TOTUL
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
14.06.2012, 10:40
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru odihna de vară. Dar, fiecare din locurile sale are specificul său despre care e bine să știți o dată ce vă doriți să ajungeți pe această insulă. Cu siguranță nimeni din cei care preferă distracțiile prin discoteci nu doresc să ajungă într-o stațiune liniștită și invers cei care doresc să aibă o vacanță tihnită cu cei dragi nu-și doresc să ajungă într-o stațiune destinată celor care iubesc muzica și distracțiile la maximum.

Stațiunile de bază din Cipru - Paphos, Larnaca, Limassol, Protaras, Ayia Napa.
Pentru cei tineri stațiunea ideală este Ayia Napa. Aici puteți descoperi o infrastructură minunată, cluburi bune și discoteci.
Cei care vin în Cipru cu familia au îndrăgit de mult Protaras și Larnaca. Pe lîngă faptul că reprezintă niște faimoase stațiuni cu multă liniște și plaje frumoase aici fundul mării este puțin aplecat. Nu veți găsi un loc mai bun pentru odihna cu copiii în toată insula. Paphos este la fel de bun pentru odihna în sînul familiei. Este un loc liniștit cu peisaje și plaje pitorești și golfuri frumoase.
LarnakaLaranaka

Nu vă veți plictisi nici la Limassol. Aici veți putea merge la cele mai bune restaurante de pe insulă, baruri, shopping și casino.Puțini sînt cei care știu că în Cipru puteți face și schi de munte. Aceste stațiuni sînt amplasate în munții Troodos și sînt deschise doar din ianuarie pînă în martie. Pîrtiile sînt bine dotate, hoteluri de nivel diferit și cabane.

Mica insula a fost un centru cultural mediteranian încă din cele mai îndepărtate timpuri, de aceea aici veți găsi o mulțime de statui și monumente-amintire a civilizațiilor apuse. Capitala țării - Nicosia este unul dintre cele mai vechi orașe antice, dar din păcate monumentele antice nu au ajuns pînă în prezent, în schimb puteți vedea capodopere ale arhitecturii bizantine și venețiene. Este vorba în primul rînd de vechile bastioane ale unei cetăți venețiene din secolul al XVI-lea și Poarta Famagusta. Biserica bizantină Chrisaliniotissa datează din sec. XV-lea. De fapt, întreg centrul orașului este un ,,muzeu” istoric cu case vechi amplasate pe străduțe medievale extrem de înguste și biserici din lemn.
Dar nu doar Nicosia este oraș istoric. Pe colina Episcopi se înalță castelul cavalerilor Colossi, construit în anul 1454, multe monumente de artă în regiunea Limassol. Tot aici puteți vizita o cetate ce datează din sec. XIV în care după cum susțin ciprioții s-au cununat Richard Inimă de Leu și Berengaria de Navarre. Astăzi aici este deschis un muzeu medieval.
Ciprul se poate lăuda cu multe muzee: Muzeul artei naționale, Galeria de artă, Muzeul arheologic unde sînt expuse lucrurile găsite după săpăturile orașelor vechi Amatus și Curion.

Nu putem să nu vă spunem despre mănăstirile din insulă: Chrisoroiatissa, fondată în 1152 și Kicco din anul 1100. Mănăstirile funcționează, deși accesul în interior este interzis.

Odihna în Cipru nu va fi deplină dacă nu veți merge să vizitați vinăria KEO unde veți putea degusta diferite tipuri de vin. Tot aici puteți procura la prețuri accesibile vinuri bune.Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten