TOTUL
Cum de organizat o vacanță la mare perfectă?
6.04.2013, 6:32

Este cunosc sentimentul când călătoria la mare se transformă într-o serie succesive de probleme? În primul rând, ceva important a fost uitat acasă, apoi v-aţi ars pe plajă, pe urmă nu aţi găsit ceva potrivit de îmbrăcat pentru a merge la vreun restaurant cu noii cunoscuţi, pe urmă aţi petrecut o zi întreagă în cameră, deoarece v-aţi otrăvit de o mâncare exotică, şi, în final, obosit şi epuizat vă reîntoarceţi de la staţiune... tabloul nu este deloc impresionant, dar se întâmplă, cu toate că e foarte uşor de evitat asemenea scenariu!

Formaţi atitudinea corectă!

O bună odihnă la mare presupune o odihnă planificată. Până în momentul plecării trebuie să rezolvaţi toate lucrurile, ca să nu petreceţi timpul preţios de relaxare gândindu-vă la lucru sau la facturile neplătite pentru apartament şi vreun apel important nefăcut. Apropo, uitaţi de apeluri, uitaţi de telefon! Dacă veţi fi în zona accesibilă a colegilor, şefului, prietenilor, aceştia vor găsi motive să vă spună despre problemele, bucuriile şi noutăţile lor. Dar oare pentru asta aţi muncit un an întreg din greu: pentru a scăpa de ritmul moderne şi a sări din nou în el? Dacă plecaţi la staţiune atunci grijile şi problemele trebuie să rămână acasă.

Echiparea!  Sau, mai degrabă echipaţi-vă cu toate cele necesare. Cel mai probabil, că nu vă veţi uita pe sine, însă referitor la oricealtceva nu este nici o garanţie. Pentru aceasta există o reţetă universală - lista. Începeţi să o întocmiţi cu o săptămână înainte, de fiecare dată recompletând-o cu ceva nou ce v-a venit în minte. Cu două zile înainte de plecare, revizuiţi lista, eliminând din ea ce este în plus. Apoi mergeţi la magazin să cumpăraţi tot de ce este nevoie. Cu o zi înainte de plecare faceţi bagajele, fiţi deosebit de realist alegând lucrurile. Precis că nu va fi necesară întreaga garderobă, ar trebui să vă limitaţi la câteva seturi de haine pentru plajă, încălţăminte confortabilă şi pălării. Nu uitaţi costumul de baie (conform statisticilor acesta este cel mai uitat atribut de plajă de către turişti), îmbrăcăminte pentru plimbările de seară şi câteva haine mai calde pentru orice eventualitate.

Bronzaţi-vă corect!
Un bronz incorect, probabil, poate cauza cele mai mari probleme odihnei. Dacă pielea dumneavoastră nu este pregătită pentru băile de soare, ar trebui să fiţi atenţi în special în primele zile. Pielea arsă vă poate lipsi de plăcerea tuturor distracţiilor din continuare, căci vă veţi gândi numai la faptul cu ce să acoperţii umerii, cu ce să prelucraţi arsurile, cum să vă culcaţi ca să nu simţiţi durerile, etc. Utilizaţi regulile simple şi cunoscute: neapărat cumpăraţi din timp produse care protejează împotriva razelor nocive UV, primele două zile nu vă grăbiţi să adunaţi toate razele soarelui: 15 minute de băi de soare şi după asta imediat la umbră! După această pregătire, începând cu a treia zi, respectaţi regimul – bronzați-vă până la ora 11 şi după 16 . Şi nu uitaţi că cel mai frumos bronz îl puteţi obţine în mişcare.

Nu uitaţi de înot!
Nu vă miraţi de această recomandare, căci vizitatorii staţiunilor într-adevăr de multe ori uită despre beneficiile mării, se cufundă în apă timp de 30 de secunde şi înapoi pe uscat. Dar marea presupune beneficiul şi întărirea organismului pentru întregul an! Aceasta se datorează în primul rând compoziţiei apei de mare – aşa ceva nu poate fi oferit de nici un salon SPA: calciul întăreşte ţesutul osos, magneziul răspunde de imunitate, iodul ajută la reglarea metabolismului, potasiul contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, iar bromul calmează sistemul nervos. Următoarele avantaje importante pentru organism: marea este cel mai bun antrenor şi maseur. În timpul înotului muşchii se întăresc, metabolismul se consolidează, iar pielea se tonifiază.

Nu mâncaţi excesiv!
Aceasta este un tip de nenorocire a vizitatorilor staţiunilor. În primul rând apare tendinţa de a gusta toate mâncărurile exotice – dorinţa, desigur, e ceva lăudabil, dar cel puţin interesaţi-vă ce include această mâncare specială. În al doilea rând - alimentele calde şi căldura nu sunt cei mai buni prieteni, e de dorit să acordaţi preferinţă la ceva mai uşor. şi al treilea aspect – fiţi atent cu gustările, care sunt vândute pe plajă, pe stradă. În sezonul cald produsele se strică repede, şi nu este o idee bună de efectuat experimente cu propriul organism.


Efectuaţi câteva descoperiri!
Fiecare excursie este o oportunitate de a descoperi ceva nou, dar asta cu condiţia că nu veţi sta toată săptămâna pe plajă, iar serile le veţi petrece privind televizorul în cameră. Alegeţi o perioadă în care veţi efectua o excursie. Alegeţi ceva special, chiar dacă nu este vorba de cele mai renumite obiective turistice din această regiune. În aşa mod veţi prinde doi iepuri deodată: în primul rând, veţi admira ceea ce nu toţi au văzut, despre ce nu toţi pot să citească în vreo revistă sau internet, şi în al doilea rând, în locurile cele mai populare de obicei sunt mulţi turişti şi va fi dificil de a admira ceva.
Totuşi nu merită să vă supraîncărcaţi cu excursiile, orice e benefic în cantităţi moderate, iar odihna de aceea e odihnă, ca să vă bucuraţi de ea, şi nu să vă supra-obosiţi mai mult ca în zilele de lucru!

 


Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten