TOTUL
În ce îmbrăcăminte este preferat de ocupat cu sportul?
18.02.2010, 20:10
Pentru o viaţă complexă, este foarte importantă sănătatea şi menţinerea în formă, aşa că frecventarea sălilor de gimnastică astăzi a devenit un lucru indispensabil. În ce îmbrăcăminte trebuie de făcut sport, pentru că în blugi vechi nu veţi merge la sala de sport? Există o întreagă industrie a sportului pentru diferite tipuri de sport.

Menținerea unui stil de viaţă sănătos a devenit acum un prestigiu. Când un bărbat de afaceri sau o femeie de afaceri posedă o siluetă corespunzătoare, bine formată, ţinută corectă şi aspect tânăr şi sănătos, aceasta provoacă aprobarea şi respectul celorlalţi. Acelaşi lucru este valabil pentru tineri, dar aici idealurile sunt diferite, tinerii tind să-şi dezvolte mușchii ca să arate mai atractiv, iar tinerele vor să fie subţiri şi flexibile, asemeni fotomodelelor. Chiar şi persoanele în vârstă respectabili au devenit clienţii permanenţi ai sălilor de sport, desigur, ei nu dezvoltă mușchii în cadrul antrenamentelor şi nu aleargă maraton, dar frecventează sala de sport pentru menţinerea sănătăţii şi păstrarea dispoziţiei, practică yoga, Tai Chi şi alte sisteme de vindecare.

Cu asemenea interes crescut faţă de sport, apare problema îmbrăcămintei sportive speciale. Multe magazine ne oferă posibilitatea de a alege dintr-un număr foarte mare de modele şi stiluri, dar de ce urmează să ne conducem când facem alegerea? Vom prezenta în primul rând regulile generale de selecţie a îmbrăcămintei de sport, şi apoi vom examina tipurile de sport şi îmbrăcămintea potrivită fiecăruia dintre ele.

Mai întâi de toate, îmbrăcămintea pentru sport nu ar trebui să restricţioneze sau să împiedice mişcările, este inacceptabilă strângerea regiunii pieptului şi elasticul prea strâns în diferite părţi ale corpului. Îmbrăcămintea sportivă este "obligată" să nu vă deranjeze atunci când efectuaţi exerciţii fizice, ea trebuie să vă ofere libertate completă şi confort. Îmbrăcămintea specială cu efecte suplimentare, cum ar fi centura anti-celulită şi şorturi care măresc transpiraţia la talie, datorită efectului de saună, a devenit mai puţin populară, datorită publicaţiile medicilor care insistă asupra faptului că supraîncălzirea zonei rinichilor poate fi periculoasă. Iar centurile şi pantalonii scurţi, care susţin coloana vertebrală, dimpotrivă, întăreşte eficienţa antrenamentelor.

Pentru diferite tipuri de sport, desigur, este necesară o îmbrăcăminte complet diferită, căci este imposibil de făcut sport şi de înotat în piscină în acelaşi costum de sport. Pentru sala de sport sau de antrenament, veţi avea nevoie de o haină deschisă şi pe corp. Pentru asemenea antrenamente au fost elaborate materiale speciale ţesute şi tricotate cu adaos de poliester sau poliamidă. Acest material lasă aerului să treacă, astfel încât corpul respiră, absoarbe şi evaporă umezeala. Nu uitaţi despre dungile pentru frunte şi încheieturile mâinilor, ele vor ajuta de a face faţă transpiraţiei. Pentru exerciţii la aer liber, cum ar fi alergarea sau mersul pe jos, pe timpul verii este cel mai bine să purtaţi tricou de bumbac şi pantaloni scurţi de antrenament din material tricot cu lycra, şi pentru îmbrăcămintea de sport de toamnă şi primăvară vor fi potrivite costume din fibre de poliamidă. Purtaţi întotdeauna chipiu, pentru a evita suprarăcirea capului. îmbrăcămintea pentru piscină, trebuie să fie pe corp şi este confecționată din tevatura densa, complet sintetică, care permite apei să se scurgă repede de pe suprafaţa acesteia. Nu uitaţi de căciuliţa de cauciuc sau silicon, care va proteja părul de efectele clorului. Pentru yoga şi alte practici de vindecare estice, alegeţi haine cu conţinut maxim de fibre naturale, deschise, uşoare, pe corp. Cu toate acestea, în China, persoanelor în vârstă practică exerciţii de respiraţie Tai Chi purtând haine largi de bumbac.

Reieşind din tipul de sport cu care vă ocupaţi, alegeţi o îmbrăcăminte confortabilă, care nu împiedică mişcările. Sunt foarte importanţi factorii, cum ar fi permeabilitatea acvatică şi aeriană. Iar culorile pestriţe ale îmbrăcămintei sportive îmbunătăţesc starea de spirit şi oferă încurajare.

Комментарии
2012-06-19T12:08:00+00:00
60
-78
"ведь в старых джинсах на тренировку не придёшь?" - к сожалению, в большинстве случаев примерно так дело и обстоит. Сегодня этика поведения людей (главным образом в фитнес клубах) ещё не преодолела порог поношенных джинсов, Читать
Recomandăm
Alimentaţia sportivă: Creatina
Ce este creatina şi la ce foloseşte acest produs? Înainte de a răspunde Citește
Mike Tyson vine la Chişinău
Capitala Moldovei nu va avea parte de o luptă crîncenă în ring. Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten