TOTUL
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
24.04.2012, 8:22
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare ţară.

Acest calendar conţine informaţii despre momentul de prima vaccinare şi de re-vaccinare de la naştere până când copilul ajunge la o anumită vârstă.
Pentru сa organismul copilului să dezvoltate o imunitate puternica la o anumită boală infecţioasă, vaccinarea copiilor se efectuează prin introducerea unui număr de doze de vaccin la intervale regulate.
Aceasta este opinia oficiala a medicinei, cu toate acestea, multi medici şi mulţi părinţi tot mai des refuză, în ultimii ani faţă de vaccinare a copiilor.

Părinţii întreabă dacă să vaccineze copii sau nu?

N-ar fi mai bine pentru copil de al lăsa să facă boli infectioase în copilărie, cum ar fi rujeola, tusea convulsivă şi altele, în timp ce încă sunt mici? Deoarece, mulţi oameni ştiu, că la adulţi, aceste boli decurg mult mai dificil. Nu vor avea efecte adverse asupra copilului vaccinele?
Medicina moderna doar vorbeste despre efectul pozitiv de vaccinare a copiilor şi a rolului său în victoria asupra bolilor infecţioase. Suporterii de vaccinare susţin că mult mai rău pentru copil, şi adult, este să se înbolnăvească de difterie si poliomielită. Noi nu ţinem să agităm "pentru" sau "contra" vaccinării – noi nu avem o astfel de autoritate morală. Dorim doar să vă oferim, dragi cititori, mai multe informaţii cu privire la lucruri foarte importante: cum de a proteja copilul de boli şi de a consolida sistemul imunitar al lui.
Cum să dezvoltaşi propria poziţie în legătură cu orice problemă referitoare la sanatatea copilului.

Rolul pozitiv al vaccinării


Primele imunizari au fost făcute de către medicul E.Dzhennerom la sfârşitul secolului al XVIII-lea. În acest moment lumea nu eraconştientă de orice imunitate, de exemplu, puterea de protecţie a organismului împotriva infecţiilor, sau despre faptul, cum se poate reduce sensibilitatea unei persoane la boli.
Noi ştim ce boali cumplite fatale a existat înainte. Ciuma, variola şi alte boli au devastat oraşe, ţări şi continente întregi. Toată populaţia de multe ori murea pînă la unul ...
Acum toate aceste boli sunt aproape dispărute complet. De exemplu, ultimile cazuri de variola neagră au fost raportate în anii 70 ai secolului trecut, în legătură cu ce au fost eliminată vaccinarea obligatorie împotriva variolei în ţară noastră şi în străinătate.
Chiar şi în timpul nostru, au fost eliminate cu succes astfel de boli teribile infecţioase, cum ar fi difteria si poliomielita. După vaccinarea copiilor împotriva poliomielitei au disparut complet cea mai gravă forma paralitica a bolii. Difteria este aproape disparută complet.
Cazuri izolate au avut loc ulterior, dar au fost importate din alte ţări. În prezent, cu toate acestea, difteria a reapărut. Principala cauză a acestei boli - este migrarea de grupuri mari de oameni, şi ca urmare a multor dezastre, care au loc acum în lume.
Există şi alte motive: Multi copii nu primesc vaccinurile înpotriva diferitor boli. Iar la majoritatea adultilor au dispărut, de asemenea, imunitatea contra multor boli infecţioase. Toţi aceşti factori au creat o modalitate pentru un nou focar de difterie în timpul nostru, în primul rând la adulţi şi copii.

Vaccinurile nu sunt inocive, dar sunt încă necesare

Unii oameni cred că alăptarea protejează copilul în primele 6-9 luni de la toate bolile.
Acest lucru este doar parţial corect: fără îndoială, imunitatea generale a copilului, în acest caz este mult mai mare.
Dar cât de mulţi anticorpi a primit copilul cu laptele mamei este necunoscut. Prin urmare, o garanţie absolută de apărare specifică în cazul în care copilul nu este alaptat nu poate da nimeni.

Există efecte adverse a vaccinelor asupra corpului copilului?


Desigur, acestea nu sunt inocive şi nu poţi fi protejat de diferite complicaţii severe. Medicii de cele mai multe ori observă reacţii sau îmbolnăviri care apare după administrarea vaccinului. Pediatrii de sector trimit, de obicei, aceşti copii la spital pentru diagnostic şi tratament. În toate cazurile, după complicaţiile vaccinării, se acuză medicii, precum că au încălcat anumite reguli – instrucţiuni pentru vaccinare.

Cazurile de reacţii grave la vaccine sunt întotdeauna prezentate ca unice, uitând că viaţa şi sănătatea chiar şi a unui singur copil este de mare valoare. Astăzi sunt descrise multe cazuri de complicatii severe în urma vaccinării împotriva difteriei, poliomielitei, gripei şi a altor boli.
Dar majoritate cazurilor de complicaţii înregistrate, după vaccinare a copiilor, cel mai frecvent sunt acuzaţi medicii de incompetenţă profesională în imunizarea copiilor, de nerespectarea contraindicaţiilor existente la momentul vaccinării. Dar credem, că, în primul rînd ar trebui să fie actualizat faptul că multe din vaccine, sau mai degrabă originea acestora şi modalitatea de păstrare a lor sunt foarte incerte. Din această cauză, înainte de vaccinarea copilului dumneavoastră, asiguraţi-vă că data de valabilitate a vaccinei nu a expirat, dacă ea are permisiunea de a fi utilizată în Republica Moldova, precum şi interesaţivă unde ea a fost făcută.

Deci, să vaccinăm copiii sau nu ?

Da, vaccinarea este necesară. Chiar dacă sunteţi un adversar înfocat a vaccinării copiilor, uneori face sens să-vă revedeţi poziţia, fiind de acord cu circumstanţele apărute. Dacă aţi demenajat într-un apartament nou, şi sunteţi obligaţi să vă plimbaţi sub ferestrele dispensarului de TBC(tuberculoză), mai sigur pentru toţi membrii familiei să fiţi vaccinaţi cu BCG, sau cel puţin faceţi testul Mantoux. Şi, desigur, trebuie să fiţi vaccinaţi împotriva difteriei si poliomielitei. Cu toate acestea, în opinia noastră, nu trebue să vă grăbiţi să faceţi vaccină împotriva gripei. Acest vaccin nu este sigur deoarece virusurile de gripă sunt extrem de volatile, în prezent există o tulpina, mâine alta.
După vaccinare
După vaccinare, orice copil în timp de 2-3 zile poate face o usoara febra, fatigabilitate, iritabilitate. Copilul seamănă a face o infectie usoara. În timpul acestor zile lasaţi acasă copilul, pentru ai permite să stea mai mult in pat, nu-l supraalimentaţi, şi daţi-i să bea multă apă. Toate procedurile, precum şi excursiile, sauna, activităţile sportive, lăsaşi-le pentru o medie de 6-7 zile.
Nu expune riscului copilul şi familia dumneavoastră, să fiţi sănătoşi.
D.ş.m. conferenţiar Ion ISAC


Комментарии
Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten