TOTUL
Egipt - mărgăritarul Mării Roşii
4.06.2010, 9:58
Când peste geam timpul este ploios şi cu noroi, corpul începe să sufere de insuficienţa vitaminelor, iar sufletul este atacat de tristeţe, cel mai bun remediu ar fi un mic concediu. Şapte zile petrecute în Egipt vor lăsa impresii luminoase şi de neuitat. Nimerind din iarnă la soarele de vară şi în cadrul unei culturi diferite, veţi uita de preocupările zilnice, iar piramide antice, marea albastră, plajele curate şi sistemul "all inclusive" vă vor determina să uitaţi totul şi să vă bucuraţi de vacanţă.

Egipt este una dintre cele mai populare destinaţii turistice. Acest stat este situat în nord-estul Africii, pe Peninsula Sinai. În partea de nord se află Marea Mediterană, la est - Marea Roşie. Prin întreaga ţară, de la nord la sud trece cel mai mare râu din lume - Nilul. 98% din populaţie sunt arabi, minoritatea o constituie Nubiani, Beja, berberi. Majoritatea oamenilor sunt musulmani şi vorbesc limba arabă. Nu vă faceţi griji, dificultăţi în comunicare sunt practic inexistente, personalul multor hoteluri, la un nivel sau altul vorbeşte rusa. 96% din teritoriul Egiptului îl acoperă deşertul, dar zonele-stațiune reprezintă o adevărata oază, special destinată pentru divertisment şi recreere.

Câteva sfaturi pentru turişti: pentru intrarea în Egipt, este necesară viza, ea a făcută direct în aeroport la sosire, tot acolo se achită taxa consulară. Moneda ţării este lira egipteană, raportul acesteia faţă de dolarul american variază de la 4.5 la 6. În fiecare hotel mare de obicei, se pot găsi filialele băncii egiptene. Peste tot se acceptă pentru plată şi dolari SUA, dar estimarea lor este mai mare şi nimeni nu dă restul. Este mai convenabil de a schimba banii într-o bancă egipteană sau în aeroport. Înainte de plecare, verificaţi paşaportul dumneavoastră; termenul de valabilitate al acestuia trebuie să fie de cel puţin şase luni. Pentru femeile care călătoresc in Egipt, fără însoţitori, le pot fi declarate pretenţii neîntemeiate, pot apărea probleme cu obţinerea vizelor. Hoţi de mărunţişuri şi falsificări pe piaţă în Egipt sunt des întâlnite. Fiţi atent şi prudent. Apropo, în târgurile occidentale se obişnuieşte să se negocieze. Dacă doriţi să vă fotografiaţi cu un egiptean, nu fiţi surprins de faptul că pentru aceasta este posibil să vă ceară plată. Când cumpăraţi cadourile, păstraţi bonurile de plată de la magazine, altfel pot apărea probleme la vamă. Fiţi atenţi la calcularea banilor, este foarte dificil din lipsă de obişnuinţă, să nu confundaţi bancnote diferite după valoare, când ele sunt identice după dimensiune, şifonate şi murdare. Şi nu uitaţi despre asigurare, nimeni în străinătate nu vă va trata gratuit. Multe dintre poliţele de asigurare nu compensează costul tratamentului în cazul în care persoana se afla în stare de ebrietate. Studiaţi cu atenţie documentul de asigurare şi nu ezitaţi să puneţi întrebări agentului de turism.

Luând în considerare toate aspectele importanţe, putem trece la lucruri plăcute. Vara domneşte în această ţară pe tot parcursul anului, temperatura, atât a aerului cât şi a apei de mare aici scade sub 20 de grade. În lunile de vară, cu siguranţă, vremea este foarte fierbinte, dar, datorită brizei constante, căldura africană este destul de suportabilă. Cu toate că cel mai bun timp pentru odihnă sunt lunile mai, iunie şi septembrie, octombrie, acestea sunt două perioade preferate, excursiile în Egipt sunt solicitate pe tot parcursul anului. Egiptul se evidenţiază prin multitudinea hotelurilor de înaltă calitate, cu servicii excelente. Hotelurile renumite din stațiunile egiptene, cum ar fi Hurghada, Sharm El-Sheikh, El Gouna, Taba şi multe altele, vă oferă camere confortabile, plajă privată, piscine, masă suedeză, şi desigur excursii. Mai întâi de toate, merită să vizitaţi faimoasele piramide egiptene - una dintre cele mai uimitoare minuni ale lumii. Măreţia acestora uimește şi fascinează. Muzeul Cairo este cel mai mare muzeu din lume de obiecte de artă antice egiptene. Colecţia muzeului include circa 120 de mii de piese din toate perioadele istorice ale Egiptului antic. Pentru a trece prin toate camerele sale, va fi necesară aproape o săptămână. Neapărat vizitaţi templele Luxor şi Karnak. Acestea sunt muzee sub cerul liber, şi sunt printre primele, care au fost declarate drept patrimoniu mondial al umanităţii.

Hoteluri excelente, bucătărie superbă şi locuri pentru scufundări şi surf, excursii de-a lungul Nilului, plaje frumoase, excursii către capodoperele arhitecturale, familiarizarea cu cultura antichităţii, - este imposibil de descris toată frumuseţea acestei ţări. Vizitaţi Egiptul, şi el va apărea înainte în toată splendoarea sa!


Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten