TOTUL
Ce e de făcut 8 martie?
7.03.2012, 9:36
Sărbătoarea femeilor era celebrată încă în Roma antică. Cu prilejul acestei sărbători erau felicitate femeile căsătorite. Bărbaţii le acordau grijă şi atenţie, iar femeile se împodobeau cu cele mai frumoase veşminte, şi vizitau templul zeiţei Vesta, ocrotitoarea căminului.

În 1857, pe data de 8 martie, lucrătoarele de la New York pentru prima dată au ieşit în stradă, cu afișe şi bannere, cerând recunoaşterea în drepturi egale cu bărbaţii.
Renumita Clara Zetkin la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale a propus să fie sărbătorită Ziua Femeilor în fiecare an, cu toate că ea nu a specificat data acestei zile.
În 1911, Ziua Femeilor a devenit o sărbătoare internaţională. Ea a fost celebrată în patru ţări europene: Germania, Danemarca, Elveţia şi Austria. Cu toate acestea în fiecare din aceste ţări celebrarea era desfăşurată în zile diferite.
 Şi numai în 1975, ONU odată cu transmiterea bolşevicilor sovietici ziua de 8 martie a fost recunoscută ziua internaţională a femeii.

Femeile moderne nu mai sunt nevoite să iasă în această zi cu bannere pentru ca cel puţin o zi să-şi distragă atenţia de la bucătărie. Ea la fel ca şi în Roma antică, se împodobeşte cu cele mai frumoase haine şi aşteaptă să fie felicitată de către bărbaţi.
Anume în acest moment se lovesc făcând scântei, două psihologii: masculină şi feminină. Este jignitoare pentru femei, şi surprinzător de logică pentru bărbaţi, dar totuşi aceeaşi greşeală este comisă de către mulţi - "nu felicit până nu cumpăr cadou”.

Femeile deja la ora 00.00 a zilei de 8 martie sunt pregătite să audă complimente, declaraţii de dragoste şi doar cuvinte calde, pentru că le merită. Femeii iubite îi este indiferent ce i se va oferi în calitate de cadou de către bărbatul apropiat, principalul ca el să fie primul, şi nu vecinul sau colegul de lucru cu un SMS.
Deci, bărbaţi, cel puţin o zi pe an ascundeţi practicismul şi tăcerea, şi dacă 8 martie deja a sosit, iar cadourile vor fi mai târziu, felicitaţi pe toate rudele şi femeile iubite pur si simplu. Un cadou ulterior doar va adăuga emoţii pozitive, creând o cascadă de bună dispoziție.

Iată că ne-am apropiat de întrebarea bărbătească şi practică: "ce să dăruim?"
Desigur, flori. Aceasta este prima soluţie care vine în mintea tuturor bărbaţilor. Un buchet de flori proaspete va bucura orice femeie şi va aprinde scânteia tandreţii şi admiraţiei în ochii ei. Deoarece florile sunt unicele cărora li se permite să fie mai frumoase decât femeile.

Lalelele sunt întotdeauna la modă. Aceste flori delicate însoţesc venirea primăverii.
Puteţi dărui un buchet de margarete sau crini. Nu vă grăbiţi să dăruiţi plante de casă, fără a afla din timp de predispoziţia femeilor pentru grădinărit. Buchetul de trandafiri, de asemenea, va soluţiona toate (sau o parte) din problemele asociate cu această sărbătoare.

Florile vii determină apariţia a două sentimente contradictorii: femeile iubesc florile, de aceea se întristează când florile se usucă şi trebuie de aruncat. Aproape fiecare femeie în acest moment gândeşte: mai bine el mi-ar fi dăruit...

Prin urmare, dacă bărbatul deja şi-a demonstrat dragostea pasională sau respectul şi veneraţia, există posibilitatea de a alege un alt cadou. Dar, asta nu înseamnă că este interzis de dăruit flori vara, când ele abundă în grădini şi în pădure. Un buchet de flori de muşeţel, sau păpădie în cel mai rău caz, oferit în dar doar aşa, fără motiv, va produce o senzaţie mai mare decât un buchet de trandafiri pentru 8 martie.
 
În calitate de cadou se potriveşte o seara romantică într-un restaurant, bijuterii, sau pur şi simplu întrebaţi doamnele ce şi-ar dori să primească în calitate de cadou.

Dar reţineţi cel mai important: pentru o femeie care iubeşte nu există nimic mai frumos decât în dimineaţa zilei de 8 martie deschizându-şi ochii să vadă persoana iubită în costum cu un buchet, sau cu diamante sau doar o ceașcă de cafea pentru ea şi să audă cuvinte de dragoste şi recunoştinţă ...


Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale lunilor Noiembrie - Decembrie 2012
1.Amurg. Saga. Răsărit: Partea 2 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Premiere cinema de revelion
În ajunul Anului Nou și a zilelor de odihnă și a vacanței școlarilor cu Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten