TOTUL
Mergem la picnic. Ce luăm?
15.07.2010, 12:15
O excursie în natură este întotdeauna fascinantă! Fie ca este vorba de malul râului, fie într-o poiană din pădure sau fie litoralul mării, pregătirile pentru asemenea eveniment urmează să fie efectuate din timp.

Cel mai important lucru este, desigur, mâncarea! În natura, mai ales în apropierea apei, întotdeauna simțim nevoia de a mânca. Pentru plecarea în natură nu vor fi potrivite o supă într-un borcan şi terci de ovăz, ci mai bine de luat mai multe legume şi fructe, de cumpărat sau de copt plăcinte cu diverse umpluturi şi neapărat multe băuturi. Dacă nu doriți să vă ocupați de gătitul plăcintelor, iar cele din magazine nu v sunt pe plac, puteţi face rezerve de sandwich-uri. În această privință nu există restricții: brânză, cârnaţi, şuncă, carne afumată, pate, etc., se va potrivi tot ce vă este pe plac.

Francezilor, de exemplu, le place să mănânce bagheta. Luați o baghetă proaspătă, tăiaț-o în 2-4 părţi egale, apoi de-a lungul. Ungeți o parte de baghetă cu unt, adăugați brânză sau caș sărat, roșii tăiate felii subțiri, felii de carne afumată şi jumătăți de măsline, acoperiți cu cealaltă jumătate, şi veţi obține un sandwich delicios. Iar dacă vă place bagheta proaspătă, neînmuiată, atunci luați toate produsele şi urmează să o pregătiți în natură, căci nu va necesita mult timp. Francezilor le-a plăcut atât de mult această delicateţe, încât au început să mănânce bagheta cu diferite umpluturi nu numai la picnicuri, ci pur şi simplu pe stradă.

Legumele şi fructele
trebuie neapărat să fie spălate. Pregătiți salatele şi ambalați-le în recipiente de plastic bine sigilate. Nu adăugaţi în ele maioneză sau ulei, căci vor lăsa zeamă, acest lucru se poate face imediat înainte de consum. Este de dorit ca băuturile să nu fie prea dulci, apă carbogazoasă, sucuri, băuturi din fructe. Înainte de a ieși din casă, băuturile trebuie răcite bine şi plasate în punga frigorifică.

Și ce fel de picnic se poate organiza fără frigărui? Carnea urmează să fie pregătită de cu seară, clătiţi şi uscaţi acele pentru frigărui, faceți rezerve de ceapă și legume cu care veți alterna bucăţile de carne. Pregătiţi grătarul şi avea grijă de lemne. În calitate de garnitură pentru frigărui se vor potrivi: mazăre verde, legume proaspete, cartofi copţi (nu uitaţi să pregătiți foliile). Ar fi bine să luați și ceva dulce. Nu e vorba de tort, ci de biscuiţi, prăjituri sau copturi.

Ei bine, cu mâncarea ne-am clarificat, acum este momentul de gândit despre masă: Nu uitaţi să luaţi o față de masă (preferabil de hârtie), șervetele, ustensile de unică folosinţă, sare şi piper în recipiente închise, cuţit, o scândură pentru tăiat mai mică, tirbuşon şi pungi de plastic pentru resturi.

Acum, despre inventar: mobilierul special este foarte convenabil pentru picnic, acesta cântărește foarte puțin, e ușor de adunat şi nu ocupă mult spaţiu. Este mult mai comod să fiți aşezat la masă pe scaune pliante mici, decât pe pământ, deşi există și iubitori de stat pe iarbă. Pentru ei, de asemenea, există câteva sfaturi: luați pături cu desene fără relief, căci de pe acestea va fi mai ușor de scuturat nisipul sau iarba. Dacă nu demult au fost ploi, aveţi grijă să așterneți o muşama sub pătură sau luați o saltea gonflabilă, care de asemenea nu ocupă mult spaţiu în geantă, astfel nu veți risca să răciți. În privința odihnei în apropierea apei, nu va fi în plus o umbrelă mare sau o pânză de protecție contra soarelui.

Neapărat luați cu dvs. o trusă de prim ajutor cu tot ce aveți nevoie, nu uitați despre produsele de protecţie solară, spray-uri sau unguente contra ţânţarilor şi căpuşelor.

Aveţi grijă de copiii dumneavoastră, luând mingi, badminton, zmeie şi alte jocuri.
Picnicul este întotdeauna distractiv, dar urmează să vă pregătiți din timp pentru el. Analizați cu atenţie toate pregătirile necesare, începeți pregătirile de cu seară şi atunci odihna în natură vă va aduce doar senzații plăcute.

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale lunilor Noiembrie - Decembrie 2012
1.Amurg. Saga. Răsărit: Partea 2 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Premiere cinema de revelion
În ajunul Anului Nou și a zilelor de odihnă și a vacanței școlarilor cu Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten