TOTUL
Îndepărtează mătreaţă cu remedii naturiste
20.03.2012, 11:04
Matreaţa este destul de des văzută în rândul populaţiei adulte.
Societăţilor comerciale vă sfatuesc frecvent să spălaţi capul cu fel de fel de şampoane, soluţii diferite ani mătreţă mătreaţă şi nu odată nu se adîncesc în motivele de apariţie a acesteia.

Problema mătreţei este mult mai complicată decât pare la prima vedere, şi nu în apă sau sampon este cauza ei. Cauza este mult mai diversificată.
Matreata este o regenerare prea rapidă a celulelor epidermice ale scalpului.
Un motiv pentru matreaţă este stresul. Luptaţi cu stresul şi veţi scapa de mătreaţă. Un alt motiv este poluarea mediului, cît şi tompul de afară prea rece sau prea cald, prea umed sau prea uscat şi cu siguranţă - în tulburările hormonale ale organismului.

Ce putem face pentru a reduce sau elimina formarea de matreata?

1. Nu folosiţi sampoane sau vopsele prea concentrate.
2. Manevraţi uşor cu parul, nu-l spălaţi prea des sau cu pieptene de fier, periuţe pentru păr dure, dimpotrivă, părul trebue usor masat cu degetele pentru a imbunatati circulatia.
3. Nu folosiţi uscătoare de păr, lăsaţi-l să se usuce singur şi, desigur, nu folosi diferite aparate electrice pentru păr (îndreptarea, ondulare sau pentru întărirea lui, etc)
4. Nu purta cuşme, palarii si şepci.
5. Limitati consumul de alcool şi de alimente grase, care pun în tensiune ficatul şi prpvoacă formarea de mătreaţă.
6. Luptaţi cu obosela şi cu stresul.

Dacă aveţi deja matreata, aveţi nevoie pentru a lupta cu ea, imediat. Cel mai bune metode anti mătreţă testate de timp, sunt descise mai jos:

- Daca aveţi mătreaţă, pe un par uscat, luţi o lingura de ulei de ricină şi de floarea soarelui, şi amestecăţi binu uleiurile. Lăsaţi amesticul pentru treizeci de minute inainte de a vă spăla capul masaţil cu acest amestec.

- Daca aveti mătreaţă pe fundal de păr gras, încercaţi, cu o jumatate de ora inainte de spalarea parului, să puneţi pe scalp un amestec din cantitati egale de miere, suc de aloe, suc de lamaie si ulei de ricină.

- Funcţionează bine si urmatoarea reţetă: o linguri şi jumătate de iaurt se amestecă cu aceeaşi cantitate de vodca, se adauga un ou crud. Se amestecă bine şi se freacă cu acest amestec scalpul in fiecare zi.

- O bună metodă şi la preţuri accesibile, este uleiul de masline. Se încălzeşte la o temperatură de 38 de grade, şi se aplică imediat uleiul pe pielea capului cu un tampon de bumbac. Înfăşuraţi capul cu un celofan. După douăzeci de minute, spalaţi şi clătiţi parul ca de obicei.

- Şi, în sfârşit, e dde dorit să pregătiţi din timp o soluţie pentru clătirea părului. Va trebui să laţi o jumătate de litru de apă şi să o amestecăţi cu o jumătate de litru de oţet de 6%, aduce amestecul la un foc pînă la fierbere. Luaţi 50 de grame de flori de neghină şi turnaţi peste ele amestecul pregătit. Lăsaţil timp de o oră sup capac şi îl puteţi folosi la necesitate.

Utilizaţi soluţia timp de o lună şi veţi uita de mătreaţă. Aveţi grijă de părul dumneavoastră şi veţi nu numai frumoase, sau frumoşi, dar, de asemenea, şi sănătoaşi.

d.ş.m, conferenţiar Ion ISAC

Комментарии

Recomandăm
Cum să dăm volum părului?
După cum se ştie, toate fetele visează la un păr bogat, lung şi des. Pe unele Citește
Unele fapte interesante despre păr
Din antichitate părul a avut o semnificație mistică. Istoria biblică ne Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten