TOTUL
7 ierburi vindecătoare pe care le poţi creşte acasă
18.02.2013, 13:05
Ierburile au fost folosite în medicina chinezească încă din cele mai vechi timpuri. Dacă vrei să te bucuri de proprietaţile lor vindecatoare, cel mai bine este să le creşti la tine acasă.

1. Rozmarin
Are titulatura de "plantă a amintirilor", iar în Australia şi Noua Zeelandă este folosit ca un simbol al amintirilor. Chiar şi statuile vechi greceşti au pe cap cununi din rozmarin. Nu degeaba. Această plantă minunată stimulează activitatea cerebrală şi oferă claritate mentală.
Consumată sub formă de ceai, calmează durerile de cap, îmbunătăţeşte memoria, stimulează creşterea parului şi înlătură durerile musculare şi spasmele.


2. Lavanda
Pe lîngă mirosul relaxant care te duce cu gandul la sudul Franţei, lavanda este o plantă care merită un loc de onoare în curtea sau gradina ta. Folosită pentru ceai, are multe proprietăţi: calmează mintea, înlătură stresul şi ajută şi la îmbunătăţirea digestiei. Pentru că este un antiseptic puternic, atunci cand este aplicat direct, sucul de lavandă ajută la vindecarea rănilor şi a tăieturilor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
3. Salvie

Numele acestei plante înseamnă "vindecare" şi nu degeaba. Opreşte sîngerările şi curăţă rănile, iar pentru raguşeală şi tuse nu este nimic mai bun decat un suc de salvie amestecat cu apă caldă.


4. Pătrunjel
Nu există nimic mai eficient decît patrunjelul pentru a scăpa de respiraţia urît mirositoare. Tocmai de aceea în restaurante este nelipsit de pe farfurie, pentru decorare. Atunci cînd este preparat ca ceai, pătrunjelul este un supliment excelent de fier, îţi dă energie, te scapă de flatuenţă şi de infecţii renale.


5. Muşeţel

Muşeţelul este una din cele mai populare plante din occident. Este ideal de băut ca ceai seara, datorită proprietăţilor sedative. Iar capetele de flori mai sunt utilizate pentru infuzii şi unguente, pentru tratarea inflamaţiilor, a indigestiei şi a anxietăţii.

6. Busuioc
Chiar dacă oamenii nu-l consideră o plantă vindecătoare, busuiocul este cunoscut drept "regele ierburilor" şi nu degeaba. Este un anti-inflamator natural şi are proprietati antiseptice.
De asemenea, e bun pentru balonare, lipsa poftei de mancare şi ameţeală. Plus că e delicios în spaghete şi în sosul pesto

7. Cimbru
În Evul Mediu, cimbrul era dat cavalerilor înainte să plece la luptă, ca simbol pentru vigoare şi curaj. In zilele noastre, este un aliat excelent în tratarea tusei, a indigestiei şi a gazelor. Este un antisept puternic, ceea ce-l face foarte util în tratamentul plăgilor şi a infecţiilor.


Комментарии

Recomandăm
Ce e de făcut dacă candidoza vă chinuie, iar timp pentru o consultaţie medicală nu aveţi?
Aproape fiecare femeie, mai devreme sau mai tîrziu s-a ciocnit de această Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten