TOTUL
Importanţa luminii în viaţa noastră!
10.08.2012, 9:46 autor: City Light SRL - STUDIA SVETA

Dacă cu adevărat lumina este pictorul principal al locuinţelor noastre, iar interiorul ei este arhitectura primordială, ca mediu de viaţă artificial, atunci luminozitate încăperii creează nu doar dispoziţia, dar şi starea fizică. Anume luminozitatea este unul dintre pilonii fototerapiei. Natura luminii nu a fost identificată pînă la capăt nici în prezent, dar lumina electrică este asimilată permanent datorită obiectelor iluminatorii.

Rolul lămpilor
în viaţa noastră

Natura l-a creat pe om dependent de ciclul de lumină. Omul se trezeşte o dată cu apariţia razelor soarelui şi devine somnolent cînd amurgeşte. Dar evoluţia l-a făcut pe om să se adapteze la condiţii mai dure şi să sfideze regulile de bază ale vieţii şi ale naturii. Răspunsul naturii la încălcarea regimului de somn nu se lasă mult aşteptat, acesta apare sub formă de insomnie şi alte tulburări ale somnului, nervozitate, necesitatea îndelungată de recuperare. Dar avem şi răspunsul-lămpile. Dar sînt oare toate lămpile folositoare? Practica ne demonstrează că trebuie să se acorde o atenţie deosebită la alegerea lămpilor. Deci, care lămpi sînt utile?C
are lămpi sînt utile?

Cele mai bune lămpi sînt cele invizibile.

Mai întîi de toate trebuie să ţineţi cont de faptul că lămpile care luminează direct sînt un adevărat coşmar. Becul nu trebuie să fie lăsată la vedere. Diferite tipuri de lămpi au diferite modalităţi de expunere a becurilor. Lămpile tradiţionale şi candelabrele se amplasează mult mai sus sau mai jos de nivelul ochiului. Lămpile cu iluminare direcţionată trebuie amplasate astfel încît direcţia luminii să coincidă cu direcţia privirii asupra obiectului iluminat. Lămpile încorporate, ca şi multe candelabre moderne acoperă lumina ce se răspîndeşte cu plafonul.

Fără îndoială, soluţia universală o reprezintă lampa încorporată care poate fi montată în poduri suspendate mai sus decît candelabrele obişnuite, astfel că va fi destul de înalt amplasată, chiar şi într-o sală mare. Lămpile tradiţionale sînt adevărate opere de artă care completează perfect interiorul oricărei locuinţe. În fond, este suficient să ne bizuim pe măiestria designerilor care creează lămpi de elită-la un preţ destul de ridicat, or, invenţiile lor reprezintă un produs al minţii.

O lampă... e bine, dar mai multe-mult mai bine

O iluminare bună  revigorează, ajută la concentrare şi organizare. De aceea, o lampă bună şi puternică este mai mult decît necesară. Dar, de cele mai dese ori, aflaţi acasă toţi noi dorim să ne relaxăm, iar acest lucru va fi posibil doar cu ajutorul unei lămpi care răspîndeşte lumină slabă. Lampa ideală pentru relaxare  este cea cu lumină slabă. Dar dacă doriţi să citiţi o carte? La lumină slabă, ochii vor obosi foarte repede, iar lampa centrală deranjează cu lumina ei puternică. De aceea mai aveţi nevoie de cel puţin încă o lampă care va răspîndi lumina necesară pe o arie restrînsă din cameră. Acestea sînt:  lampa de podea, lampa de perete, veiozele sau reflectoarele. Iar dacă trebuie să lucraţi cu nişte acte atunci aveţi nevoie de veioză. Cu cît mai multe feluri de lămpi aveţi la dispoziţie, cu atît mai uşoară va fi  alegerea în dependenţă de scopul pe care vi-l propuneţi. Înainte de somn, pentru a nu obosi sau deranja ochii, este bine şi plăcut să optaţi pentru o iluminare slabă. Iar lumina puternică cu care începeţi dimineaţa  revigorează mai bine decît cafeaua.Unde alegem lămpile?

Cea mai simplă şi rapidă soluţie este să intraţi la salon. Acolo veţi putea vedea cum arată o anumită lampă în funcţiune, veţi putea comanda oformarea individuală a lămpii care corespunde propriilor gusturi, iar angajaţii salonului vă vor veni imediat în ajutor. Este mai bine să alegeţi din start un set de lămpi, pentru ca acestea să se completeze în locuinţă. Ţineţi minte că de alegerea lămpilor depinde întreaga ambianţă a casei. 

Комментарии

Recomandăm
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei Citește
Cum să construim o casă după sistemul Feng Shui?
Cu fiecare dintre noi s-a întâmplat aşa ceva: intrând pentru Citește
Feng Shui sau Secretele puterii Hong Kong-ului pentru viaţa de zi cu zi
Ştiaţi că la baza puterii şi influenţei mondiale a unui dintre centrele Citește
De ce oamenii cumpără obiecte de lux?
Specialiștii în marketing din întreaga lume sunt dornici să Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten