TOTUL
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
20.03.2012, 14:11
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe membranele mucoase), printr-un grup de mici de erupţie cu bule.

De regulă, această neplăcută situaşie, numit- herpes (sau "gura în febra") preia omul în modurile cele mai neaşteptate. Cel mai adesea surprize neplăcute, în formă de erupţii pe buze prezentat apar primăvara. Cu un astfel de "cadou" nu este uşor de a lupta, dar în orice caz, este posibil. Principalul lucru - nu-ţi pierde timpul şi începeţi, cît mai repede, un tratament adecvat.

Virusul de hepres, o dată apărut în organism rămâne acolo pe tot parcursul vietii. El populează în mod cronic pe buze, şi aşteaptă doar condiţii favorabile pentru activarea şi propagare sa. Virusul persistă într-o stare pasivă, şi se activează numai în momentele de cea mai mare de atenuare a sistemului imunitar uman, sau în caz de:

• schimbarea bruscă a condiţiilor climatice;
 • oboseala fizică şi stresul prelungit;
• de bronzare îndelungată şi, ca rezultat, supraîncălzire la soare;
• prelungite, debilitante afecţiuni medicale şi răceli frecvente;
• utilizare sistematică de medicamente care suprima sistemul imunitar.
 
În cazul în care imunitatea este la un nivel cuvenit, "febra buzei", va dispărea de la sine, deşi nu la fel de repede cum ne-am dori.
De obicei, este nevoie de aproximativ 5-7 zile. Într-un herpes cu imunitate mai slabită se pot umfla ganglionii limfatici, creşte semnificativ temperatura corpului. În plus, erupţiile cutanate virale, în aceste cazuri se tratează cu greu şi se pot răspândi pe pielea de pe faţă si maini. Herpesul netratat poate duce la complicatii mult mai grave, inclusiv inflamaţiea tractului respirator superior, infecţii pulmonare şi chiar la afectarea celulelor nervoase ale creierului.

A diagnostica herpesul activ este foarte uşor - buzele se umfla uşor şi începe să apară o tumefacţie cu aspectul roşu, senzaţie de mâncărime uşoară, şi se simte o durere pulsatilă. În acest caz, puteţi încerca pentru a preveni răspândirea virusului. Pentru a face acest lucru, aplicaţi un cub mic de gheaţă, învelit într-o cârpă de bumbac curată, pe buză. Ţineţi geaţa timp de 5-10 minute, cu pauze scurte, astfel încât să nu simţiţi senzatie de amorteala, căci pielea buzelor e foarte sensibilă la hipotermie. Dacă, totuşi, nu aţi reuşit să preveniţi apariţia vulelor cu lichid, pe buze, trebue să întreprinde-ţi măsuri urgente de tratament:

- De mai multe ori pe dezinfectaţi cu soluţii alcoolice erupţiile virotice;

- Cu scop de a usca erupţiile şi de a inhiba şi suprima răspândirea infecţiei, zona infectată trebuie să fie unsă cu unguente speciale, („Aciclovir”, „Herpevir”, ect) care poseda o activitate de vindecare împotriva herpes;

- De asemenea, în lupta împotriva virusului puteţi folosi decocturi preparate din plante care au o activitate pronunţată antibacterienă, cum ar fi şalfeiul, calendula, musetelul sau levantica. Pentru a pregăti acest decoct, oricare dintre aceste plante, disponibile în casă , opăriţile cu apăfiartă (la rata de 1-2 linguri de flori la 1 cană de apă) şi le lasăţi sub capac timp de 30-40 minute. Aplicţi această infuzie pe bulele virotice de mai multe ori pe zi, utilizând un tampon îmbibat în lichidul pregătit
 .
- Nu uitaţi să protejaţi pielea buzelor, prin utilizarea unor creme cosmetice sau de ruj igienic. Cu o singura condiţie - aceste cremuri, cît şi periuţă de dinţi ar trebui să fie schimpate periodic pentru că ele sunt un mediu destul de favorabil pentru stocarea şi replicarea virusului.

Tratamentul urgent al herpes pe buze

Pentru a face acest lucru, puteşi folosi pastilele, ca "cicloferon", "Gerpevir", dar în cazul în care herpesul este răspîndit pe piele, apoi la pastile se va adăuga unguente anti herpes, "Aciclovir", cu care se va unge locurile afectate de virus.. Cel mai important este de a unge în mod constant zona cu bule, în aşa fel ca unguentul să nu se usuce .

Foarte des, herpesul începe să se manifeste pe buze în timpul sarcinii. Dar femeia nu ar trebui să.şi facă griji despre copilul său, deoarece placenta conţine anticorpi împotriva herpesului şi. fătul nu poate fi infectat. Pentru a trata herpesul în timpul sarcinii este permis să folosească unguente, cum ar fi "Zovirax" şi "Aciclovir", dar înainte de a începe să se aplice aceste creme, discutaţi cu medicul dumneavoastră. Tot odată, aceste creme nu au nici un efect asupra dezvoltării fetale şi nu sunt absorbite in sange.
Reţine-ţi - problema herpesului de buze este mai usor de a fi previenită decat de a fi tratată.
Întîlniţi primăvară fără probleme şi bucuraţivă de o viaţă sănătoasă.

d.ş.m, conferenţiar Ion ISAC
Комментарии
2012-03-20T18:37:00+00:00
147
-138
Очень интересная и познавательная статья.Спасибо доктору....

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten