TOTUL
Călătorie cu mașina împreună cu copilul
5.05.2012, 8:01
Vara este timpul minunat pentru a ieşi în natură,a merge la vilă, la lac, la prieteni sau la rude. Dacă urmează să efectuaţi o călătorie cu mașina împreună cu copilul, veţi avea nevoie de mai mult timp pentru pregătire ca de obicei, o atenţia deosebită în timpul călătoriei nu va strica şi veţi avea nevoie şi de răbdare.

Stabiliţi ruta din timp, discutaţi despre locurile unde vă veţi putea opri. În primul rând, a da copilului mâncare şi băutură din mers nu e sigur, la o mişcare bruscă a maşinii copilului se poate sufoca sau lovi de pahar sau sticlă, iar în al doilea rând, copiii foarte greu stau liniştiţi într-un loc tot timpul, de aceea, dacă călătoria este lungă, va trebuie să faceţi popasuri cel puţin de o jumătate de oră.

Ce trebuie să faceţi obligatoriu înainte de plecare? Culcaţi copilul devreme, lăsați-l să doarmă bine înainte de călătorie. Luaţi de pe bancheta din spate şi de pe panou toate obiectele care nu sunt fixate, pentru ca în timpul călătoriei să nu cadă nimic peste micul pasager. Adăugaţi în trusa de prim ajutor medicamente pentru copii: antipiretice, analgezice, fixative şi pastile contra ameţelii. Dacă copilul este foarte mic, fixaţi pe bancheta din spate scaunul auto pentru copii, el este considerat cel mai eficient mijloc de protecţie pentru copii în timpul călătoriei. Nu ar strica, de asemenea, să lipiţi pe fereastra din spate un autocolant cu semne de avertizare că aveţi un copil în maşină.

Ce trebuie să luaţi obligatoriu cu voi? Mai întâi de toate multă apă potabilă, rezerva trebuie să fie suficientă pentru întreaga călătorie. Pentru copii mai mari se poate de luat o gustare: biscuiți, sandwich-uri, piureuri de fructe conservate şi sucuri. Pentru sugari, mâncarea se va găsi mereu, va fi suficient să se aibă grijă de mijloacele de igienă, tifon şi apă curată, pentru a spăla sânii, niciun fel de șervetele umede, cu excepţia celor special concepute pentru acest scop şi cumpărate de la farmacie din secţiunea specială. Dacă copilul este hrănit artificial, va trebui să se ia cele necesare pentru a-i pregăti alimente proaspete. Pot fi utile şerveţele de curăţat pentru copii şi pachete în caz de greaţă. Gândiţi-vă că veţi distra copilul într-o călătorie lungă, de aceea luaţi destule jucării.

Iar acum să vorbim despre ceea ce nu trebuie de făcut. Nu vă lăsaţi copilul singur în maşină, chiar şi într-un timp foarte scurt, micul ştrengar ar putea face orice. Dacă copilul a adormit, oricum nu-l lăsați nici pentru o clipă singur, trezindu-se, s-ar putea speria de ambianţa necunoscută sau de lipsa mamei. Nu trebuie de deschis ferestrele pe două părţi, chiar dacă este foarte cald deschideţi-le doar pe o parte, astfel încât să nu se creeze curent în mașină.

Desigur, nu trebuie de permis copilului să se plece în afară pe fereastră chiar şi când maşina stă, nemaivorbind despre o maşină în mişcare. Fumatul în mașină este interzis, şi este clar de ce. Nu permiteţi ca copilul să distragă conducătorul auto, el trebuie să stea doar pe bancheta din spate din partea pasagerului, şi să nu încurce şoferului în niciun mod. Nu este de dorit ca bebelușul să se ridice şi cu atât mai mult să stea pe scaun cu spatele înainte, aceasta poate avea urmări grave în cazul unei frânări de urgenţă.

Drumul nu este întotdeauna un test uşor, iar un copil mic doar va adăuga necazuri, dar ascultând de sfaturile noastre, vă veţi proteja la maxim copilul în timpul călătoriei, dar şi pentru dumneavoastră călătoria va fi mult mai confortabilă.
 

Комментарии
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Vacanţa la munte - alegerea perfectă!
Cea mai solicitată şi incitantă odihnă pentru perioada de iarnă este odihna la Citește
Roma. Eternul oraş al misterelor!
Italia... Espresso aromat...Pămîntul pasiunii şi a irepetabilului. Italia Citește
Cipru-soare, plajă și .... schi la munte!
Nimeni nu pune la îndoială faptul că Ciprul este locul perfect pentru Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten