TOTUL
Cum să scapăm de pirozis (arsuri la stomac)?
6.03.2012, 9:44
O mulţime de oameni din lume au avut un sentiment neplăcut, sub numele de - arsuri la stomac. Senzaţia de arsură retro - sternală, însoţită, uneori, de eructaţii acide, apare frecvent dupa alimente prajite, grase, alcool, şi mai ales după bere.

Arsurile la stomac - unul dintre cele mai răspândite patologii, care majoritatea oamenilor o consideră ca ceva neserios.

Deşi, specialiştii, spun, că arsurile la stomac, chiar rare - o dată pe săptămână, de opt ori cresc riscul de cancer gastric. Straniu e că mulţi oameni cred că, a lupta cu această boala e foarte uşor: în caz de senzaţie de arsură în stomac, iau un păhar de apa cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu sau se bea un pahar de lapte - şi durerea dispare. Dar,aceasta este o mare greşală, arsura dispare temporar, iar problema se adânceşte.


Cauzele de arsurilor la stomac


- În mod normal, sucul gastric conţine acid clorhidric- cu ajutorul cruia se produce digestia. În loc de trecere a esofagului în stomac există un mecanism complex împotriva refluxului continutului gastric in esofag. Acest mecanism constă din 9 elemente. În cazul în care valva ce separa stomacul de esofag, nu funcţionează, acidul clorhidric ajunge la mucoasa sensibilă a esofagului, provocand iritarea, cu senzaţia de arsură. Dacă aceste episoade se repetă frecvent, pe mucoasa esofagului se formează arsuri chimice, uneori cu ulceraţii. În cazul cînd se ia bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza aciditatea, în rezultat se formează o sare care stimulează apariţia polipilor gastrici. În plus, bicarbonatul poate perturba recepţia şi echilibrului acido-bazic din organism şi se pot afecta chiar şi rinichii.

Cum de calmat arsurile la stomac?


În scopul de a calma arsurile la stomac, aveţi nevoie de investigaţii pentru a stabili cauza exacta a pirozisului. Însă, arsurile la stomac pot fi cupate, în scurt timp, la domiciliu.
1. Reţineţi că, în caz de arsură nu e de dorit să vă culcazi în pat, arsurile se vor intensifica.. 2 2. Daca arsurile apar noaptea, atunci va trebui să doarmiţi pe un pat, cu capul ridicat. Puteţi folosi o perna mare, dar. mai bine de plasat ceva sub picioarele patului, cu scop de al ridica cu 10-15 centimetri.
3. Nu încercaţi să vă trataţi cu lapte. Lapte ajută în arsuri de stomac, în primele 5 minute, cînd se bea, iar apoi faorte repede arsurile reapar din cauză ca laptele stimulează secreţia stomacală.
4. Feriţi-vă de infuzia de mintă. Această plantă micşoreză efectul de supapei naturale, care protejeaza esofagul de conţinutul stomacului.
5. Relaxaţi-vă centura, ea ridică presiunea în stomac şi conţinutul este împins în esofag. Evitaţi flexiile înainte şi nu faceţi mişcări bruşte, astfel încât să nu presaţi stomacul. Dacă arsurile la stomac persistă timp de o saptamana - e necesar să se caute alte cauze, posibil că aveţi deja un ulcer.

Este foarte important în lupta cu arsurile ce alimente cosumăm. Uneori este foarte dificil de a găsi dieta care vă va ajuta. Medicina populară recomandă o serie de măsuri accesibile pentru a scăpa de arsuri la stomac pentru totdeauna. Pentru aceasta, se fierbe 3 linguri de pelin în 100ml de apă, şi să bea 100 ml. de această infuzie. Peste zece minute, luaţi 100 ml. de decoct de muşeţel. Aceste amestecuri ar trebui să fie consumate timp de 10 zile.

În mod similar, un remediu popular eficient este otetul de mere. Luaţi o lingurita de otet de oţet de mere naturale adăugaţi o jumatate de cana de apa fiarta. Această soluţie ar trebui să se bea in inghitituri mici, în timpul mesei. Se poate părea ciudat că acidul neutralizează acelaşi acid, dar, cu toate acestea, aşa şi este.

Sucul de cartofi şi de varza sunt foarte eficiente pentru arsurile la stomac. Dacă crizele de arsuri la stomac sunt însoţite de febră, puteţi folosi: 50 g de orez fiert in 300 ml de apă pana cand se inmoaie, apoi se adauga 500 de grame de varza tocata fin şi se fierbe timp de 5 minute. Mîncaţi acest amestec de 2 ori pe zi, timp de două săptămâni. În plus, în afară de ajutor în arsuri la stomac, supa ajută perfect pentru a micşora excesul de greutate, dar se consumă la cina nu mai târziu de orele 18.
Dacă arsurile la stomac sunt însoţite de dureri în stomac, atunci e necesar de a găti un amestec din - 250 g de morcov crud ras şi 100 de grame de carne macră de porc.
 
Fierbeti la foc mic 7 minute în 100 ml de apă, se adaugaţi ceapa şi ghimbir, sare după gust şi, în final la soluţie se adaugă 50 de grame de orez. Acest fel de mancare trebui să fie luată 7 zile la rând. Pentru cei care nu pot tolera carnea de porc, ea poate fi înlocuită cu o altă reţetă: - 6 bucăţi de morcovi de mărime medie şi 250 de grame de carne de miel macră, tăiate fin şi fierte în 500 ml de apă timp de 7 minute, adăugând sare după gust.

Se consumat de asemenea, 7 zile la rând. Foarte bine ajută de a scăpa de arsuri la stomac coajă de ou. După îndepărtarea cojii de la un ouă macinaţi-o în rasniţa de cafea şi dizolvaţi-o în 140 ml de apă. Se bea câte un păhar pe zi, timp de 14 zile.
Alegeţi metoda care vă place, dar cel mai important lucru este de a nu suferi arsurile la stomac, ele erodează mucoasa esofagului.

Daca arsurile se reatar frecvent, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Ion ISAC


Комментарии

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten