TOTUL
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
7.11.2012, 7:47
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei deoarece trebuie să fie în armonie cu întreg aspectul încăperii. Fiecare tip de material îşi are proprietăţile şi caracteristicile sale unice.

Alegerea pardoselii începe cu aprecierea unor criterii importante. Culoarea şi textura sînt unele dintre cele mai importante criterii, dar pentru început trebuie să atrageţi atenţia la funcţionalitatea pardoselii. Această problemă trebuie abordată destul de serios deoarece de o alegere corectă depinde funcţionalitatea şi rezistenţa pardoselii. Aceasta este un pic cam costisitoare, de aceea trebuie să fiţi siguri că faceţi o investiţie nu doar pentru un an.

Există cîteva tipuri de pardoseală: dură, naturală, sintetică, precum şi gen covor şi acoperire din lemn. Din categoria suprafeţelor dure fac parte: placa, cărămida, piatra, şistul, marmura şi alte materiale cu rezistenţă mare.

Cărămida are o gamă largă de culori şi un stil decorative deosebit care acordă camerei o atmosferă antică. Acest gen de podea absoarbe umeditatea şi este mereu rece.

În ceea ce priveşte îngrijirea, cea mai potrivită este placa, deoarece se bucură de o mare rezistenţă şi nu se teme de umiditate.

Piatra este foarte fină şi grea. Aplicarea ei ia foarte mult timp şi o poate face doar un meşter bun. Blocurile de piatră sînt aşezate pe şape de beton, după care sînt fixate cu ciment.

O variantă costisitoare este marmura. Acest tip de pardoseală arată foarte frumos, dar nu fiecare îşi poate permite aşa ceva. Aranjarea marmurei se face după acelaşi principiu ca şi blocurile de beton.

Şistul are o greutate relativ mică, fiabilitate şi rezistenţă mare la umezeală. Se curăţă uşor, se poate şlefui.

Mai există materiale sintetice şi naturale. Din prima grupă face parte betonul, cauciucul, vinilul şi metalul. Din cea de-a doua categorie face parte: linoleumul, pînza şi alte materiale similare.

Betonul este un amestec de ciment şi apă, de aici rezultă că este foarte sensibil la umeditate, căderile de temperatură şi la impacte mecanice.

La montarea pardoselii metalice pe suprafaţa podelii se aştern foi de metal care mai apoi se acoperă cu smoală epoxidică.

Pardoseala din cauciuc se obţine din cauciuc propriu-zis, crept, ciment, bucăţele de marmură şi plută. În rezultat se obţine un strat de acoperire rezistent la umeditate şi dur. Dezavantajul acestor pardoseli este deteriorarea la temperatură înaltă.

Vinilul este o variantă optimală pentru casă, deoarece este foarte plăcut la atingere şi relativ ieftin. Pardoseala de vinil se aşterne pe suprafeţe netede, iar stratul de vinil trebuie să fie gros.

Din categoria suprafeţelor naturale cele mai solicitate sînt lemnul şi laminatul.


Pardoseala din lemn este cea mai scumpă, dar şi foarte rezistentă. Dar, aceasta necesită o îngrijire deosebită, deoarece umiditatea ridicată poate deteriora lemnul.

Laminatul este un plastic acoperit cu un strat de vopsea rezistentă la foc. Nu este foarte scump dar se poate topi la temperaturi foarte înalte.Комментарии
Recomandăm
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei Citește
Cum să construim o casă după sistemul Feng Shui?
Cu fiecare dintre noi s-a întâmplat aşa ceva: intrând pentru Citește
Feng Shui sau Secretele puterii Hong Kong-ului pentru viaţa de zi cu zi
Ştiaţi că la baza puterii şi influenţei mondiale a unui dintre centrele Citește
Cum de ales mobilierul?
Cum de ales mobilierul? S-ar părea că este uşor de răspuns la această Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten