TOTUL
Roma. Eternul oraş al misterelor!
7.08.2012, 6:42
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia este ţara care a dat Europei trei mari valori: cultura, arta perioadei Renascentiste şi creştinismul.

O ţară mică în care coexistă multe alte ţărişoare cu istorii şi tradiţii proprii. Aproape 60 mln de locuitori în 12 regiuni independente, fiecare dintre care are propriile obiceiuri, dar şi probleme proprii. O istorie de 2500 de ani trăieşte în sufletul fiecărui italian. Iar în inima acestei enigmatice şi uimitoare ţări, îşi păstrează liniştea oraşul etern, povestea veşnică, uimitorul oraş-Roma.

Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante leagăne culturale ale lumii, patria catolicismului, a papalităţii şi Vaticanului, a culinarităţii încă din 1870. Acest oraş şi-a creat propria legendă. Este suficient să vizitaţi oraşul o dată pentru ca să vă îndrăgostiţi de el pentru totdeauna, la fel ca de o femei matură şi frumoasă, fără pic de machiaj. Deoarece şi aşa este mai presus de multe altele.

Este oraşul în care ar trebui să vină fiecare şi el nu vă va lăsa în pace pînă la moarte. Este locul de care te îndrăgosteşti o dată şi pentru totdeauna, oraşul pe care îl visezi noaptea. Nu veţi reuşi să-l cunoaşteţi pînă la urmă niciodată, deoarece pentru acest lucru veţi avea nevoie de cîteva vieţi. Gogol nu a reuşit acest lucru, deşi a trăit la Roma o bună parte din viaţă, Stendhal, Turgheniev, Thorvaldsen, Orest Cipreani, Feodor Bruni, Max Boloşin şi Anna Ahmatova..aceşti oameni nu au putut minţi, ei erau înnebuniţi de această tihnită şi zbuciumată în acelaşi timp, frumoasă şi monotonă poveste.

Colosseum, Forum Imperiali, Capitoliul, Panteonul, Soborul Sf. Petru, Piaţa Navona.. Este o comoară a umanităţii care trebuie păstrată pentru strănepoţi. Or, atîta timp cît va exista Roma, va exista toată lumea. Roma este fără margini, de necuprins, imprevitibilă şi deneuitat. Vizitaţi şi nu veţi regreta!


 

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten