TOTUL
Grecia: ţara miturilor şi legendelor Iliadei antice.
12.04.2011, 6:00
O, Grecia, o ţară uimitoare cunoscută fiecăruia din copilărie prin miturile şi legendele Iliadei antice!

Astăzi, ea şi-a deschis braţele spre bucuria tuturor turiştilor, care vin aici. Şi ei sunt destul de numeroşi! În fiecare an, sute de mii de turiști care vin aici confirmă acest fapt, şi în asta nu este nimic surprinzător! Grecia este un loc unde toată lumea îşi va găsi o ocupaţie interesantă, pentru trup si suflet: istorie, artă, cultură, plaje, atracţii, produse alimentare delicioase şi neobişnuite. Ea are de toate!


Spre bucuria admiratorilor istoriei şi culturii există posibilitatea de a vedea ruinele templelor, glorificate în cântecele şi lucrările celor mai renumiţi poeţi ai antichităţii. Şi cine ar fi refuzat să rătăcească prin ruinele templelor construite mii de ani în urmă, în zilele de glorie ale acestui stat minunat?

În afară de aceasta, istoria uimitoare a acestei ţări se forma atât de surprinzător şi neaşteptat, încât doar aici puteţi vedea temple antice păgâne unde se aduceau sacrificii pentru Zeus şi Ares, alături de biserici ortodoxe, unde se rugau creştinii şi adevărate moschei, vizitate de cuceritorii turci. Fără îndoială, adevăraţii admiratori nu vor refuza această oportunitate!

Dar despre oraşul maiestuos Rodos nici nu merită de atenţionat suplimentar! Este vorba de celebrul Muzeu Arheologic, unde fiecare persoană poate vedea statuia Venus din Rodos, statuia lui Helios, şi mulţi alţi zei din antichitate. Aici, turiştii pot admira priveliştea frumoasă - în valea Petaludes, pe tot parcursul sezonului cald, este o colonie foarte mare de fluturi Arctiidae, care include milioane şi milioane de insecte frumoase cu aripi aurii!
Pentru iubitorii plajei şi înotului, Grecia oferă mii de kilometri de plaje, pentru că toată ţara este mărginită de trei mări frumoase: în sud de cea Mediterană, Ionică la vest şi spre est - de Marea Egee. Înseşi plajele constituie o destinaţie turistică. Căci unele dintre ele sunt acoperite cu nisip alb, altele – cu nisip negru, vulcanic, şi există, de asemenea, plaje minunate de pietriş. Şi guvernul elen face totul pentru a păstra aceste plaje curate, deoarece de ele depinde economia acestei ţări. Ele vor fi şi pe placul iubitorilor de scufundări, pentru care activează multe staţiuni de închiriere a echipamentelor.

Şi desigur, vorbind despre această ţară minunată ar trebui să ne amintim despre bucătăria greacă! Este imposibil de a-i învinui pe greci de lipsa dragostei pentru mâncarea bună! Pentru greci prânzul nu este doar servirea bucatelor. Anume la prânz se adună întreaga familie pentru a discuta împreună şi a vorbi despre ştiri. Toate negocierile importante la greci se desfăşoară la o masă care abundă de bucate.

Desigur, principalele componente ale bucătăriei greceşti sunt: măslinele, produsele de mare şi carnea de miel. Măslinele din cele mai vechi timpuri intră în componenţa multor feluri de mâncare locale, din motiv că ele cresc din abundenţă pretutindeni, datorită climei blânde a ţării. Produsele marine sunt propuse cu generozitate grecilor de către cele trei mări, care spală ţărmurile acestei ţări. Ei bine, carnea de miel... este mâncarea preferată a grecilor indiferent de vârstă. Masă mare loc în următorul mod: în primul rând se servesc gustările, constând din pâine, brânză, măsline şi iaurt neîndulcit - tzatziki. Adesea, împreună cu aperitivele sunt servite şi ouzo – un fel de vodcă, pe care adversarii băuturilor spirtoase tari o diluează cu apă rece. Apoi urmează supa, chiar dacă Grecia nu dispune de o varietate mare de aşa fel de mâncare. Cele mai populare supe sunt "Kakavia" - supă de peşte şi avgolemono - supa de lămâie. Şi doar după asta se serveşte felul al doilea principal! Şi el conţine multe şi de toate: stridii, creveţi, zeci de tipuri de carne, variind de la carnea obişnuită de miel, tăiată în cuburi şi gătită pe grătar şi la feluri de mâncare mai sofisticate, cum ar fi "musaca" - o combinaţie complexă de carne şi legume coapte într-o oală de lut. Iar pentru desert sunt servite fructe - pepeni verzi, pepeni galbeni şi mere.

Deci, Grecia este anume acea ţară, venind din care nici un turist nu ar spune că şi-a pierdut în zadar timpul şi banii. Agenţiile turistice din Moldova vă vor ajuta să alegeţi cele mai bune oferte de petrecere a timpului în Grecia după preferinţele dvs.

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten