, reapar din nou şi se intensifică cu fiecare oră care trece. Statisticile spun că oamenii care nu au avut nici odată dureri de cap, reprzintă în lume doar 10 - 15%. Şi în fiecare an, aceste procent scade.


Care este cauza durerilor de cap?


Astăzi, se ştie că de multe ori capul ne doare din cauza unei tensiuni, fizice, oboseli, sau insuficienşă de oxigen, şi doar 5-10% din cazuri, durerea e cauzată de o boală gravă (tumora, anevrism, consecinţile unei traume, etc), Femeile sunt afectate de dureri de cap de două ori mai des decăt barbatii.

Toate durerile de cap sunt foarte chinuitoare, dar în special migrena. Durerile de cap apare brusc, la început e sîcîitoare, apoi trece în frunte, ca mai pe urmă să-ţi constrîngă capul într-un cerc, greu de suportat. Acest lucru este adesea cauzat de un stres puternic in timpul zilei de lucru.

Cel mai frecvent sufera de astfel de dureri lucrătorii de birou, contabilii, într-un cuvânt, cei care lucrează toată ziua la computer, cu documente, desene, etc De regulă, principalul vinovat de ceea ce se întâmplă este tensiune musculara, care este consecinţa unei şederi lungi, nemişcaâi într-un singur loc. De foarte multe ori există o durere de cap în partea din spate a capului, în regiunea cefii. Ea este cauzată incordarea muschilor in mod constant în centura scapulară, precum si de tulburari circulatorii ale creierului din cauza compresiei arterei ce furnizează sange la creier.


Cum să scapi de dureri de cap ?


Atunci când apare durere de cap, de regulă, oamenii aleargă la farmacie, sau căută prin casă, unele antialgice. În aceste cazuri, se foloseşte de obicei, analgezice (paracetamol, aspirina, analgină, ţitramon, pentalgin) sau antispastice (papaverina, no-spa).

Da, ele au efect, acţionează rapid, dar puţin ştiu, că ele au şi multe dezavantaje, cum ar fi dependenta, efecte secundare alergice si pot duce chiar la apariţia de durere de cap cronică. Acest efect apare din cauză că organismul nostru lupta de asemenea, cu durerea, punând în mişcare propriile mecanisme de analgezie. Medicamentul luat cu regularitate suprimă protecţiea naturală, şi durerile de cap apar de la sine.

Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care au o durere de cap în timpul sarcinii. De fiecare dată ele au nevoe de mai multe pastile pentru a obţine efectul, însă orice pastilă e un produs chimic.
Durerea de cap este mai uşor de a fi prevenită. Pentru aceasta locul de muncă trebuie să fie confortabil, cu iluminare din dreapta. Pe masa de lucru puneţi o lampă de birou. Faceţi pauze scurte la locul de muncă, şi încearcaţi să ieşiţi pe câteva minute la aer curat.

Acasă faceţi un duş de contrast sau o baie relaxanta, cu sare de mare. Durerea poate fi redusă dacă o să staţi culaţi într-o cameră întunecată, cu o pungă de gheată pe cap. În cazul în care dureri de cap, sunt localizate la temple, faceţi masajul muscular al fruntii, tâmplelor şi ceafei gâtului, aşa cum se arată în figură.
Faceţi auto-masaj, şi gimnastica, care sunt uşor de realizat. De 2-3 ori pe zi, frecaşi, spatele capului cu mâna, muşchii gâtului şi muşchiul trapez. De 2-4 ori pe săptămână, frecaţi cu un unguent analgezic(de tip finalgon) gâtul, toracicele şi coloana vertebrală.

nguent este mai bine de alternat cu un altul de acest fel, deoarece au proprietati diferite. Aplicaţi-l pe noapte, pentru a evita curentele de aer şi a nu prinde o raceala. . Pentru a scăpa de dureri de cap e bine să frecaţi urechile cu degetele mari şi cu degetul inelar, sau cu palmele mâinii . Maseaza-ţi regiunea capului şi a gâtului, pînă la spaţiul interscapular de fiecare parte a coloanei vertebrale. Masajul, va dura pînă la stoparea durereii.
Un efect bun poate da un compres cu bilă (o puteţi cumpara de la farmacie şi o utilizaşi manual). O puteţi aplica periodic de frunze de brusture sau de varza.

Faceţi băi de contrast pentru picioare şi mâini (de 5-6 ori o schimbaţi apa foarte rece cu cea foarte caldă). Ţineţi un termofor pe rinichi timp de 10-20 min. Luaţi orice sedativ (valeriana sau Talpa gastei, ceai de musetel cald cu miere sau zahar, o cana de lapte fierbinte cu miere sau zahar). Talpa gastei, nu ar trebui să fie luată pentru dureri, pe fonul de hipotensiune arterială.
Dimineaţă sau seară, priviţi câteva minute cu ochii deschişi larg la soare (atunci când el este la orizont, şi este uşor de privit). Sau culcaţi.vă pe spate, cu ochii închişi, relaxaţi-vă şi imaginaţi-vă 10 minute o pajiste verde, un cer albastru, şi flori mirositoare de câmp.

Vă dorim o viaţă fără durere!
Ion ISAC


Комментарии
2012-03-20T21:16:00+00:00
130
-151
спасибо !!

Recomandăm
Ce e de făcut dacă candidoza vă chinuie, iar timp pentru o consultaţie medicală nu aveţi?
Aproape fiecare femeie, mai devreme sau mai tîrziu s-a ciocnit de această Citește
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten