TOTUL
Vancouver întâmpină Jocurile Olimpice 2010
25.01.2010, 6:56
De pe 12 până pe 28 februarie în Canada se vor desfăşura Jocurile Olimpice de Iarnă 2010. Aceasta înseamnă că ne așteaptă o adevărată sărbătoare a sportului. Echipele venite din 52 de ţări vor lupta pentru aurul olimpic. Atleţii sunt pregătiţi să concureze şi să obţină victorii, iar noi suntem gata să îi susţinem în aceste competiţii.

Vancouver-ul canadian de două ori a depus cererea în care solicita să devină locul de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de iarnă: în anii 1976 şi 1980, dar numai a treia încercare s-a dovedit a fi reuşită. În 1988, Jocurile Olimpice totuşi au fost desfăşurate în Canada, dar în oraşul Calgary. Pe lângă oraşul Vancouver, dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice a fost solicitat de oraşul Pyeongchang din Coreea de Sud şi de Salzburg din Austria, dar membrii celei de-a 115-a sesiuni a Comitetului Internaţional Olimpic şi-au exprimat preferinţa pentru Vancouver. Această reuniune s-a petrecut în Praga, şi în timp ce 113 membri ai CIO luau decizia, mii de locuitori ai oraşului Vancouver urmăreau difuzarea, adunaţi la stadion. După anunţarea rezultatelor în oraş au fost organizate carnavaluri în masă. Oamenii se adunau în centrul oraşului, exprimându-şi bucuria şi felicitându-se reciproc cu ocazia unui asemenea noroc.

Estafeta Torţei Olimpice 2010 va fi cea mai lungă din istorie, peste 47 mii km. Ea a început cu ceremonia de aprindere din Olympia Antică, ruinele templului zeiţei Hera, pe data de 22 octombrie 2009. Torţa Olimpică a fost aprinsă în cupa de oglindă de la razele soarelui şi a fost transmisă primului participant al estafetei – campionului mondial grec în slalom Vasilis Dimitriadis. Estafeta va vizita 1030 orașe, va participa la 119 ceremonii şi va traversa trei oceane. Dar nu numai estafeta promite să stabilească un record; în Vancouver participanţii vor concura pentru 86 seturi de medalii, greutatea fiecărei monede va fi de la 500 la 576 de grame, în funcţie de titlu. Acestea vor fi cele mai grele medalii olimpice din istorie. Lucrul asupra creării lor a durat aproximativ doi ani. Au fost făcute 615 premii pentru Jocurile Olimpice şi încă 399 premii pentru Jocurile Paralimpice. Pentru fabricarea medaliilor au fost necesare 2,05 kg. de aur, 1,950 kg. de argint şi 903 kg. de cupru.

Vancouver a pregătit pentru sportivi o bază de antrenament excelentă şi arene sportive excepţionale: Satul Olimpic Southeast False Creek; stadionul de hochei în Palatul General Motors; stadionul pentru patinaj şi pentru patinaj short-track în edificiul renovat al Coliseum Pacific din Hastings Park, noul stadion de la Universitatea Simon Fraser; noul Centru din Whistler din Blackcomb Mountain pentru competiţii de bob şi sanie, etc. Toate aceste obiecte olimpice sunt pregătite şi aşteaptă sosirea sportivilor şi participanţilor. Cheltuielile planificate ale statului, pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice, constituie 629 milioane de euro. Bugetul total al Jocurilor Olimpice 2010, a ajuns la 1.76 miliarde de dolari. Costul total al construcţiilor satului olimpic este acum estimat la 800 milioane de euro, şi au fost construite deja aproximativ 1100 case confortabile pentru sportivi. Atât Vancouver, cât şi suburbiile sale: West Vancouver, Richmond şi oraşul Whistler, dispun de o infrastructură excelentă şi sunt bine pregătite să primească oaspeţii.

În programul Jocurilor Olimpice sunt incluse şapte competiţii sportive, care sunt împărţite în 15 discipline: biatlon, schi, sport alpin, freestyle, combinata nordică, bob, sanie, patinaj artistic, hochei pe gheaţă, patinaj de viteză short track, patinaj de viteză, sărituri, curling, snowboarding.

Rămâne doar să aşteptăm puţin, şi sportivii noştri vor apăra onoarea ţării şi vor stabili noi recorduri, iar noi vom putea să susţinem echipa preferată, să suportăm înfrângerile şi să ne bucurăm de victoriile obţinute.Комментарии
Recomandăm
Alimentaţia sportivă: Creatina
Ce este creatina şi la ce foloseşte acest produs? Înainte de a răspunde Citește
Mike Tyson vine la Chişinău
Capitala Moldovei nu va avea parte de o luptă crîncenă în ring. Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten