TOTUL
CE alegem: laminatul sau parchetul?
10.08.2011, 12:30
Ne confruntăm cu o dilemă de alegere între parchet şi laminat. Ne determinăm cu alegerea şi ar fi mai uşor dacă am putea răspunde la o singură întrebare: Ce este mai important pentru noi: lemnul natural sau podea practică care nu necesită cheltuieli suplimenatre?

Aşadar să ne determinaăm cu această dilemă.
Lemnul netratat nu poate servi drept podea. Acesta ar trebui să fie acoperit cu lac care protejează suprafaţa lemnului de umiditate, abraziune si daune. Cu toate acestea, lacul este bogat în formaldehidă substanţă dăunătoare sănătăţii, care, în plus, elimină toate proprietăţile utile din lemnul natural, ascunde frumuseţea naturală a lemnului cu luciul lacului, privează podeaua de căldura naturală, iar suprafaţa ei de textură. Cu toate acestea, există tehnologie de prelucrare a lemnului care permite pe deplin păstrarea frumuseţii unui copac viu - este vorba de ulei şi ceară. Cu toate că acestea ar fi trebuit prelucrate anual.

Grosimea de lemn preţios în parchet este de numai 3-4 milimetri. Nu este surprinzător faptul că un astfel de strat poate fi răzuit de cel mult trei ori.

Parchetul este higroscopic şi capricios in utilizare.
In cazul in care in casă locuiesc copii mici şi animale, ar fi bine să nu alegeţi acest tip de podea. Parchetul poate fi uşor deteriorat cu încălţămintea şi picioruşele mobilierului. Chiar şi culoarea se schimbă sub influenţa timpului: devine mai puţin intensă sub acţiunea razelor solare.

În concluzie putem spune că este mai bine să nu cumpăraţi componente individuale de podea, ci placa de podea întreagă. Acest lucru vă va salva de la o durere de cap atunci când veţi căuta componentele pentru instalarea podelei, şi astfel veţi fi siguri de un rezultat bun.

Parchetul laminat este la un preţ mai mic şi vă poate servi mai mult timp. Aici, probabil, conservatorismul cedează locul utilităţii. Vreţi ca podeaua din dormitorul dvs să se transforme într-un câmp cu romaniţe? Laminatul cu uşurinţă vă va face un astfel de cadou. În Moldova, însă, aceasta este încă fantezie.

Laminatul modern este o invenţie complexă şi practică a oamenilor de ştiinţă. Partea cu mai multe straturi a laminatului conţine lemn presat până la cristalizare, care opreşte deformarea podelei. Trebuie de menţionat faptul că placa de laminat este iniţial echipată cu un strat de izolare a sunetelor. Printre proprietăţile laminatului pot fi menţionate, de asemenea, rezistenţa la apă, conductibilitate termică bună atunci când se instalează pe podea incălzită, rezistenta la abraziune si medii agresive (este vorba de detergenţi). O proprietate deosebită este faptul că laminatul este neinflamabil.

În general, laminatul are o suprafaţă foarte igienică, uşor în instalare şi în exploatare. Fiţi atenţi atunci când cumpăraţi, să acordaţi atenţie la greutatea plăcilor: cu cât este mai grea, cu atât va fi mai mare probabilitatea să nu fie efectul de scârţâit al podelei. Reamintim că ambalarea corectă şi calitatea înaltă a produsului exclude efectul de scârţâit al podelei- de aceea nu economisiţi pe confort, ci făceţi-vă un cadou pe mulţi ani inainte!
 

Комментарии
Recomandăm
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei Citește
Cum să construim o casă după sistemul Feng Shui?
Cu fiecare dintre noi s-a întâmplat aşa ceva: intrând pentru Citește
Feng Shui sau Secretele puterii Hong Kong-ului pentru viaţa de zi cu zi
Ştiaţi că la baza puterii şi influenţei mondiale a unui dintre centrele Citește
Cum de ales mobilierul?
Cum de ales mobilierul? S-ar părea că este uşor de răspuns la această Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten