TOTUL
Bucătăria – respectăm proporţiile frumuseții şi ale confortului.
27.01.2011, 7:53
Japonezii cred că bucătăria este indicele bunăstării unei familii şi investesc în aranjamentul ei mijloace şi puteri considerabile. Germanii au un proverb: "bucătăria, copii, biserica" - ce vorbeşte despre trei domenii de activitate a unei femei, şi observaţi, bucătăria este în primul rând. Şi la noi în Republica Moldova bucătăria este, de asemenea, un loc special nu numai pentru gătit, dar şi pentru convorbiri cordiale. În acest articol se va discuta cum să facem bucătăria mai comodă şi mai confortabilă.

Ergonomia. Puţini se pot lăuda cu o bucătărie spațioasă, în care încape tot ce doreşti, dar cu o bucătărie, în care fiecare detaliu e bine gândit şi elementele necesare sunt cu succes distribuite, te poţi lăuda. Varianta ideală e atunci când toate aparatele de uz casnic sunt încorporate în mobilier - o invenţie modernă de succes. Dacă nu intenţionaţi încă să cumpăraţi o bucătărie nouă, atunci puteţi utiliza sfaturile pentru orice ocazie. Regula de aur în designul bucătăriilor este regula triunghiului, conform căreia frigiderul, aragazul şi chiuveta trebuie să fie amplasate "la colţurile" triunghiului imaginar la o distanţă de 1,5 - 2 metri unul de altul. S-ar părea că nu e nicio importanţă, ce este mai aproape, ce mai departe, dar anume această amplasare permite gospodinei să economisească până la 50% din drumul pe care ea trebuie să-l facă zilnic în bucătărie, şi până la 25% din timp. Un argument serios pentru o asemenea amplasare în spaţiu!

Un alt element important în bucătărie este masa de lucru, de ea depinde dacă mâncarea va fi pregătită cu plăcere sau nu. Femeile des obosesc în bucătărie, pentru că trebuie să lucreze la o masă cu o înălţime greşită. Cea mai bună opţiune poate fi determinată în modul următor: îndoiţi cotul sub un unghi drept şi număraţi 15 cm în jos, aceasta este înălţimea care ajută la evitarea problemelor cu coloana vertebrală. O altă distanţă importantă pentru confortul gospodinei este cea dintre chiuvetă şi dulapul de uscare, ea nu ar trebui să fie mai mare decât lungimea unei mâini întinse.

Trebuie să fie amintit şi acest moment, separarea zonelor diferite una de alta. În majoritatea apartamentelor din Moldova, bucătăria este şi sufragerie şi living, de aceea în măsura posibilităţilor, masa de lucru şi cea pentru mâncare trebuie să fie îndepărtate.

Materialele. În ultimul timp, designerii, alegând materialele, renunţă din ce în ce mai mult la ceva modern şi revin la natură. Bucătăria pentru mulţi este un simbol al vetrei, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie confortabilă. Materialele preferate astăzi sunt incontestabil lemnul şi piatra. Mulţi şi-au concentrat atenţia asupra plutei, deoarece acest material natural creează senzaţia de confort şi rezistă la murdărie. De altfel, la alegerea materialului este important să se ia în considerare cât este de ușor la întreținere. Totuşi e mai plăcut să-ţi petreci timpul în bucătărie, comunicând cu familia şi pregătind mâncăruri delicioase, decât ștergând suprafețele lustruite la nesfârşit, pe care se vede şi cea mai mică pată de la un strop de apă.

Culoarea. Majoritatea oamenilor, auzind că portocaliul stimulează apetitul, sunt convinşi că bucătăria trebuie sa fie portocalie aprinsă. Acest lucru este într-o oarecare măsură greşit. Dacă ţinem cont de o astfel de ştiinţă ca feng shui, culorile aprinse de roşu, roz şi portocaliu nu ar trebui să fie deloc în bucătărie, deoarece aceste culori ale Focului pot alimenta conflicte în familie. Un alt lucru, sunt nuanțele pale, acestea vor contribui la armonie. Trebuie să excludeţi, de asemenea, şi culorile de un gri-murdar, maro-neplăcut şi culorile ţipătoare, care sunt percepute psihologic de om ca otrăvitoare. Într-o astfel de bucătărie nu va fi deloc plăcut să mănânci. Utilizaţi, după posibilitate, nuanţe "gustoase", coapte, cremoase, de ciocolată şi albe. Şi decoraţi bucătăria cu imagini delicioase, cu feluri de mâncare frumoase şi fructe suculente.

Lumina.
Alegerea culorii bucătăriei, de altfel, depinde în mare măsură de lumina în încăpere. Dacă încăperea se află în partea însorită, atunci nuanțele reci vor crea impresia de spațiu, dacă se află în partea umbrită, nuanţele calde o vor revigora. În general, lumina în interior poate corecta sau ruina totul. În ceea ce priveşte bucătăria, nu trebuie să fie nici multă, nici puţină. Lumina puternică reprezintă un factor de iritare, iar cea slabă provoacă indolenţă şi apatie. Acordaţi o atenţie deosebită iluminării zonelor, şi nu uitaţi că becurile de la aragaz trebuie să reziste la temperaturi ridicate, iar cele de la chiuvetă să nu se teamă de apă. Apropo, lămpile complicate cu detalii mici, de asemenea, nu sunt cea mai bună opţiune, deoarece acestea necesită o atenţie deosebită, mai bine să aibă o forma simplă, ușor de folosit.

Комментарии
Recomandăm
Cum alegem pardoseala potrivită locuinţei?
Podeaua şi pardoseala joacă un rol extrem de important la amenajarea locuinţei Citește
Cum să construim o casă după sistemul Feng Shui?
Cu fiecare dintre noi s-a întâmplat aşa ceva: intrând pentru Citește
Feng Shui sau Secretele puterii Hong Kong-ului pentru viaţa de zi cu zi
Ştiaţi că la baza puterii şi influenţei mondiale a unui dintre centrele Citește
Cum de ales mobilierul?
Cum de ales mobilierul? S-ar părea că este uşor de răspuns la această Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten