TOTUL
Durerile în abdomen. Oare de fiecare dată trebue să mergem la doctor?
6.03.2012, 11:11
Durerile abdominale, indiferent regiunea unde ele apar – sunt un simptom teribil şi periculos.
Durerea variază de la cele sîcîitoare, sub formă de arsură, acute sub formă de presiune, la cele colicative, şi chinuitoare.


Atunci când simţim o durere în abdomen, acesta poate fi cauzată de o mulţime de boli.
Cu toate acestea, de foarte multe ori cînd se vorbeşte de dureri de stomac, de multe ori ele nu au nimic de comun cu stomacul, precum şi atunci cînd durerea în partea dreapta se crede legată cu ficatul. În abdomen, se află multe organe diferite, inclusiv stomacul, ficatul, apendicele, colonul, pancreasul, şi, în plus, un număr mare de muşchi, canale, şi vase de sînge.
 Dacă ratăm o apendicita, şi o socotim ca un disconfort abdominal, consecinţele pot fi foarte grave. Şi totuşi să alergăm la medic de fiecare dată cînd apare o durere în burtă, nu e chiar corect. În cele mai multe cazuri, durerile abdominale sunt cauzate de motive foarte obişnuite, cum ar fi tulburari emotionale, alimentaţie incorectă, foame, sau abuz de alimente grase, prajite, sarate si desigur consumul de alcool. Stresul poate provoca, de asemenea dureri spastice. De aceea este important să se aprecieze cât mai curând posibil, cauza durerilor.

Expertii spun: trebuie să consultăm un medic daca durere a în burtă dureaza mai mult de 24 de ore. Dar cred că e periculos de a aştepta întotdeauna 24 de ore. Sunt cazuri urgente cînd timpul contează mult şi cu cît mai repede bolnavul este internat; cu atît mai bine.

Adresaţi-vă urgent:
 - dacă durerea în abdomen este însoţită de febră, icter, urină închisă la culoare, greaţă sau vărsături severe, scaune decolorate sub formă de pastă;
- dacă ele sunt însoţite de un scaun roşu aprins, sau de vărsături cu sânge, ori cu un conţinut ca zatul de cafea, cu ameţeli, puls rapid, transpiraţii reci sau umede.
- dacă durerea e bruscă şi foarte severă, cu dificultăţi de respiraţie, şi durează mai mult de 2 ore
- dacă este acută, sub coaste, şi se extinde în umeri, sau sub omoplat;
- dacă sunt însotite de sangerari vaginale, ciclu menstrual neregulat, dureros,;
- sau dacă ea este constantă puternică, şi a apărut după traumatisme;
- În aşteptare urgenţei, medicului, nu folosiţi nici un calmant, cu excepţia spasmoliticelor de tip "No-şpa", "spasmalgo", deoarece, în aceste cazuri, tabloul clinic poate fi schimbat, cu mari dificultăţi de diagnostic..

Ce putem face în caz de dureri abdominale?


Unele dureri pot fi calmate la domiciliu, fără a merge la medic. Durerile de intensitate moderată, care nu sunt asociate cu ulcer gastric, boala vezicii biliare, sau care nu snt însoţite de febră mare şi simptomele descrise mai sus - pot fi tratate la domiciliu. În primul rînd calmeazăte şi nu cădea în panică. Pentru a usura durerea, să puteţi consuma antispasticele simple ("No-şpa" "papaverina", acetaminofen). Nu utilizaţi aspirina sau alte medicamente anti-inflamatorii, cum ar fi ibuprofenul. Evitaţi alcoolul şi cafeina. Nu folosiţi laxative şi clisme de loc. În cazul în care durerea este însoţită de diaree şi de colici dureroase se pot folosi remedii populare:
- 2-3 zile beţi apa de orez – luaţi o parte de orez şi şase părţi de apă, fierbeţi la foc mic, până când orezul e gata, scurgeti, şi beţi supa caldă, cîte a treime de păhar la fiecare 2 ore.
 - o acţiune bună o are - tinctura de alcool din septuri de nucă. 10 picături diluate în apă caldă de această tinctură se consumă de 3-4 ori pe zi. Puteţi pregăti şi folosi o tinctură alcoolică din nuci tinere verzi..Ea este un antiseptic excelent, purificator şi tonic - ea ajuta, de asemenea, în durerea de stomac. Uneori, stomacul şi intestinele au nevoie de o pauză - de digestie a alimentelor. Păstraţi postul nu beţi şi nu mîncaţi, cînd aveţi dureri acute. Ar trebui să refuzaţi să mîncaţi şi în caz de greaţă.

Una dintre cele mai comune cauze ale durerilor abdominale însoţite de arsuri la stomac - este dischinezia căilor biliare şi patologia ficatului. Arsurile la stomac însoţite de un sentiment de amărăciune în gura cu placa galbenă pe limba sunt - un semn clar de afectare a tractului biliar. Cauza acestor tulburări poate fi stresul asociat cu un spasm acut, ceea ce duce la refluxul de bila in stomac.
Bila este un mediu alcalin şi reacţionează în stomac cu acidul clorhidric, provocînd arsură şi durere. În acest caz, bine ajuta o supă facute din mătasă de porumb, sau din ovăz. Nu este atât de important, ce să alegeţi, este important ca plantele sau t florile să fie de culoare galbenă. Referitor canoanelor medicinei tibetane, bolile de ficat şi a vesii biliare sunt tratate de plantele galbene. I
ată reteta: - o lingura de mătase de porumb la un pahar de apă fiartă se lasă pentru 2-3 minute. Beţi cîte 2 linguri cu 30 de minute înainte de masă de trei ori pe zi. Bulion din ovăz poate fi pregătit, astfel: - 2 linguri de ovaz crud se fierbe într-un litru de apă timp de 15 minute, apoi se adaogă încă două linguri de ovăz şi se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se adaugă 2 linguri de lapte proaspăt. Obţine-ţi aproximativ 900 ml de supa. Beţi 3 linguri de supă cu 30 minute înainte de masă de trei ori pe zi.

Dacă durerile persistă mai mult de două ore, necătînd la măsurile luate – adresaşivă medicului.
Ion ISACКомментарии

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten