TOTUL
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
11.04.2012, 8:02
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii.

Potrivit OMS, în fiecare an mor de cancer de san pe an mai mult de 400.000 de femei, din cauza cancerului de col uterin - aproximativ 280.000 de femei. Cancerul de rect şi de colon sunt cele mai frecvente forme de cancer în ţările dezvoltate. Din cauza acestor tumori mor în fiecare an peste 600 de mii de oameni.
Mai mult de 80% dintre ei sunt locuitori ai ţărilor dezvoltate economic. Ar trebui subliniat faptul că vindecarea universală a cancerului pînă în prezent nu este, şi este puţin probabil să apară vreodată, din cauză de existenţă a multori tipuri de tumori maligne.

Dar studiul modulilor în care un anumit tip de cancer apare, permite oamenilor de stiinta de a crea mai multe tratamente eficiente pentru anumite tumori. Rezultatul este deja un declin in mortalitatea de cancer şi prelungirea viaţii, în cazul în care tumora este încă imposibil de depăşit. Astăzi, există un arsenal mare de metode de tratament al cancerului: chirurgie, radioterapie, chimioterapie, crioterapie (terapie cu rece), etc o astfel de abordare la distrugerea cancerului, a fost demonstrată de oamenii de stiinta de zeci de ani. Dar gândul savanţilor a fost întotdeauna - prevenirea cancerului. Cu toate acestea, până acum, toate încercările de a obţine o vaccină anti-cancer eficientă , nu au avut succes. Faptul că cele mai multe celule canceroase evită cu succes distrugerea de către sistemul imunitar, este din cauza că aceste celule-cancer nu sunt recunoscute ca celule straine. Abordarea clasică în acest caz a constat în selecţia de celule ale sistemului imunitar din organism, reprogramarea lor pentru a ataca celulele canceroase şi apoi se introduc în corpul pacientului.

Deci, există un vaccin împotriva cancerului?

Astăzi există multe publicatii care încurajează dezvoltarea de vaccinuri împotriva diferite tipuri de cancer. În cazul în care este implantat sub pielea pacientului, vaccinul orientează sistemul imunitar pentru a distruge tumorile maligne în organism, fără a afecta ţesutul sănătos.

Oamenii de stiinta americani au dezvoltat un vaccin impotriva cancerului de san, cancerul de col uterin, melanom, cancer de rect si de colon, cancerul pulmonar, care, în experiment au arătat un efect pronunţat profilactic. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat un al doilea medicament cu care urmează să fie vaccinate femeile împotriva cancerului de col uterin.
 
Vă amintim-primul vaccin impotriva cancerului de col uterin, aprobat de OMS, a fost "Gardasil"al companiei Merck. Recomandări pentru utilizarea pe scară largă a fost "Cervarix", produs de GlaxoSmithKline. Un vaccin potential pentru cancerul pulmonar a fost testat pentru siguranţă. În următoarea etapă medicii vor testa eficienţa lui în situaţii clinice.

Vaccinul este facut din celule proprii ale pacientului, şi au fost testat pe zece voluntari care au fost trataţi de mezoteliom - cancer de plămâni. Nici unul dintre acesti medici nu au observat efecte adverse grave, singurul răspuns a fost o creştere a temperaturii şi de scurtă durată, cît şi dezvoltarea de simptome ale bolilor respiratorii acute. Însă, pe fundalul efectelor secundare ale chimioterapiei, acest lucru poate fi bine neglijat.

Ce este un vaccin impotriva cancerului? Este oare el inociv?

Cercetatorii au subliniat, în special, că acest efect ar putea fi realizat numai atunci când se utilizează celule stem de la embrioni. Aceste celule stem, care au fost obţinute prin reprogramarea celulelor obişnuite, nu este influenţată tumora şi respectiv, nu au inhibat cresterea ei.

Celulele stem, în unele dintre proprietăţile sale sunt similare cu cancerul, astfel încât introducerea lor în organism provoacă un răspuns imunitar, care ajuta la suprima activitaţii tumorii. Un principiu similar de activare a sistemului imunitar impotriva unui agent patogen special, este utilizat in dezvoltarea de vaccin - de fapt, cercetatorii, de asemenea, spun că este un "vaccin", şi nu un medicament, sau transplantul cu celule stem.

Cercetatorii de la Yale şi universităţi Cleveland si Lerner - Institutul de Cercetare au creat vaccin împotriva cancerului de sîn. Ei au utilizat o proteină antigen α-lactalbumina, care este produsă în cantităţi mari de celule de cancer de sân şi epiteliul mamar normal în timpul alăptării (medicament este contraindicat în lactaţie curente sau viitoare .) În urma introducerii acestui antigen organismul femeei produce anticorpi anti-cancer.

Potrivit şefului de cercetare Vincent Tuohy, noul vaccin este planificat pentru a vaccina femeile în vârstă de peste 40 de ani, atunci când alăptarea este puţin probabilă iar riscul de a dezvolta cancer de sîn creste. "Din punctul nostru de vedere, cancerul de san - poate fi prevenit," - a spus Tuohy. Cred ca principalul lucru este că toate aceste vaccinuri sunt sigure si de a ajuta organismul la timp să recunoască acest inamic, profund conspirativ, cum este cancerul.

Nu-ţi pierde speranţa, in curand oamenii de stiinta vor învinge "ciuma" secolului.
D.ş.m. conferenţiar Ion ISAC


Комментарии

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Pilates - antrenamente sigure pentru corp și spirit
Astăzi, pilates este o tendinţă populară şi chiar modernă în fitness. Citește
Reţete neobişnuite ale tinereţii
În toate colţurile planetei noastre se întâlnesc persoane, Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten