TOTUL
Praga, oraş al basmelor
12.04.2011, 10:42
Să lăsăm îndrăgostiţii din toată lumea să plece la Paris. Visători, meditatori, poeţi, copii eterni– anume pe voi vă aşteaptă Praga!

Îndată ce veţi ajunge aici, vă veţi simţi ca acasă şi veţi dori să rămâneţi aici pentru totdeauna, şi cu fiecare secundă care trece vă veţi simţi tot mai mult copleşit de splendoarea acestui minunat oraş.

Povestiri vechi
În Praga se pot găsi basme pentru toate gusturile. O nuanţă rafinată va avea povestea Novogradului, deosebită printr-un stil modernist. Să începem cu Masarykova nádraží. Acoperişuri crestate, giruete aurite, arbori de piatra, cu flori de paradis, rochiile moderate ale cariatidelor. Luminează mozaica multicoloră, vergelele de fier ale grilajelor seamănă cu opera unui bijutier.

Dacă doriţi să resimţiţi magia sinistră a romanelor lui Leo Perutz şi Franz Kafka, vizitaţi cartierul evreiesc, unde, după zidurile de piatra se conturează înţelepciunea sinagogilor. Ornamentul scrierilor pe pietrele din cimitir, împodobite cu muşchi şi legende, legende, legende ...

Această regiune a oraşului conţine numeroase istorisiri despre regele Rudolph, bancherul Maizel, soţia sa, Esther, înţeleptul rabin Loewe şi cartea „Sifirot”. Şi se pare că fiecare piatră din care sunt zidite podurile reflectă vremurile de odinioară.

Sectorul regal
Renumitul Podul Carol este păzit de statuile din piatră ale sfinţilor, asupra cărora timpul şi-a lăsat amprenta întunecată. Se spune că aceşti sfinţi pot îndeplini dorinţele, şi fiecare dintre ei îşi are domeniul propriu de specializare. Razele de soare îşi demonstrează caracterul jucăuş pe suprafaţa liniştită a râului Vltava, cârdul de lebede cu o atitudine graţioasă primesc în dar pâinea ce li se oferă, încet se roteşte roata morii de apă.

Urmează străzile înguste ale Malostranském náměstí, unde în fiecare dimineaţa sunt spălate vitrinele magazinelor şi pavajul trotuarelor, iar spuma străluceşte în razele soarelui de toamnă. Un aspect deosebit de straniu îl au acoperişurile îndreptate spre cer: cupola catedralei Sfântului Nicolae, turnul subţire al bisericii Sfântul Thomas, templul maltez din apropierea podului, care seamănă cu o cetate medievală. Sub arcadele de stil gotic ale galeriei este o şcoală de muzică, de unde sunetele de viori se avântă spre seninătatea cerului.

Călătoria avansează spre inima oraşului Praga - Královské hlavní město. Timp de secole această regiune a fost reşedinţa nobililor regali - prinţi, regi, împăraţi. Pe un deal înalt, înconjurat de ziduri, se situează palatele regale. În palate sunt numeroase muzee, în care puteţi petrece zile rătăcind prin sălile grandioase ale trecutului. Catedrala Sfântului Vita, templul principal din Praga, oferă impresia unei asemănări cu o coroană dinţată a oraşului. Această clădire a crescut ca un copac, încet şi constant timp de 10 secole. În apropiere, este situată biserica Sfântului Gheorghe, cea mai veche construcţie din Královské hlavní město.

În continuare, sunteţi aşteptaţi de strada îngustă şi mică, cu denumirea „Zlatá ulička”, formată din case mici, sprijinite de zidul cetăţii lângă Jelení příkop. Se creează impresia că uşile mici duc într-o altă dimensiune, de parcă cei care au intrat nimeresc cu patru secole în urmă. La poalele dealului se aşterne o mare de acoperişuri portocalii. Casele par să se afle într-o reverenţă profundă, sunt vizibile doar vârfurile, decorate cu coşuri de fum ... Şi acum printre zăbrelele de fier, pe lângă paznici, ajungem în Chrášťany. Palatele renascentiste, ornamentele în stil baroc ale bisericii Fecioara Maria, tăcerea mănăstirii Strahovský klášter, străzile abrupte, îndreptate spre deal. Fiecare casa este unică, fiecare ar vrea să se stabilească aici, la lumina sobei în timpul iernii, iar vara să crească trandafiri în grădinile mici. Scări, fresce, blazoane, alei liniştite, felinare de fier, frunze de aur în picioare, albastrul cerului – aceste detalii vor rămâne pentru totdeauna în memorie.

Pentru gurmanzi şi esteţi
În Praga există o mare varietate de cafenele şi restaurante. Carnea condimentată emană o aromă ameţitoare. Praga poate fi considerată nu numai o capitală a deosebitelor complexe arhitecturale, dar şi capitala berii. Berea blondă sau neagră, spumoasă, este ieftină şi incredibil de gustoasă. În general, alegerea produselor alimentare în Praga este mereu avantajoasă. Indiferent de gustările pe care le veţi comanda - totul este delicios. Produsele de cofetărie, şi construcţiile arhitecturale din îngheţată, fructe, biscuiţi şi ciocolată sunt uimitor de gustoase. În labirintul străzilor înguste este deosebit de atrăgătoare aroma de cafea. Urmărind aromele gustărilor, pe scări întunecate, înaintaţi până veţi întrezări lumina intensă reflectată de apele râului. De aici puteţi admira zidurile vechi, încununate de dantelele ierburilor căţărătoare, grădinile de trandafiri, şi razele soarelui jucându-se pe suprafaţa apei...

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2019 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten