TOTUL
Cum de evitat neplăcerile în timpul concediului şi să nu vă stricați odihna.
15.07.2010, 11:27
În sfârșit a venit timpul concediului şi mult-aşteptatei călătorii la mare! Majoritatea vor să uite despre toate și să se cufunde în plăcere. Mare, soare, plaja și ... Chiar și la staţiune pot apărea probleme care pot prejudicia semnificativ odihna. Pentru a preveni acest lucru, citiţi acest articol şi încercaţi să urmaţi sfaturile noastre.

Nu ne vom referi la bolile exotice ale țărilor tropicale și sudice, pentru că acestea sunt foarte periculoase şi de tratamentul lor trebuie să se ocupe doar medicii. Ne vom limita la câteva recomandări care vă vor ajuta să faceți odihna mai sigură: aveți grijă să efectuați toate vaccinările necesare cu cel puţin 10 zile înainte de călătorie. Dacă intenţionaţi să vizitaţi zonele de Vest şi Africa Centrală, unde sunt răspândite boli precum malaria, primiţi medicamente împotriva acestei boli cu 1-2 săptămâni înainte de a intra în ţară, pe tot parcursul perioadei cât vă aflați acolo şi încă 1-4 săptămâni după părăsirea zonei periculoase. Consumați doar apă fiartă, îmbuteliată sau minerală, utilizați-o la spălarea fructelor şi legumelor, curățarea dinţilor şi spălare. Nu vă plimbați pe plajă fără încălțăminte.

Dacă nu intenționați să părăsiți limitele continentului natal, bolile tropicale nu vă pot afecta, dar și bolile cunoscute pot afecta odihna. Un exemplu în acest sens este hipotermia, cu toate consecinţele sale ulterioare. Tuturor ne place să ne jucăm în apă, dar trebuie de știut măsura. În timpul verii în rezervoarele închise, de obicei apa se încălzește bine, dar marea poate aduce o surpriza neplăcută. Furtunile amestecă straturile superioare calde cu cele reci din adâncuri, iar contrastul dintre aer şi temperatura apei poate fi foarte mare. Nu vă cufundați cu avânt în apa rece, ci intrați în apă încet, ca corpul să reușească să se adapteze. Dacă buzele devin albastre iar dinții clănțănesc – ieşiți din apă imediat. Ștergeți-vă bine cu un prosop, acoperiți-vă cu o pătură şi încercați să vă încălziți. Dacă nu se primește, atunci întoarceți-vă în cameră şi beți un ceai fierbinte.

Insolația de asemenea, nu este un lucru foarte plăcut. Dacă simţiţi ameţeli, slăbiciuni, greaţă, plecați l a umbră. Spălați fața cu apă rece și ștergeți-vă corpul cu un prosop umed. Beți ceai cald, dulce, pentru a restabili funcţia cardiacă. Simptomele insolației sunt următoarele: dureri de cap, febră, înroșirea, înfierbântarea și umezirea pielii. În cazul insolației urmează de stropit cu apă şi de învelit cu o pătură umedă. În orice caz, este de dorit de apelat la un medic.

Bronzul este frumos
, dar arsurile solare sunt foarte dureroase. Încercând să oferiți pielii culoarea frumoasă de bronz, nu exagerați, altfel restul timpului veți fi nevoit să-l petreceți în cameră. Este obligatorie utilizarea produselor de protecţie solară, dar, dacă totuși aveți arsuri, aplicați pe zonele inflamate comprese reci, ungeți pielea cu produse speciale "după bronzat", care conţin panthenol, și evitați soarele pe tot parcursul zilei următoare.

Dacă aveţi probleme cu presiunea, atunci trebuie să manifestați atenție în acest sezon fierbinte. Persoanele cu hipertensiune ar trebui să limiteze activitatea fizică şi consumul de sare. Sarea reţine apa în organism şi creează o povară suplimentară asupra inimii şi vaselor de sânge. Iar celor cu hipotensiune, dimpotrivă, ar trebui să se plimbe mult şi să bea mai multe lichide.

Nimic complicat, doar o mică atenţie asupra propriei persoane, şi problemele pot fi evitate. Nu vă întindeţi pe plajă toată ziua, nu înotați până când pielea devine albastră, pentru a evita otrăvirile să nu cumpărați produse alimentare de la vânzătorii din stradă, nu consumați băuturi spirtoase tari în căldură, şi rețineți că totul este benefic în cantități moderate.

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten