TOTUL
Cele 12 rezoluţii pentru 2013 care îţi vor schimba pozitiv viaţa
19.02.2013, 12:54
Iată care sunt 12 cele mai negative obiceiuri care îţi afectează viaţa şi pe care le poţi schimba ACUM!

Rezoluţie pentru luna Ianuarie: Nu te mai mulţumi cu rutina ta zilnică.

Numeroşi oameni trăiesc nefericiţi însă nu găsesc puterea de a prelua iniţiativa de a schimba ceva în viaţa lor. Se agaţă de gîndul că circumstanţele prezente le vor permite ca într-un final să se simtă iubiţi şi protejaţi, fericiţi cu viaţa lor. În realitate nu fac altceva decît să-şi omoare, puţin cîte puţin, spiritul. Pentru a hrăni spiritul este important să trăim experienţe noi, situaţii excepţionale. Pentru un spirit fericit, avem nevoie de schimbare constantă. Viaţa în sine înseamnă schimbare, nu-i aşa?

Rezoluţie pentru luna Februarie: Nu îţi mai ignora educaţia.
Fie că iti place sau nu, şcoala te ajută să evoluezi pe plan personal pentru că te învaţă lucruri pe care nu ai fi avut de unde să le afli singur şi te pune în situaţii ce iţi pun mintea la contribuţie. Totuşi, după ce termini şcoala, nimeni nu te mai forţează să înveţi. Aşadar, alege ca în fiecare zi din viaţa ta să accepţi o nouă provocare şi să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele prin teorie sau practică.

Rezoluţie pentru luna Martie: Încetează să mai încerci să îi schimbi pe cei din jur.
Este în natura noastră umană să rîvnim aprecierea celor din jur, însă acea apreciere sinceră, brută. Aşadar, indicat ar fi să încetezi să încerci să îi transformi pe cei din jurul tău, comportîndu-te ca un sculptor şi modelînd imaginea pe care o vezi reflectată în personalitatea lor. Încearcă să îi accepţi pe cei din viaţa ta aşa cum sunt ei, să îi apreciezi pentru calitaţile pe care le au, dar şi să le înţelegi defectele. Nimeni nu este perfect. Ca şi oameni, suntem construiţi să greşim, pentru că numai aşa putem învăţa importante lecţii de viaţă.

Rezoluţie pentru luna Aprilie: Nu îţi mai îngrădi sentimentele.

Înceteaza să îţi mai îngrădeşti sentimentele de teama de a nu deveni vulnerabil sau de a nu fi ranit de cineva drag. Atunci cînd refuzi sa fii vulnerabil, refuzi şi iubirea sau empatia ce apar în viaţa ta. Ţine minte că dragostea necesită curaj şi nu poate coexista cu teama. Ţine minte că dragostea înseamnă să-ţi asumi riscuri. Ţine minte că dragostea nu te protejează de consecinţe negative. Ţine minte că dragostea înseamnă să îi oferi cuiva şansa de a-ţi frînge inima, însă să ai încrederea că nu o va face.

Rezoluţie pentru luna Mai: Nu îţi mai subestima potenţialul.

De multe ori, devenim victimele regulilor dupa care trăim. Învaţă că eşti ceea ce alegi şi găseşte-ţi forţă nu doar să visezi la o viaţă mai bună, ci să începi să ţi-o creezi singur. Nu te gîndi că va fi uşor. Caută în tine puterea de a-ţi împlini visul şi acţionează în consecinţă!

Rezoluţie pentru luna Iunie: Nu mai pierde timpul.
Investim timp în tot ceea ce dorim să realizăm în această viaţă. Aminteşte-ţi aşadar că eşti clientul unei bănci numită TIMP care îti oferă în fiecare zi 86 400 de secunde pe care nu le poţi folosi aşa cum iţi doreşti. În fiecare noapte, acest depozit de secunde îţi este luat ca a doua zi să primeşti un altul, cu aceeaşi valoare. Dacă pierzi din secunde, este pierderea ta şi nimeni nu ţi le mai poate aduce înapoi. Important este să înveţi să trăieşti în prezent şi să învesteşti în sănătate, fericire şi succes. Nu face risipă de timp!

Rezoluţie pentru luna Iulie: Nu te mai desconsidera ca persoană.                                                                           
Din peste şapte miliarde de oameni care îşi trăiesc viaţa pe această planeta, tu eşti UNIC! Amprentele şi gîndurile pe care le ai nu seamană cu ale nimanui altcuiva de pe pamînt. Ideile creative pe care le ai pot uimi o lume întreagă. Mîinile tale pot crea arta, creierul tău poate rezolva probleme de ştiinţăşsi, cel mai important, organismul tău poate da viaţă unei persoane al cărei univers să fii tu şi care, la rîndul său, va fi unica în lume.

Rezoluţie pentru luna August: Încetează să mai dramatizezi lucrurile.

Fereşte-te de de oamenii negativişti şi de întîmplările create de cei care nu te trateaza aşa cum ar trebui. În viaţă trebuie să înveţi să laşi drama deoparte, să te îndepărtezi de persoanele care iti fac rău (chiar şi la nivel psihologic) şi să te înconjori de oameni ce îţi aduc mereu zîmbetul pe buze, făcîndu-te să uiţi de lucrurile neplăcute şi ajutîndu-te să te concentrezi asupra binelui. Viaţa este prea scurtă pentru a o trăi încruntaţi.

Rezoluţie pentru luna Septembrie: Încetează să îi mai judeci pe ceilalţi.

Chiar şi cea mai puternică persoană din lume are slăbiciuni şi, uneori, are nevoie doar să fie ascultată de un prieten adevărat. Aşadar, indiferent de situaţia în care întîlneşti pe cineva, nu îl judeca. Păstrează o inimă deschisă şi fă eforturi pentru a-i înţelege comportamentul sau alegerile de viaţă.

Rezoluţie pentru luna Octombrie: Nu te mai concentra pe lucrurile negative.
Oricine poate observa imperfecţunile din viaţa sa, însă numai o persoana înţeleaptă poate construi perfecţiunea. Oricine se poate simţi copleşit de ceea ce i se întîmplă, fiind aproape de punctul în care va ceda, însă numai o persoană înţeleaptă va persevera în fiecare zi din viaţă pentru a-şi călăuzi eu-l spre împlinirea viselor.

Rezoluţie pentru luna Noiembrie: Nu mai trata schimbarea ca fiind ceva rău.
În viaţă, pierderile sunt inevitabile - ale persoanelor dragi, ale banilor, ale locurilor de muncă etc. în viaţă, nimic nu este permanent. Schimbările vin la orice pas şi trebuie să le înţelegem şi să le acceptăm. Nu ai control total asupra lucrurilor ce ţi se întîmplă, însă ai control asupra deciziilor pe care le iei. Elementul cheie pentru a avea o viaţă fericită este să te concentrezi asupra schimbărilor pozitive şi să încerci să treci cît mai repede peste cele care te afectează negativ.

Rezoluţie pentru luna Decembrie: Nu te mai întreba ‘Ce-ar fi fost dacă...’
Dacă ar fi fost să fie, s-ar fi întamplat. Schimbarea intervine în viaţa noastră pentru că aşa trebuie. Important este să înţelegem că ceea ce ni se întamplă va avea, inevitabil, consecinţe pozitive asupra viitorului nostru, nu negative. Să învăţam să acceptăm  schimbarea din viaţa noastra cu braţele deschise şi să ne desprindem de trecut privind                                                                                                                                  cu entuziasm spre viitor!

Комментарии

Recomandăm
10 secrete ale stimei de sine
Fericirea este unul dintre ingredientele principale ale longevitaţii. Dar Citește
 Cum să învățăm să-i iertăm pe cei care care ne-au făcut să suferim?
Fiecăruia dintre noi îi sunt cunoscute sentimentele de suferință și Citește
Femeia conducător. Înseamnă aceasta un dezastru?
În opinia bărbaților o femeie la volan și o femeie-conducător seamănă cu Citește
Limbajul dragostei
Niciodată viitorul nostru imaginar nu corespunde cu momentele din prezent, Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten