TOTUL
Blănurile din nurcă - stil şi rafinament
30.10.2012, 8:12
În timpurile îndepărtate, blănurile erau un considerate un vis imposibil al reprezentantelor sexului frumos. Un asemenea lux nu şi-l puteau permite decît oamenii foarte bogaţi, sau doamnele renumite ca de exemplu vedetele de la Hollywood. Încă în anii 30 ai secolului trecut acest articol vestimentar rafinat a devenit un must-have. Pe atunci Ţările Scandinave erau considerate lideri în producerea blănurilor naturale. Peste un timp această tendinţă a cuprins întrega lume şi situaţia s-a schimbat radical.

Astăzi, o haină de blană naturală nu este doar o simplă haină de iarnă, este un produs vestimentar ce nu cunoaşte concurenţă. Hainele de blană trebuie alese ţinînd cont de următoarele criterii: funcţionalitate, preţ, brand şi calitate. Al doilea criteriu trebuie să fie calitatea termică a articolului şi aici contează ce fel de blană s-a folosit pentru efectuarea şubei. Cele mai calde blănuri sînt cele din: samur, vulpe şi mouton. La fel de calde se consideră şi blănurile din: nurcă, chinchilla, castor, nevăstuică, pe cînd cea de marmotă este rece. Din categoria blanurilor cu rezistenţă îndelungată fac parte cele din casor, sigiliu şi vidră, deoarece acestea pot fi purtate aproximativ 20 de sezoane. Blana de iepure este considerată mai puţin rezistentă deoarce poate fi purtată cel mult doi ani, pe cînd blănurile din nurcă pot fi purtate zeci de ani.

Alexander McQueen 2012-2013Elie Saab 2012-2013Elie Saab 2012-2013
Jean Paul Gaultier 2012-2013Loewe 2012-2013Viktor Rolf 2012-2013

Anul acesta blănurile din nurcă au devenit mai accesibile făţă de anul trecut. Datorită faptului că vînzările angro de articole vestimentare sînt foarte răspîndite, puteţi procura cu uşurinţă o blană bună în orice oraş. De aceea, astăzi practic, fiecare femeie are o blană în garderoba sa. Blana de nurcă este considerată cel mai luxos, perfect şi aşteptat cadou pentru fiecare femeie. Dăruind o blană unei femei îi veţi îndeplini un vis. Nurca face parte din familia nevstuicilor, ceea ce înseamnă că blana sa este netedă, strălucitoare, scurtă şi deasă. Este foarte fină şi mătăsoasă la atingere. Păstrează căldura şi nu se teme de umiditate.

A F Vandevorst 2012-2013Akris 2012-2013Barbara Bui 2012-2013


La momentul actual pentru fabricarea unei haine de blană de nurcă se folosesc pieile animalelor crescute special în acest scop. Lider în acest sens este considerată: Rusia, America de Nord şi Ţările Scandinave. Datorită tehnologiilor de creştere, a metodelor de selecţie a animalelor este posibilă o gamă largă de culori. Blana femelelor este considerată mai preţioase decît cea a masculilor, de aceea ele sînt folosite pentru fabricarea hainelor de blană de lux. Preţul unei blăni variază în dependenţă de mărimea, culoarea şi calitatea acesteia.

Sagitta 2012-2013Sagitta 2012-2013


Комментарии

Recomandăm
Основные направления в женской моде в сезоне осень-зима 2013–2014
В новом сезоне дизайнеры удивляют изысканностью и оригинальностью решений. Citește
Nuanţele de roşu pentru vestimentaţia toamnei 2012!
Printre nuanţele închise şi cele deschise care vor domina moda toamnei Citește
Principalele tendinţe în modă pentru toamna-iarna 2012-2013.
Vara, mare, soare, perioada concediilor şi a vacanţei…dar toate au un Citește
Îmbrăcăminte modernă sezonul vară 2012
Fiecare dintre noi aşteaptă cu nerăbdare sosirea verii. Şi desigur, fiecare Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten