TOTUL
Cum citim fără să cheltuim?
14.11.2012, 10:33
Cărţile devin tot mai scumpe pe zi ce trece. Cum procedăm cînd banii pentru un nou roman sau un tratat filosofic nu ne mai ajung? De sigur, pentru unii dintre noi procurarea a cîtorva cărţi în fiecare lună nu este o problemă, dar pentru adevăraţii iubitori de literatură aceasta nu este suficient. Dacă doriţi să citiţi mai mult, puteţi găsi o alternativă pentru soluţionarea acestei probleme:

1. Bibliotecile. Dacă credeţi că în biblioteci veţi găsi doar manuale, să ştiţi că …aveţi dreptate. Aceasta doar dacă vorbim despre bibliotecile instituţiilor de învăţămînt. Bibliotecile orăşeneşti, şcolile şi alte instituţii de învăţămînt au în arhivă cărţi din literature contemporană şi clasică. Este suficient să învăţaţi la una din aceste instituţii sau să fiţi din oraş pentru a beneficia de aceste servicii. Pe lîngă faptul că puteţi citi în sala de lectură a bibliotecii detectivul preferat, la multe dintre ele puteţi face rost de un abonament care vă va permite să luaţi cartea acasă.

2. Cărţile folosite. Cărţile noi sînt foarte scumpe, iar cele care au fost deja citite au un preţ mai redus. Acestea pot fi găsite la pieţele de vechituri, magazinele cu comision, site-uri internet de vînzare, magazinele on-line, forumuri specializate. În aşa mod, puteţi găsi cărţi rare sau din cele mai noi la preţuri reduse.

3. Cafenele lecturale.
Din păcate, astăzi putem găsi mai multe cafenele care ne propun internet gratuit, deşi există şi unele localuri care propun cărţi de citit. Ce poate fi mai plăcut decît să beai un ceai citind o carte interesantă pe fundalul unei melodii plăcute?

4. Bukkrossing. Pentru cei care nu ştiu ce este ,,bukkrossing-ul”, vă spunem că acesta reprezintă un proces specific de schimb de cărţi. După ce aţi citit cartea o puteţi lăsa într-un loc public pentru ca alţii să o poată citi. Drumul cărţii poate fi urmărit cu ajutorul site-urilor speciale sau a unor autocolante. Cărţile de obicei sînt lăsate pe rafturile magazinelor sau a cafenelelor care menţin circulaţia lor. Este o modalitate interesantă de a schimba cărţile deoarece şi dumeavoastră daţi în schimb una.

5. Schimbul cu prietenii
. Este foarte simplu, dacă aveţi prieteni care au o bibliotecă personală şi sînt gata să vă împrumute una, cu condiţia să nu uitaţi să o întoarceţi la timp.

6. Internet.
Cărţile în variantă electronică pot fi descărcate din reţeaua internaţională. Dar nu este foarte comod să fie citite de pe ecran, mai ales că dăunează ochilor. Cu toate acestea, este o bună variantă de a lectura.

7. Cărţile electronice sînt varianta optimală de a cheltui minimum resurse pentru procurarea cărţilor şi este inofensiv pentru vedere. Mai cu seamă că noile modele propun o serie de bonusuri şi avantaje.

Cum rămîne cu dreptul de autor? Întîi de toate, mulţi scriitori contemporani admit plasarea lucrărilor în spaţiul on -line. În al doilea rînd, varianta electronică a cărţilor este mai puţin costisitoare decît cărţile tipărite. EBook oferă posibilitatea de a te simţi un adevărat protector al mediului, or, fiecare carte este un pom defrişat.


Фото: www.vestifinance.ru
  Porto, Portugalia. Livraria Lello. Una dintre cele mai frumoase librării din lume.
 

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale lunilor Noiembrie - Decembrie 2012
1.Amurg. Saga. Răsărit: Partea 2 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Premiere cinema de revelion
În ajunul Anului Nou și a zilelor de odihnă și a vacanței școlarilor cu Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten