TOTUL
Cele mai răspîndite boli la copii
14.09.2012, 8:18
Orice boală decurge întotdeauna neplăcut şi greu. Dacă, însă vorbim despre bolile copiilor, părinţii devin extrem de îngrijoraţi şi ar da orice pentru ca să sufere ei şi nu copii. O vorbă spune că omul informat este unul înarmat, de aceea în acest articol veţi descoperi cum puteţi depista bolile la etape incipiente şi modalităţi de a vă ajuta copilul.

Varicela este suportată relativ uşor de către copii. Astăzi este răspîndită vaccinarea împotriva acestei boli. Primele simptome ale varicelei sînt: durerea de cap, lipsa poftei de mîncare şi mici erupţii cutanate, care se măresc şi fac o crustă. În cazul îmbolnăvirii de varicelă, copilul trebuie izolat deoarece boala este contagioasă. Locurile afectate de varicelă trebuie prelucrate cu verde de briliant, iar copilului trebuie să i se dea de băut cît mai mult lichid pentru a evita deshidratarea organismului.

Rubeola nu se consideră o boală periculoasă, dar oricum se practică vaccinarea împotriva ei. Simptomele acestei boli sînt: febra mare şi celelalte semen ale răcelii. Pentru a fi siguri că nu este doar o răceală mergeţi cu copilul la medic.

Tusea convulsivă este o boală destul de răspîndită şi contagioasă care se semnalează cu o febră înaltă şi vomă. În acest caz se necesită tratament intensive şi de durată.

Scarlatina este o boală rar întîlnită în zilele noastre, dar care duce la urmări destul de neplăcute. Simptomele ei sînt: febra înaltă, oboseala, ganglionii limfatici măriţi şi eczemă de culoarea roşie aprins. Se tratează doar cu antibiotice.

Tuberculoza este o boală gravă şi care se cercetează şi pînă în prezent. Această boală atacă de obicei păturile vulnerabile ale societăţii, din cauza alimentaţiei incorecte şi a ecologiei proaste. Există un vaccin împotriva tuberculozei, dar practica medicală a demonstrat că aceasta este ineficientă. Este necesar ca copilul să petreacă mai mult timp la aer curat.

Poliomelita este o boală gravă care pînă nu demult lua viaţa a sute de copii. Astăzi există un vaccin împotriva poliomelitei, care nu trebuie neglijat.

Meningita este o inflamaţie a creierului sau a măduvei spinării. Simptomele de bază ale meningitei se consideră febra mare, dureri ale articulaţiilor şi dureri puternice de cap. Meningita este provocată de virusuri, bacterii, sau de o răceală puternică şi deseori se transmite, cît nu ar părea de straniu, prin cale aeriană.
Este foarte important ca copilul să fie diagnosticat devreme, pentru a putea fi salvat. În caz contrar sînt posibile dereglări mintale, retard mintal şi uneori sfîrşit letal. De aceea, este foarte important să vă adresaţi la medic de îndată ce aţi descoperit aceste simptome la copil.

Moartea infantilă subită este un fenomen care încă se studiază. Cercetătorii consideră că aceasta apare ca urmare a reacţiei incorecte a sistemului nervos la stopul respirator temporar al unor copii. De ce copiii încetează să mai respire nu se conoaşte deocamdata, dar cu cîteva sute de ani în urmă, se întîmpla ca părinţii să se apropie de pătuţul copiilor pentru ca să-i găsească fără suflare.

Acestea sînt, deci cel mai răspîndite îmbolnăviri la copii şi sperăm, ca niciodată să nu fiţi puşi în situaţia de a trata una dintre ele.Комментарии

Recomandăm
Ce e de făcut dacă candidoza vă chinuie, iar timp pentru o consultaţie medicală nu aveţi?
Aproape fiecare femeie, mai devreme sau mai tîrziu s-a ciocnit de această Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten