TOTUL
Înghețata - Desertul rece preferat de vară.
9.07.2012, 12:32
Ce ar putea fi mai bun pe caniculă decât o înghețata dulce, rece şi aromată? Îngheţata glasată sau cornişor, ruladă, sau un întreg tort de îngheţată, desertul preferat al copiilor şi al adulţilor ne bucură în vreme caldă mai mult de un mileniu.

Istoria înghețatei a început în China în jurul anului 3000 î.e.n. Desigur, amintea puţin de înghețata cunoscută astăzi din lapte şi frişcă, şi se fabrica prin amestecarea gheții zdrobite şi a bucăţilor de fructe. În India şi Persia îngheţau în zăpadă fructe întregi, egiptenii antici amestecau gheaţa cu suc, iar grecii adăugau în gheaţă vin sau lapte. Înghețata era iubită înainte, dar şi acum fanii desertului rece nu s-au micşorat. Nu ştiu dacă există încă vreun produs care a fost şi rămâne popular în întreaga lume pentru mai bine de cinci mii de ani.

Încă nu demult, aproximativ 20 de ani în urmă, îngheţata în ţara noastră era fabricată exclusiv din produse naturale: lapte, frişcă, unt şi zahăr. Drept umplutură serveau fructele, ciocolata, vanilia şi nucile. Astăzi, industria noastră alimentară a devenit asemenea unei chimice, şi aproape toate produsele naturale au fost înlocuite cu analogii lor sintetici. Deși laptele a rămas, el este acum de soia. În loc de grăsimea adevărată din lapte, cu un set unic de minerale: calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, clor, sulf, şi aminoacizi esenţiali, primim grăsime vegetală hidrolizată – ulei de palmier sau de cocos.

În sine uleiul este inofensiv, chiar benefic, ca orice alt ulei vegetal, dar, trecând prin procesul de hidrolizare se transformă într-o bucată de grăsime fără gust, care în cantităţi mari, poate deveni cancerigenă. Ce să mai spunem despre toate tipurile de aditivi alimentari cu codul E. În loc de sirop de fructe naturale, înghețata e înfrumuseţă cu coloranţi sintetici, în loc de zahăr utilizează aspartamul nesigur. Deci, se dovedeşte că, în loc de produse gustoase şi sănătoase, noi şi copiii noştri mâncăm un set de produse chimice. Ce putem face? Pe căldură doreşti atât de mult ceva rece, iar copilului nu-i poţi explica că, o astfel de plăcere poate fi dăunătoare.
 
Dar ieşire există şi încă foarte simplă - cumpăraţi un mic aparat de preparat îngheţată. Costă nu prea scump 25-70 de dolari (deşi există exemplare şi de 1000 de dolari), dar cheltuind o dată o sumă mică, voi şi copiii voştri vă puteţi bucura de preferatul desert rece oricând. Preparându-l cu propriile mâini, veţi fi siguri că produsul rezultat nu conţine substanţe chimice, este pur, natural şi util.

Pentru ca aparatul de înghețată să lucreze mai mult, citiţi cu atenţie regulile de exploatare şi avertismentele producătorului. Folosiţi pentru gătit numai produse naturale, de înaltă calitate. Drept umplutură pentru înghețata de casă pot servi fructele tăiate, uscate, nucile, vanilia, scorțișoara, etc. Îngheţata gata poate fi decorată cu sirop din borcanul cu gem, cu miere, cu nuci prăjite sau uscate, cu ciocolată rasă şi fructe proaspete.

Înghețata întotdeauna a fost şi rămâne cel mai popular desert, iar gătită cu propriile mâini, va fi mai folositoare şi foarte gustoasă!

Комментарии
2010-08-19T10:44:00+00:00
246
-173
Уже хочу такого мороженного!
Жалко, что такое мороженное не продают в РМ,:разноцетное, в хрустящих рожках, - чтобы оно заливалось на твоих глазах...
Вкуснятина...
LCM
2010-08-24T06:17:00+00:00
232
-192
Зато в Украине такое мороженое еще не перевелось. Правда в этом году так и не попробовала его. В следующий раз когда буду там обязательно попробую... Надеюсь мои надежды оправдаются и оно будет таким же вкусным как в детстве!
2010-09-20T10:03:00+00:00
242
-171
На Негруцци по (нечетной стороне) открылось недавно итальянское кафе-мороженое.. Можете сходить попробовать)))
2010-11-17T12:39:00+00:00
260
-167
am vazut ca ati scris de asa numite aparate de preparat inghetate!unde le putem gasi?
2010-11-17T15:28:00+00:00
241
-176
prin magazine sunt, de electrocasnice, te duci si intrebi
Recomandăm
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Alimentaţia sportivă: Creatina
Ce este creatina şi la ce foloseşte acest produs? Înainte de a răspunde Citește
Lecţiile de dragoste ale unei Gheişe
Gheişele sînt femeile pasionale după care bărbaţii se simt relaxaţi, uşor Citește
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2020 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten