TOTUL
Aspectul exterior în carieră. Ce asigură succesul?
2.08.2010, 12:07
Există o părere general acceptată că frumoşilor le merge bine întotdeauna şi în toate, câştigă mai mult decât toţi, anume ei sunt angajaţi la cel mai bun serviciu şi ei ating cele mai înalte culmi în carieră. Toate aceste afirmaţii au dreptul la existenţă, dar sunt relative. Vom încerca să analizăm în acest articol dacă frumusețea este atât de importantă sau orice aspect exterior poate fi cheia succesului.

Să luăm totul pe rând, să începem cu salariul. Într-adevăr, oamenii de ştiinţă au reuşit să dovedească faptul că persoanele cu un aspect atractiv primesc lunar mai mulţi bani decât cei pe care natura nu i-a premiat cu un astfel de cadou. Dar explicaţia acestui fenomen este foarte simplă: oamenii frumoși din copilărie se obişnuiesc cu exclusivitatea lor, ei sunt siguri de forțele proprii, şi prin urmare iau decizii mai îndrăzneţe, trec cu succes interviurile şi pretind la astfel de posturi, pentru care oamenii nesiguri nici nu vor candida. Acum totul a devenit clar – totul constă în autoapreciere ! Cine îi împiedică pe oamenii cu un exterior nu prea atractiv să-şi crească autoaprecierea? Nimeni, în afară de ei înşişi, de aceea creştem autoaprecierea şi câştigăm nu mai puţin decât oamenii frumoşi.

Următoarea afirmaţie cu privire la faptul că persoanele frumoase sunt angajate la cel mai bun loc de muncă, este foarte îndoielnică. Cercetătorii au observat diferite cazuri şi au ajuns la concluzia că un număr mare de angajatori evită lucrătorii cu înfăţişarea de model. Motivele sunt, de obicei, trei. Cineva nu vrea să fie înconjurat de oameni mai atractivi, în general, evită un fel de concurenţă. Cineva nu vrea ca persoana frumoasă să distragă colegii de muncă. Dar motivul al treilea este cel mai umilitor , angajatorii văzând un chip de păpuşă şi o figură îngrijită, încep să se îndoiască de talentele profesionale ale solicitantului şi preferă pe cineva cu un aspect mai modest. Colegii frumoşi nu sunt foarte bine trataţi de ceilalţi, întrucât ei cred că persoana lucrează nu datorită profesionalismului, ci datorită aspectului.

Există, de asemenea, o varietate de profesii, unde frumuseţea nu este binevenită. Americanii, de exemplu, s-au refuzat de stewardese frumoase, deoarece psihologii au ajuns la concluzia că, în situaţii stresante, frumusețea este un factor iritant. Vânzătorii şi agenţii de publicitate foarte frumoşi nu mai sunt în cerere, deoarece pentru angajator nu este favorabil ca clienţii să atragă atenţie la exterior şi informaţii despre produse să treacă pe alături. Toate acestea, desigur, nu înseamnă că oamenii frumoși o duc rău, la ei totul e excelent, dar frumuseţea nu este singurul factor datorită căruia reuşesc să obţină rezultate. Întrebarea principală este alta, cum având un aspect mediocru, îl puteţi face să lucreze pentru dvs. şi să ajungeţi la culmi?

Psihologii au dezvoltat un număr foarte mare de recomandări pe această temă, ei sunt convinşi că, dacă natura nu l-a înzestrat pe om cu o frumusețe uimitoare, el poate adăuga singur trăsăturile necesare:

1. Interesul. Fiţi interesanţi oamenilor – cei din jur sunt atraşi întotdeauna de o bună dispoziție şi de optimism. Niciun om frumos, ce stă cu un aer posomorât într-un colţ, nu poate fi comparat cu sufletul companiei ce are un aspect relativ. Şi, desigur, interesaţi-vă de alţi oameni, o asemenea persoană va fi observată mai repede şi va fi promovată în funcţie.

2. Imaginea. Faţa noastră şi figura sunt doar o parte a imaginii, alte componente sunt hainele, vorbirea, comportamentul şi multe altele. Principala cerinţă faţă de îmbrăcăminte este ca ea să fie mereu îngrijită, elegantă şi originală. Va fi o persoană frumoasă considerată frumoasă dacă pe veston vor fi rupţi nasturii, încălţămintea va fi prăfuită, iar părul neîngrijit? Două răspunsuri la această întrebare nu există. Dacă luăm în considerare toţi factorii care afectează imaginea noastră, atunci datele exterioare neatractive se vor pierde în toate acestea, sau mai degrabă vor fi percepute diferit de ceilalţi.

3. Valorile şi defectele. O recomandare dintre cele mai simple – încetaţi să ascundeţi neajunsurile, şi învăţaţi să vă puneţi în evidenţă valorile. Să presupunem că nu aveţi cele mai lungi gene, dar ce păr superb - faceți-l punctul atrăgător al imaginii. Să presupunem că nu aveţi cea mai sportivă figură, dar ce zâmbet atractiv – folosiţi-l mai des!

Şi nu uitaţi cel mai important lucru: te primesc după haine, dar te petrec după minte. Prin urmare, nu există nicio îndoială că profesionalismul dumneavoastră, inteligenţa, inventivitatea şi sârguinţa contribuie mai mult la avansarea în carieră decât datele exterioare!
 

Комментарии
2010-09-18T06:49:00+00:00
138
-114
говорят- если хочешь быть на вершине карьерной лестнице, одевайся так, как будто ты уже там!!!!!

Recomandăm
O nouă aromă La Perla.
Brandul italian ,,La Perla” a atras întotdeauna tinere domnişoare Citește
Istoria tunicii: de la Roma Antică pînă în timpurile noastre
Tunica este o haină universală care arată bine pe un corp de diferite forme și Citește
Săptămâna modei Haute Couture de la Paris toamnă – iarnă 2011-2012
Sezonul prezentărilor de modă a fost deschis de casa de modă Christian Dior. Citește
Rochie pentru balul de absolvire 2011
Rochia de bal pentru seara de absolvire reprezintă prima îmbrăcăminte Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten